profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausā starp uzvarētājiem drifta čempions Eglīte un autokrosa leģenda Bujāns

Go4speed 19.12.2022 - 14:15 Rīgas Ziemas kausā starp uzvarētājiem drifta čempions Eglīte un autokrosa leģenda Bujāns
Foto: Rinalds Jasinskis

Sestdien, 17. decembrī, Biķernieku trasē tika aizvadīts Rīgas Ziemas kausa otrais posms. Šoreiz uz starta stājās 174 dalībnieki, starp kuriem bija ne vien ierastie līderi, bet arī autokrosa leģenda Gints Bujāns un Eiropas čempions ātrumlaivās Uvis Slakteris.

Pēc īpaši slidenā pirmā posma šoreiz Biķernieku trasē bija ievērojami labāka saķere. No rīta trases segumu veidoja sniegs un ledus, kas braucējiem ļāva kārtīgi izbaudīt pirmo braucienu. Dienas gaitā, protams, Biķernieku trase kļuva slidenāka, kas no braucējiem prasīja ļoti precīzu sniegumu. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, sacensības šoreiz bija sadalītas divās daļās – dienas pirmajā pusē savus braucienus aizvadīja vienas ass piedziņas spēkrati un Kids, Dāmu un Junioru ieskaites, savukārt vakarpusē trasē devās pilnpiedziņas automašīnas.

Kids klasē, kurā startē dalībnieki vecumā no 8 līdz 12 gadiem, pirmo vietu izcīnīja jaunais kartinga talants Toms Strēle (Toyota Yaris), uzvarot divos no trim braucieniem. Otrajā vietā šoreiz Bujānu dinastijas pārstāvis Armands Bujāns (Lada 2108), savukārt trešā vieta Ādamam Mietulim (Opel Astra). Junioros sīvā cīņā uzvara Maijai Stakenai (VW Golf), apsteidzot Adrianu Apsīti (Opel Astra) un Arturu Daņiļevski (Peugeot 206). Jāatzīmē, ka Maijai arī otrā vietu Dāmu klasē, kurā otro posmu pēc kārtas triumfēja Kitija Jeršova (Subaru Impreza), savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Dita Siliņa (Audi A3).


Foto: Rinalds Jasinskis

Priekšpiedziņās ļoti veiksmīgas sacensības aizvadīja Einārs Bērze (Honda Civic), izcīnot uzvaru 2WD klasē un otro vietu 2WD OPEN ieskaitē. Sīvākais viņa konkurents bija autokrosa leģenda, bijušais Eiropas vicečempions Gints Bujāns (Lada 2108), kurš attiecīgi pirmais 2WD OPEN klasē un otrais 2WD ieskaitē. Tāpat labs sniegums Maijai Stakenai, kura abās priekšpiedziņu klasēs ierindojās trešajā pozīcijā. 2WD OPEN klasē gan skaitot divus labākos braucienus vienāds punktu skaits ar Maiju bija Arturam Daņiļevskim, tomēr izšķirīgs bija otrais brauciens, kurā viņa finišēja vienu vietu virs Daņiļevska.

Pēc labās Rīgas Ziemas kausa debijas pirmajā posmā bijušais drifta čempions Jānis Eglīte (BMW 3. sērija) šoreiz bija praktiski neapstādināms, uzvarot RWD klasē un finišējot otrais RWD OPEN ieskaitē. Tikpat veiksmīgas sacensības izvērtās arī Jānim Apsītim (BMW 3. sērija), kuram uzvara RWD OPEN un otrā vieta RWD klasē. Aizmugurējās piedziņās goda pjedestālus nokomplektēja Raimonds Eriņš (Volvo 940) ar trešo vietu RWD un Juris Atraskevics kā trešais RWD OPEN ieskaitē. Ātrumlaivu meistars Uvis Slakteris (BMW 3. sērija) 38 pilotu konkurencē RWD klasē ieguva 20. vietu, kamēr viņa dēls Nils izcēlās ar vienpadsmito rezultātu RWD OPEN ieskaitē.


Foto: Rinalds Jasinskis

Pilnpiedziņu ieskaitēs otro posmu pēc kārtas dominēja Kaspars Mamons, kurš ar savu Subaru Impreza izcīnīja uzvaras visos sešos braucienos un attiecīgi arī pirmās vietas posma ietvaros 4WD un 4WD OPEN klasēs. Ļoti veiksmīgas sacensības arī Andrim Vanagam (Audi 80), kuram veseli trīs goda pjedestāli – otrais gan 4WD un 4WD OPEN, kā arī pirmais AUDI QUATTRO ieskaitē. Divas trešās vietas un attiecīgi pjedestāli 4WD OPEN un AUDI QUATTRO klasēs Jānim Hānam (Audi A4), kamēr pa pjedestālam arī Kristapam Stepiņam (trešais 4WD) un Gatim Biseniekam (otrais AUDI QUATTRO).

Rīgas Ziemas kausa seriāla 2022/2023 sezona turpināsies jaunajā gadā, kad 7. janvārī tiks aizvadīts sezonas trešais posms. Jāatzīmē, ka Biķerniekos notiekošās sacensības ir domātas gan autosportistiem, gan arī jauniem braucējiem, kas vēlas uzlabot savas braukšanas prasmes drošā un slēgtā vidē. Tāpat Rīgas Ziemas kauss ir lieliska vieta, kur atrast jaunus domubiedrus, kā arī iegūt padomus no pieredzējušiem sportistiem. Plašāka informācija par sacensībām atrodama gan mājaslapā www.kalvemotorsports.lv/ziema, gan Facebook https://www.facebook.com/rigasziemaskauss.

Rīgas Ziemas kausa 2022/2023 kalendārs:
1. posms – 3. decembris
2. posms – 17. decembris

3. posms – 7. janvāris
4. posms – 21. janvāris



Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png