profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa noslēgumā triumfē Matvejevs, Rode un Vicinskis

Go4speed 29.02.2024 - 00:20 Rīgas Ziemas kausa noslēgumā triumfē Matvejevs, Rode un Vicinskis
Foto: Raimonds Volonts

Biķernieku trasē aizvadīts Rīgas Ziemas kausa sezonas noslēgums. Aizraujošās cīņas tika noskaidroti ne vien 4. posma ātrākie, bet arī apbalvoti sezonas kopvērtējuma uzvarētāji. Priekšējās piedziņās sezonas griezumā triumfēja Mareks Matvejevs, aizmugurējās piedziņās pirmās vietas Robertam Rodem, savukārt pilnpiedziņās uzvaras Artim Vicinskim.

Sezonas noslēdzošajā posmā uz starta kopumā stājās 180 dalībnieki. Kā jau ierasts šajā sezonā dienas pirmajā pusē savus braucienus aizvadīja pilnpiedziņu ieskaites, savukārt pēcpusdienā trasē devās vienas ass piedziņas, kā arī KIDS, DĀMU un JUNIORU klases. Tāpat kā trešajā posmā arī sezonas noslēgumā laika apstākļi bija visai pavasarīgi – trasē valdīja slapjš asfalts, kā arī teju visas dienas garumā virs Biķernieku trases lija lietus.

4WD un 4WD OPEN klasēs savā starpā aizraujošas cīņas aizvadīja Artis Vicinskis (Subaru Impreza), Arturs Daņiļevskis (Audi A4) un Adrians Apsītis (Toyota Yaris GR). Sešu iebraucienu ietvaros četras uzvaras beigās izcīnīja Vicinskis, tādējādi sev nodrošinot uzvaras abās klasēs gan posmā, gan arī sezonas griezumā. Daņiļevskis ar uzvarām divos iebraucienos izcīnīja otrās vietas posmā abās pilnpiedziņas klasēs, savukārt kopvērtējumā viņam attiecīgi izdevās pacelties uz otro vietu 4WD ieskaitē. Apsītim posmā divas trešās vietas, kamēr kopvērtējumā viņam otrais rezultāts 4WD OPEN klasē.


Foto: Raimonds Volonts

Tikmēr sezonas griezumā pilnpiedziņās pie pjedestāla tika arī Jānis Bruzinskis (4WD) un Andris Vanags (4WD OPEN). Jāatzīmē, ka Vanags (Audi 80) un Bruzinskis (Audi S3) ieņēma arī līderpozīcijas AUDI QUATTRO sezonas kopvērtējumā, kamēr ar uzvaru posmā uz trešo vietu sezonā pacēlās Daņiļevskis. Posmā otro un trešo vietu šoreiz izcīnīja Niks Apfelbaums (Audi S3) un Māris Mellups (Audi 80).

RWD un RWD OPEN klasēs jau trešo posmu pēc kārtas uzvaras izcīnīja Roberts Rode (BMW 325), tādējādi pārliecinoši kļūstot par uzvarētāju abu klašu kopvērtējumā. Posmā otrais abās klasēs šoreiz Artūrs Sarma (BMW 325), kuram ar šo rezultātu izdevās kopvērtējumā pacelties uz otro vietu RWD un trešo vietu RWD OPEN klasē. Sezonas noslēgumā pie pjedestāliem tika arī Aigars Odziņš (RWD) un Dmitrijs Gorņevs (RWD OPEN), kamēr sezonas kopvērtējumā divi pjedestāli Klāvam Ezeriņam (BMW 320). Vēl vienā aizmugurējās piedziņas klasē – LADA CLASSIC – pirmo trijnieku posmā veidoja Sandris Brīvulis, Klāvs Rozītis un Uldis Pētersons, kamēr kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Ervīns Aprups, otrais sezonā Brīvulis, trešais Rozītis.

FWD un FWD OPEN klasēs noslēdzošajā posmā ar perfektiem rezultātiem apmainījās abi sezonas līderi Mareks Matvejevs (Toyota Yaris) un Einārs Bērze (Honda Civic). Bērzem izdevās izcīnīt uzvaru visos trīs FWD OPEN iebraucienos, savukārt Matvejevs bija ātrākais visos trīs FWD braucienos. Tādējādi posmā katram pa uzvarai, kamēr sezonas griezumā beigās pirmais abās klasēs Matvejevs. Bērzem attiecīgi sezonā divas otrās vietas, kamēr Artjomam Šestakovam (Toyota Corolla) abās klasēs trešais rezultāts.


Foto: Raimonds Volonts

Lielisku sniegumu 4. posmā demonstrēja Kristaps Tenis, kuram izdevās būt ne vien ātrākajam JUNIORU klasē, bet arī izcīnīt trešo vietu FWD klasē. Junioros otrais posmā Oskars Tenis (Mitsubishi Colt), trešais Ralfs Višķers (BMW 318), kamēr sezonas kopvērtējumā pirmo trijnieku beigās veidoja Roberts Purmalis (Ford Fiesta), Kristaps Tenis un Mārtiņš Dreibe (Toyota Yaris). Jāatzīmē, ka Dreibem trešā vieta sezonas griezumā arī KIDS klasē, kamēr pirmās divas vietas Artim Platacim (Toyota Yaris) un Magnusam Baumanim (Toyota Yaris).

DĀMU klasē šoreiz posma goda pjedestāls sakrita arī ar rezultātu sezonas griezumā – pirmā Inguna Grišāne (Audi A4), otrā Darja Septemberga (Opel Astra), bet trešā vieta Ditai Siliņai (Audi A3). Ziemas kausu sezona līdz ar to ir veiksmīgi noslēgusies, tomēr jau aprīlī šajā pašā Biķernieku trasē tiks aizvadīts pirmais Latvijas autosprinta kausa posms. Plašāka informācija par vasaras autosprintu atrodama gan mājaslapā www.autosprints.lv, gan arī LAF Standarta automobiļu komisijas Facebook lapā https://www.facebook.com/LAFSAK.



Informāciju sagatavoja:
"Rīgas ziemas kauss" organizators
Eduards Kalve

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png