profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosprinta jaunās sezonas atklāšanas posmā uz pjedestāla kāpj arī Sirmacis un Mežaks

Go4speed 11.04.2023 - 22:40 Autosprinta jaunās sezonas atklāšanas posmā uz pjedestāla kāpj arī Sirmacis un Mežaks
Foto: Oskars Freijs

Pagājušajās Lieldienu brīvdienās Biķernieku trasē tika atklāta autosporta vasaras sezona. Lieliskos laika apstākļos Biķernieku trasē pulcējās vairāk nekā 190 dalībnieki, lai aizvadītu Latvijas autosprinta kausa pirmo posmu, kurā ātrākajās pilnpiedziņu ieskaitēs uzvaras izcīnīja Artis Vicinskis (Subaru Impreza) un Edgars Ozoliņš (Mazda 323).

Lai arī 2023. gada autosprinta sezona tika uzsākta nedēļu ātrāk nekā pagājušajā gadā, laika apstākļi bija ļoti labvēlīgi, gan dalībniekus, gan skatītājus priecējot ar siltiem saules stariem. Pavasarīgais laiks gādāja par pozitīvu atmosfēru, savukārt sīvās cīņas trasē lika dalībniekiem pulcēties pie lielā ekrāna, lai salīdzinātu savus laikus ar konkurentu iespēto, kā arī apspriestu to, kā kuram gājis trasē. Sacensību norise bija raita un tās noslēdzās par stundu ātrāk nekā sākotnēji paredzēts, ļaujot gan dalībniekiem, gan organizatoriem izbaudīt vienu no pirmajiem siltajiem 2023. gada vakariem.

Viskuplāk pārstāvētās bija aizmugurējās piedziņas ieskaites, RWD un RWD OPEN klasēm kopā pulcējot 64 dalībniekus. Starp viņiem aizraujošu cīņu savā starpā aizvadīja rallija meistars Ralfs Sirmacis (BMW 3. sērija) un Andis Šarkovskis (BMW 3. sērija), kuri savā starpā sadalīja pirmās divās vietas visos abus klašu braucienos. RWD ieskaitē beigās triumfēja Sirmacis, savukārt RWD OPEN uzvarētāja gods tika Šarkovskim. Trešā vieta RWD klasē Matīsam Mežakam, kurš pirmo reizi sacensībās piedalījās ar pilnīgi jauno Toyota GR86, savukārt RWD OPEN trešo vietu ieņēma Jānis Apsītis (BMW 3. sērija).


Foto: Oskars Freijs

1600 ieskaitē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Renārs Zapackis (Honda Civic), triumfējot visos trijos iebraucienos un atstājot aiz sevis Jāni Jansonu (Peugeot 206) un Modri Krieviņu (VAZ 2108). 2000 klasē aizraujošu trīscīņu savā starpā aizvadīja trīs piloti ar Honda Civic spēkratiem – Edvīns Vansovičs, Reinis Trūps un Madars Dīriņš. Pirmajā braucienā priekšā bija Trūps un Dīriņš, tomēr nākamajos divos triumfēja Vansovičs, tādējādi izcīnot arī uzvaru posmā. Ja 2000 klasē Dīriņam nācās samierināties ar trešo vietu, tad 2WD OPEN viņš kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, aiz sevis atstājot Vansoviču un Adrianu Apsīti (Ford Fiesta).

Pilnpiedziņās par favorītu pirms sacensībām tika uzskatīts autosprintu un miniralliju daudzkārtējais uzvarētājs Mārtiņš Ločmelis, tomēr otrā brauciena laikā viņa Subaru Impreza piemeklēja sajūga defekts. Uz atlikušajiem iebraucieniem izdevās aizņemties auto no konkurentiem, tomēr ar to tik labi neveicās, liekot šoreiz samierināties ar divām trešajām vietām. Pēc sacensībām gan Ločmelis tāpat bija labā noskaņojumā, atzīmējot, ka galvenais bija labi pavadīt laiku draugu lokā. Ļoti sīvā cīņā uzvaru 4WD ieskaitē trešajā iebraucienā izrāva autosprinta leģenda Artis Vicinskis (Subaru Impreza), knapi pārspējot Edgaru Ozoliņu (Mazda 323). 4WD OPEN klasē gan rezultāts apgriezts – uzvara Ozoliņam, bet Vicinskis otrais. Ļoti tuvu pjedestālam abās klasēs bija arī Rolands Ozoliņš (Mitsubishi Lancer), tomēr līdz kausam šoreiz pietrūka vien sekunžu desmitdaļas.


Foto: Oskars Freijs

Īpašajā AUDI QUATTRO ieskaitē sezonas atklāšanā uzvaras laurus plūca Raivis Poišs (Audi A3), otrajā vietā Pēteris Rubulis (Audi S3), savukārt trešais rezultāts Mārim Mellupam (Audi). Junioru ieskaitē, kurā startē dalībnieki vecumā līdz 18 gadiem un ar vienas ass piedziņas auto, kam rūpnīcas izpildījumā nav vairāk par 160 Zs, ātrākais šoreiz Patriks Gromovs (BMW 3. sērija), apsteidzot Ričardu Laukšteinu (VW Golf) un Aleksi Aleksejevu (VW Golf). Starp dāmām pirmā vieta Renitai Aukšmukstei (Subaru Impreza), otrajā pozīcijā Konstance Krieviņa (VAZ 2108), bet trešajā vietā Zanda Priedīte (Opel Corsa).

Nākamais Latvijas autosprinta kausa posms tiks aizvadīts 6. maijā, kad dalībnieki dosies uz slaveno Smiltenes Tepera trasi. Plašāka informācija par autosprinta kausu atrodama mājaslapā www.autosprints.lv un LAF Standarta Automobiļu komisijas sociālo tīklu Facebook un Instagram kontos.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png