profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens no Dambja Paikspīkas sacensību konkurentiem piedzīvo avāriju (VIDEO)

Go4speed 11.05.2015 - 23:06 Viens no Dambja Paikspīkas sacensību konkurentiem piedzīvo avāriju (VIDEO)
Nobuhiro Tadžima avarējusī automašīna

28.jūnijā Amerikā, Kolorādo štatā, startēs prestižās Pikes Peak jeb kalnā braukšanas sacīkstes. Šajās sacīkstēs uz starta izies arī Andra Dambja būvētais eO PP03 automobilis - pasaulē pirmā vienu megavata elektrisko sacīkšu automašīna, kuras jauda ir 1020 kW jeb 1368 ZS.

Šobrīd sacīkstēm Electric Modified klasē pieteikušās piecas ekipāžas, starp kurām ir arī 42 gadus vecais leģendārais autobraucējs, bijušais Paikspīkas uzvarētājs un rekordists Rīss Millens, kuram šogad būs tas gods pilotēt Dambja būvēto superauto.


Foto: Terry Marshall/Euan Cameron Photography

Viens no Millena konkurentiem būs Paikspīkas sacensībās zināmais un tikpat leģendārs autosportists Nobuhiro Tadžima, kurš savulaik arī starp rekordistiem ierakstījis savu vārdu.

Nesen Jaunzēlandē norisinājās Race to the Sky sacensības, kas skaitās pasaulē garākās grants kalnā braukšanas sacīkstes. Tajās sportistiem bija jāveic 14,5 kilometrus gara trase, kas sastāvēja no 135 līkumiem. Brauciena starts bija 450 metrus virs jūras līmeņa, bet finišs tika sasniegts 1500 metrus virs jūras līmeņa.


Foto: Terry Marshall/Euan Cameron Photography

Šajās sacīkstēs šogad startēja arī astoņkārtējais uzvarētājs Nobuhiro Tadžima. Sestdienas kvalifikācijā sportists uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet svētdienas kvalifikācijas braucienā pilots jau ceturtajā līkumā piedzīvoja avāriju.

Kādā no līkumiem pilots zaudēja kontroli pār savu ''Toyota Super 86'' automašīnu, kas noskrēja no ceļa. Lai arī auto nošļūca apmēram 200 metrus, tas, par laimi, neapgāzās, jo tad auto būtu cietis daudz vairāk. Tajā brīdī šis brauciens tika translēts tiešajā ēterā, tāpēc daudzi skatītāji bija neziņā. Pie sportista nekavējoties devās mediķi un helikopters, taču sportists pats saviem spēkiem pameta sasisto auto un parādīja, ka viņam viss ir kārtībā.


Foto: www.racetothesky.co.nz

Jau pēc 30 minūtēm šo sacīkšu rekordists devās pie faniem, kur sportists sniedza autogrāfus. Kā vēlāk atzina komanda, tad avārija radās pēc tam, kad auto piemeklēja problēmas ar aizmugurējo antispārnu.

Uzvaru šajās sacīkstēs absolūtajā ieskaitē izcīnīja Alisters Makrejs, kurš startēja ar 1998.gada izlaiduma ''Subaru WRC'' automašīnu.

Sportists lielā ātrumā piedzīvo avāriju:


Ieskats sacensībās:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png