profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Izcilos ziemas apstākļos aizvadīts Rīgas Ziemas kausa 1.posms

Go4speed 06.12.2021 - 16:40 Izcilos ziemas apstākļos aizvadīts Rīgas Ziemas kausa 1.posms
Foto: Raimonds Volonts

Ar sniegu, sānslīdēm un skaistām uzvarām sestdien, 4. decembrī, tika aizvadīts Rīgas Ziemas kausa 2021/2022 pirmais posms. Jubilejas sezonas atklāšanā uz starta stājās 118 dalībnieki, starp kuriem bija manāmi debitanti, Latvijas autosportā ļoti zināmi piloti un pat vairāki viesi no Lietuvas.

Biķernieku trasē valdīja izcili apstākļi, jo iepriekšējās dienās sasnigušais sniegs trases malās veidoja mīkstas kupenas, savukārt zemā gaisa temperatūra ļāva trasē saglabāties sniegam un ledum. Segums, it sevišķi pie ātruma slāpējošajiem roteriem, bija ļoti slidens, tādējādi uzvarētājus šoreiz patiesi izšķīra nevis jauda, bet gan meistarība un riepu izvēle. Tāpat ļoti būtiski bija neaizķert trases malā un roteros esošos konusus – par katru tā notriekšanu tiesneši piešķīra 10 sekunžu sodu.

Jubilejas sezonas pirmais no četriem posmiem pulcēja 118 braucējus, kas kopā ātrākos noskaidroja vairākās klasēs - 2WD, 2WD OPEN, RWD, RWD OPEN, 4WD, 4WD OPEN, AUDI QUATTRO un DĀMU. Kā jau tas bija sagaidāms, tad sacensības notika izcilos ziemas apstākļos.


Foto: Raimonds Volonts

Katrs braucējs veica trīs braucienus, kur kopvērtējumā skaitījās divu labāko braucienu rezultāti. 2WD klasē ātrākais bija Ivars Freibergs (Opel Astra), kuram sekoja Raitis Bila (Opel Astra) un Mārtiņš Starks (Seat Ibiza). 2WD OPEN ieskaitē nepārspēts palika Jānis Spīķis (VW Golf GTI mk3). Otrais Bila, bet trešais – Starks.


Foto: Raimonds Volonts

RWD ieskaitē 17 braucēju konkurencē pirmā vieta Matīsam Mežakam (BMW 318). Tikpat punkti, bet otrā vieta Kristapam Drozdovam (BMW), bet trešais - Mārtiņš Larionovs (BMW 323ti). RWD OPEN ātrākais jau bija Larionovs, kuram sekoja Mežaks un Andris Aizpurietis (BMW).

4WD ieskaitē ātrākais ar Subaru Impreza bija Andris Spilva, kurš aiz sevis atstāja Intu Dimiņu (Audi 80) un Jāni Hānu (Audi A4). 4WD OPEN klasē, uzvarot visos trijos braucienos, pirmais Dimiņš, kuram sekoja Spilva un Māris Pučeta (Audi A4).


Foto: Raimonds Volonts

AUDI QUATTRO pulcēja 16 braucējus, kur šoreiz visātrākais bija Mairis Sarmulis (Audi). Otrais Simonas Kazbaras (Audi A3), bet trešais – Andris Vanags (Audi A4). Dāmu ieskaitē divu braucēju konkurencē uzvarēja Dita Siliņa, bet otrā - Luīze Bērziņa.

2.posms turpat Biķernieku trasē norisināsies 18.decembrī.

Visi rezultāti - ŠEIT.

1.posma apskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png