profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Emīls Blūms: Ģertrūdes ielas aplis nav drošs gājējiem (VIDEO)

Go4speed 22.12.2020 - 19:20 Emīls Blūms: Ģertrūdes ielas aplis nav drošs gājējiem (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Ārpus Vecrīgas, viena no retajām vēsturiskajām baznīcām, kas reiz iezīmēja Rīgas robežu, ir Vecā Sv. Ģertrūdes baznīca, tā ir iecienīts tūrisma objekts, tajā saimnieko draudze un notiek dažādi koncerti. Vecā Sv. Ģertrūdes baznīca uzskatāma par eklektikas paraugu, papildinātu ar neogotiskām formām – potāliem, karnīzēm, oriģināliem torņa dekoriem.
Cik droši un ērti ir to apmeklēt? Ja šo teritoriju labiekārtotu, tā varētu kļūt par vienu no patīkamākajām Rīgas centra vietām.

Rīgas Centra attīstības biedrība Rīgas domē iedzīvotāju balsošanai iesniegusi projektu par Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas apļa labiekārtošanu un revitalizēšanu. Elektroniski par projektu var balsot vietnē: www.balso.riga.lv jau no 16 gadu vecuma, autorizējoties vienotajā pieteikšanās modulī latvija.lv. Projekta ietvaros plānots atjaunot vēsturiskos koku stādījumus ietvju malās visapkārt baznīcai, paplašināt gājēju zonu, to labiekārtojot ar soliņiem, izveidot vairākas gājēju pārejas, kā arī mazināt tranzīta plūsmu ap baznīcu.

Emīls Blūms, rallija komandas ''Rallyworkshop'' pilots: ''Šajā vietā ir ļoti liela satiksmes plūsma, nevēlētos te būt kājāmgājējs. Braucu aplī gan mierīgi, gan ātrāk – jebkurā gadījumā cilvēki šķērso brauktuvi dažādās vietās, kur nav gājēju pārejas, un tos pamanīt ir ļoti sarežģīti. Tie pārvietojas, burtiski skrienot starp mašīnām. Lai arī mums, autosportistiem, ir ļoti labs reakcijas ātrums un spējam uz ceļa ieraudzīt katru bedri, ikdienas satiksmē šoferiem tādas nav. Tie ielas gonščiki, kuri vēlās gonkot pa ielām, labāk braucam uz slēgtām trasēm un darām to visu saskaņoti un profesionālā gaisotnē.''

''Pamainot prioritātes, šajā Rīgas centra vietā, iespējams izveidot ērtu pārvietošanos visiem satiksmes dalībniekiem – mēs to dēvējam par satiksmes mierināšanas projektu. Ieviešot mūsu biedrības ieteiktās izmaiņas, būs aplī joprojām iespējama iebraukšana ar auto - gan iebraucot visu māju pagalmos, gan daudzstāvu autostāvvietā, un, protams, operatīvajam transportam un preču piegādēm. Arī autosstāvieta Baznīcas ielas garumā tiktu saglabāta. Vēlamies teritorijai atdot tās vēsturisko uzmanību un ļaut cilvēkiem baudīt pilsētu. Šai teritorijai ir potenciāls kļūt par vienu no skaistākajām vietām centrā - apzaļumota, ar cieņu pret vēsturi, arhitektūru un cilvēku, šobrīd kļuvis par satiksmes tranzīta apli,” norāda Rīgas Centra attīstības biedrības vadītājs Toms Krilovs.

Projekts tiktu finansēts un realizēts rīdzinieku iesaistes programma pilsētas attīstībai – līdzdalīgā budžetēšana ietvaros. Līdzdalīgās budžetēšanas mērķis: veicināt apkaimju attīstību Rīgā, apkaimju iedzīvotāju iesaisti, kā arī sekmēt dažādu pilsētas daļu revitalizāciju.



Informāciju sagatavoja:
Anete Kauce
Sabiedrisko atticību projektu vadītāja
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png