profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausā dramatiskā cīņā uzvaru pilnpiedziņās izšķir vien 0,16 sekundes

Go4speed 05.02.2024 - 22:26 Rīgas Ziemas kausā dramatiskā cīņā uzvaru pilnpiedziņās izšķir vien 0,16 sekundes
Foto: Raimonds Volonts

Sestdien, 3. februārī, Biķernieku trasē norisinājās Rīgas Ziemas kausa 3. posms. Pavasarīgajos laika apstākļos uz starta stājās vairāk nekā 150 dalībnieki, starp kuriem bija arī deviņas dāmas. Pilnpiedziņās šoreiz trīs dažādi uzvarētāji, aizmugurējās piedziņās pārliecinoši ātrākais Roberts Rode, savukārt priekšējo piedziņu klasēs uzvaras laurus sadalīja Einārs Bērze un Mareks Matvejevs.

Lai arī spēcīgais atkusnis lika domāt, ka trasē simtprocentīgi valdīs asfalts, vairākās vietās Biķernieku trasē bija saglabājies ledus. Tas braucējiem lika pārdomāt riepu stratēģiju un vairāki no potenciālajiem pilnpiedziņu līderiem eksperimentēja, izmantojot gan cietā sastāva ziemas, gan arī vasaras riepas. Interesanti, ka ātrums bija ļoti līdzīgs starp abiem riepu tipiem, līdz ar to visu izšķīra meistarība.

Aizraujošākā pilnpiedziņu klašu cīņa noritēja 4WD ieskaitē, kurā pirms noslēdzošā brauciena pa uzvarai bija autosprintu meistaram Artim Vicinskim (Subaru Impreza) un jaunajam talantam Adrianam Apsītim (Toyota GR Yaris). Izšķirošajā braucienā dramatiskā cīņa uzvaru izcīnīja Vicinskis, finišā Apsīti apsteidzot par nieka 0,16 sekundēm. Trešais 4WD klasē Jānis Bruzinskis (Audi S3), kuram arī trešā vieta AUDI QUATTRO ieskaitē.


Foto: Raimonds Volonts

4WD OPEN klasē cīņas bija līdzīgi sīvas, jo abi līderi – Apsītis un Andris Vanags (Audi 80) – divu braucienu summā uzrādīja vienādu punktu skaitu. Ņemot vērā, ka Vanaga rezultātos vērā neņemtais brauciens bija labāks, tad viņam attiecīgi arī uzvara posmā, bet Apsītim vēl viena otrā vieta. 4WD klases uzvarētājs Vicinskis gāja pēc uzvaras arī OPEN ieskaitē, tomēr kļūda trešajā braucienā šoreiz nozīmēja trešo vietu posmā. AUDI QUATTRO klasē uzvara Arturam Daņiļevskim (Audi A4), aiz sevis atstājot Vanagu un Bruzinski.

Aizmugurējo piedziņu klasēs šoreiz dominējošu sniegumu demonstrēja Roberts Rode (BMW 325), uzrādot ātrāko laiku visos sešos braucienos un attiecīgi arī izcīnot uzvaru RWD un RWD OPEN ieskaitēs. Otrais abās klasēs komandas biedrs Dmitrijs Gorņevs (BMW 325), savukārt trešā vieta abās ieskaitēs Klāvam Ezeriņam (BMW 320). Vēl viena aizmugurējās piedziņas klasē – LADA Classic – pirmais rezultāts Sandrim Brīvulim, bet otrā vieta Emīlijai Ļebedevai.


Foto: Raimonds Volonts

Priekšpiedziņās aizraujošu cīņu savā starpā aizvadīja autosprintu leģenda Mareks Matvejevs (Toyota Yaris) un ātrais Einārs Bērze (Honda Civic). Lielākajā daļā braucienu atstatums starp abiem pilotiem bija mazāks par sekundi un pēc pirmajiem diviem braucieniem abiem bija pa uzvarai gan FWD, gan FWD OPEN ieskaitēs. Tādējādi viss izšķīrās noslēdzošajā braucienā, kurā vispirms uzvaru FWD OPEN izrāva Matvejevs, tomēr FWD viņa auto piedzīvoja tehnisku defektu. Tādējādi FWD pirmais Bērze, Matvejevs otrais, bet trešā vieta abās klasēs Artjomam Šestakovam (Toyota Corolla).

KIDS klasē, kurā var startēt jaunieši vecumā līdz 12 gadiem, pārliecinošu uzvaru svinēja Mārtiņš Dreibe, otrais Magnuss Baumanis, bet trešajā vietā Artis Platacis. Jāatzīmē, ka visi trīs jaunie piloti startēja ar Toyota Yaris spēkratiem. Junioru ieskaitē lielā konkurencē pirmā vieta Robertam Purmalim (Ford Fiesta), aiz sevis atstājot KIDS klases uzvarētāju Dreibi un Marko Plintu (Peugeot 206). Interesantas cīņas risinājās arī DĀMU ieskaitē, kurā uzvaru izcīnīja Darja Septemberga (Opel Astra), otrā vieta Ingunai Grišānei (Mazda RX8), bet trešais rezultāts Rīgas Ziemas kausa debitantei Patrīcijai Stalidzānei (BMW 325).


Foto: Raimonds Volonts

Rīgas Ziemas kausa noslēdzošais sezonas posms norisināsies 24. februārī, kad Biķernieku trasē tiks aizvadītas aizraujošas kopvērtējuma cīņas. Atgādināsim, ka sacensībās piedalīties aicināts ikviens gan ar ielas, gan sacīkšu automašīnām. Plašāka informācija par sacensību seriālu atrodama gan mājaslapā www.kalvemotorsports.lv/ziema/, gan arī Facebook vietnē www.facebook.com/rigasziemaskauss.

Rīgas Ziemas kausa kalendārs:
1. posms – 2. decembris
2. posms – 23. decembris
3. posms – 3. februāris

4. posms – 24. februāris

Informāciju sagatavoja:
"Rīgas ziemas kauss" organizators
Eduards Kalve

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png