profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štolcermanim Itālijas F4 čempionāta debijā lielisks ātrums un pjedestāls 'Rookie' klasē

Go4speed 07.05.2024 - 12:32 Štolcermanim Itālijas F4 čempionāta debijā lielisks ātrums un pjedestāls 'Rookie' klasē
Foto: no sportista personīgā arhīva

Pagājušajā nedēļas nogalē ar labu sniegumu Itālijas F4 čempionātā debitēja Tomass Štolcermanis, visos trīs braucienos finišējot pirmajā desmitniekā un divos braucienos kāpjot uz goda pjedestāla “Rookie” ieskaitē. Vēlāk gan par sadursmi trešajā braucienā latviešu autosportistam tika piešķirts piecu sekunžu sods, atmetot uz 14. vietu absolūti un 5. vietu “Rookie” klasē, tomēr tas nespēja sabojāt prieku par labo debiju un Misano trasē uzrādīto ātrumu.

“Prema Racing” komandā startējošais Štolcermanis piektdien notikušajās kvalifikācijās uzrādīja 10. un 15. vietu. Ar to gan pats pilots nepavisam nebija apmierināts, jo abās sesijās pietrūka pieredzes un pāris sekunžu desmitdaļas, lai ielauztos līderu pieciniekā. Tādējādi sestdienas pirmajā braucienā latviešu talants startēja no 10. vietas un pēc aizraujošām cīņām finišēja 9. vietā, vienlaikus parādot lielisku ātrumu un uzstādot brauciena ātrāko apļa laiku.

Foto: no sportista personīgā arhīva

Otrais brauciens solījās būt vēl cīņām bagātāks, jo nācās startēt no 15. pozīcijas. Notikumiem bagātā braucienā, kurā trasē devās arī drošības auto, Tomass saglabāja vēsu prātu un ar labiem apdzīšanas manevriem aizcīnījās līdz 8. vietai absolūti un 2. vietai “Rookie” klasē, ļaujot svinēt pirmo pjedestālu Itālijas F4 čempionātā.

Trešajā braucienā Štolcermanis devās trasē no 12. pozīcijas (kuru noteica otrās kvalifikācijas otrais ātrākais apļa laiks) un atkal parādīja lielisku ātrumu, veicot vairākas apdzīšanas. Haotiskajā braucienā, kura laikā drošības auto trasē devās veselas trīs reizes, latviešu pilotam izdevās finišēt 7. vietā absolūti un 3. vietā “Rookie” ieskaitē. Diemžēl pēc apbalvošanas Tomasam tika piešķirts piecu sekunžu sods par sadursmes izraisīšanu ar konkurentu, liekot atkrist uz 14. vietu un šķirties no tikko nopelnītās “Rookie” trofejas.

Neraugoties uz to, Štolcermanis ir priecīgs par debiju, jo spēja parādīt labu ātrumu, veikt pārliecinošas apdzīšanas un jau pirmajā nedēļas nogalē izcīnīt arī pirmo pjedestālu. Latviešu pilots piebilst, ka ar labākām kvalifikācijām noteikti būtu bijis spējīgs iesaistīties cīņā par pjedestāliem absolūtajā vērtējumā. Pēc pirmā posma “Prema Racing” pilots atrodas 13. vietā absolūti un 2. vietā “Rookie” klasē. 

Nākamais Itālijas F4 čempionāta posms norisināsies no 31. maija līdz 2. jūnijam leģendārajā Imolas trasē.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
LAF Preses sekretārs

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png