profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas ziemas kausa sezona 2. decembrī startēs Biķerniekos

Go4speed 24.11.2023 - 08:53 Rīgas ziemas kausa sezona 2. decembrī startēs Biķerniekos
Foto: Raimonds Volonts

Jau nākamnedēļ, 2. decembrī, tiks dots starts Rīgas Ziemas kausa jaunajai sezonai. Biķernieku trasē notiekošais ziemas autosprinta seriāls jau tradicionāli kļuvis par vietu, kur ar savu ikdienas automašīnu drošā vidē un ar mazām izmaksām iespējams spert savus pirmos soļus autosportā. Piedalīties var ikviens, jo sacensību formāts ir vienkāršs un paredzēts arī braucējiem, kas vienkārši vēlas uzlabot savas braukšanas prasmes slidenajos ziemas apstākļos.

Rīgas Ziemas kauss 2023./2024. gada sezonā sastāvēs no četriem posmiem, kas visi tiks aizvadīti Biķernieku trasē. Rīgā notiekošajam ziemas sacensību seriālam šī būs jau septītā sezona, kas tam ļāvis kļūt par neatņemamu ziemas sacensību sastāvdaļu gan autosporta pirmziemniekiem, gan titulētiem sportistiem. Pagājušajā sezonā uz starta izgāja vairāk nekā 200 unikāli dalībnieki, to starpā arī vairāk nekā desmit dāmas un teju 20 juniori, kas sacenšas speciālās DĀMU un JUNIORU klasēs.

Jāatzīmē, ka lielu popularitāti iemantoja arī pagājušajā sezonā ieviestā KIDS klase, kurā treneru vai vecāku pavadībā var startēt arī 8-12 gadus veci jaunieši. Viņiem gan ir īpaši nosacījumi attiecībā uz automašīnu jaudu un piedziņu, kā arī jābūt ar iepriekšēju autosporta, piemēram, kartinga pieredzi. Tāpat saglabātas īpašās AUDI QUATTRO un LADA CLASSIC klases, kurās startē dalībnieki ar pilnpiedziņas Audi un aizmugurējās piedziņas VAZ spēkratiem.


Foto: Raimonds Volonts

Tradicionāli lielākais dalībnieku skaits ir klasiskajās ieskaitēs, kurās automašīnas tiek dalītas pēc piedziņām – auto ar priekšpiedziņu startē 2WD un 2WD OPEN klasēs, aizmugurējās piedziņas spēkratiem ir RWD un RWD OPEN ieskaites, savukārt pilnpiedziņas automašīnas savā starpā spēkojas 4WD un 4WD OPEN klasēs. Jāatzīmē, ka pilnīgi visās klasēs atļauts startēt tikai ar bezradžu riepām. Ja 2WD, RWD un 4WD klasēs auto jābūt aprīkotam ar rūpnieciski ražotām jeb parastām ielas riepām, tad visas pārējās ieskaitēs var braukt ar jebkāda veida bezradžu riepām.

Sacensību formāts paredz, ka sportisti trasē dodas ar 30-60 sekunžu intervālu. Tas nozīmē, ka trasē vienlaicīgi atrodas vairāki auto, tomēr tie savā starpā nesacenšas un arī nesatiekas, jo apdzīšanas manevri nav atļauti. Tādējādi šis formāts ir drošs arī autosporta iesācējiem, kas vēlas ar savu ikdienas auto izbaudīt leģendāro Biķernieku trasi.

Kā jau lielākajā daļā autosportu pieņemts, sacensību dalībniekiem savā iebraucienā jācenšas uzstādīt pēc iespējas ātrāku laiku. Katras klases dalībniekam paredzēti trīs iebraucieni, no kuriem posma rezultātu noteikšanai tiek ņemti vērā divi labākie. Jāatzīmē, ka ar vienu auto iespējams startēt divās klasēs, piemēram, 2WD un 2WD OPEN, līdz ar to dienas gaitā vienam dalībniekam iespējams veikt pat sešus braucienus. Tāpat ar vienu auto var startēt arī vairāki piloti. Dalības maksa, piedaloties vienā klasē, ir 70 eiro.

Lai piedalītos Rīgas Ziemas kausā, pirms tam nepieciešams izpildīt pāris vienkāršas formalitātes. Jāiegādājas vienreizējā licence, kas maksā 10 eiro un kuru iespējams noformēt gan www.laflicences.lv, gan arī uz vietas sacensībās. Lai noformētu licenci, ir nepieciešama ģimenes ārsta vai veselības centra izsniegta medicīniskā izziņa, kurā norādīts, ka dalībnieks ir “praktiski vesels, drīkst nodarboties ar autosportu”, tāpat nepieciešama arī nelaimes gadījumu apdrošināšana, kuru iespējams iegādāties turpat www.laflicences.lv mājaslapā.


Foto: Raimonds Volonts

Rīgas Ziemas kausa pirmais posms notiks 2. decembrī, tomēr ja tajā vēl nesanāk piedalīties, tad iespējams startēt arī kādā no nākamajiem trim posmiem 23. decembrī, 3. februārī vai 24. februārī. Jāatzīmē, ka sacensības Biķerniekos notiks neatkarīgi no laika apstākļiem, jo trase ir līdzena un var uzņemt dalībniekus arī tad, ja nav sniegs un ledus. Plašāka informācija par sacensību seriālu atrodama gan mājaslapā www.kalvemotorsports.lv/ziema/, gan arī Facebook vietnē www.facebook.com/rigasziemaskauss. Gatavojamies ziemai un tiekamies trasē!

Rīgas Ziemas kausa kalendārs:
1. posms – 2. decembris
2. posms – 23. decembris
3. posms – 3. februāris
4. posms – 24. februāris

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png