profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetelam nevainojamas sacīkstes un uzvara Japānas GP

Go4speed 07.10.2012 - 10:54 Fetelam nevainojamas sacīkstes un uzvara Japānas GP
Foto: Scanpix/LaPresse

F1 Japānas lielās balvas izcīņā pārliecinošu uzvaru izcīnīja divkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels („Red Bull"), kurš veica nevainojas sacensības un saviem konkurentiem neatstāja ne mazākās cerības pacīnīties par pjedestāla augstāko pakāpienu.

Uzvara Fetelam nozīmē arī strauju pietuvošanos pirmajai vietai sezonas kopvērtējumā, jo līderis Fernando Alonso („Ferrari") bija spiests izstāties jau sacensību pirmajā līkumā, kad pēc sadursmes ar Kimi Raikonena („Lotus") formulas priekšējo antispārnu pārdūra aizmugurējo riepu. Līdz ar to spānis nesaņem kopvērtējuma punktus, bet Fetala 25 punkti nozīmē vairs tikai četru punktu atšķirību piecus posmus līdz sezonas beigām. „Ferrari" pilotam pietuvojās arī Raikonens, kam Suzukas trasē sestā vieta.


Foto: Scanpix/AP. Fernando Alonso slaidā lokā izslīd pirmajā līkumā pēc tam, kad pārdur riepu un saceļ pamatīgu putekļu mākoni.


„Ferrari" godu lieliski Japānā aizstāvēja Felipe Masa, kas spēja izcīnīt otro vietu, kas viņam ir šīs sezonas labākais sasniegums un palīdz komandai saglabāt savas pozīcijas konstruktoru kausa kopvērtējumā.

Visaizraujošākā cīņa līdz pat pēdējiem sacensību līkumiem notika par trešo vietu, pēc kuras kāroja gan Kamui Kobajaši („Sauber"), gan Džensons Batons („Mclaren"), tomēr savu pirmo goda pjedestālu karjerā sasniedza mājinieks Kobajaši, par ko fani tribīnēs bija sajūsmā, skandinot viņa vārdu. Līdz ar to Batons ceturtais, bet tūlīt aiz viņa komandas biedrs Luiss Hamitons, kam visu sacīkšu laiku mainīgs ātrums.

Septītais Japānā Niko Hulkenbergs („Force India"), astotais Pastors Maldonado („Williams") un devītajā vietā uzvarētāja komandas biedrs  Marks Vēbers, kas pēc pirmā līkuma bija spiests sacensības turpināt no pašām braucēju virtenes beigām. Tikmēr pēdējais punkts Danielam Rikiardo („Toro Rosso"), kas to izcīnīja sīvā cīņā ar septiņkārtējo pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru („Mercedes"), kurš palika vienpadsmitais.

Pilotiem priekšā šosezon vēl pieci posmi un, tā kā kopvērtējuma līderus šķir tikai četri punkti, pēc nedēļas Korejā nākamajā posmā cīņa par čempiona titulu sākas no jauna.

Vieta   Pilots Komanda Apļi    
Punkti
1. Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault    
53   
25
2. Felipe Massa Ferrari 53 18
3. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 53 15
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 53 12
5. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 53 10
6. Kimi Räikkönen Lotus-Renault 53 8
7. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 53 6
8. Pastor Maldonado  
Williams-Renault 53 4
9. Mark Webber Red Bull Racing-Renault 53 2
10. Daniel Ricciardo STR-Ferrari 53 1

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png