profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štolcermanim mainīgas sekmes F4 sacīkstēs Apvienoto Arābu Emirātos

Go4speed 12.02.2024 - 11:38 Štolcermanim mainīgas sekmes F4 sacīkstēs Apvienoto Arābu Emirātos
Foto: Prema Team

Latviešu jaunais un talantīgais autosportists Tomass Štolcermanis aizvadītajās brīvdienās startēja Apvienoto Arābu Emirātu F4 čempionāta priekšpēdējā posmā. Šīs Tomasam bija otrās sacīkstes formulu kategorijā.

Jasmarinas trasē tika aizvadīts F4 UAE seriāla ceturtais no pieciem posmiem. Kā vesta f1.lv, tad kvalifikācijā Štolcermanis labāko apli veica ar rezultātu 1:56.792 un ierindojās 29. pozīcijā. Pirmajā braucienā pēc starta notika sadursme starp līdzšinējiem sezonas līderiem Frediju Sleiteru un Kīnu Al Azhari, kā rezultātā trasē devās drošības mašīna. ''Prema Racing'' komandu pārstāvošais Štolcermanis bija viens no dažiem pilotiem, kas iebrauca pitstopā. Pēc tam Tomasam izdevās pacelties uz 28. pozīciju, bet vienubrīd vairākas vietas tika zaudētas. Tomass aizvadīja dažas spraigas divcīņas, kam uzmanību pievērsa arī TV kameras, lai gan lielākoties tika atspoguļotas līderu cīņas. Vēlāk vairāki konkurenti piedzīvoja sadursmes un pieļāva kļūdas, kas latviešu pilotam ļāva pacelties augstāk. Finišu Štolcermanis sasniedza 25. vietā. Pašā izskaņā arī izdevās uzrādīt personīgi ātrāko apli (1:58.506).

Pirmā brauciena rezultāti:


Otrajā braucienā, kas notika slapjā trasē, latviešu sportists spēja pacelties uz augšu par deviņām pozīcijām. Otrais brauciens sākās aiz drošības mašīnas, bet piektajā aplī tika izkārti zaļie karogi un cīņas varēja sākties. Štolcermanis uzreiz pacēlās par vienu pozīciju uz augšu un turpinājumā kāpa arvien augstāk. Vairākas vietas izdevās atgūt paša spēkiem, citkārt palīdzēja arī priekšā esošie konkurenti, kas pieļāva kļūdas un iekļuva sadursmēs. Latviešu sportists aizvadīja vairākas spraigas cīņas, tostarp ar čempionāta līderi Frediju Sleiteru, vienu no ātrākajiem pasaules kartinga braucējiem, kas arī pievērsies formulu pilota karjerai. Vairākas pozīcijas Štolcermanim izdevās iegūt arī pēdējā aplī un finišs tika sasniegts 16. vietā. Aizvadot karjeras otro nedēļas nogali formulu sacensībās, mūsu pilots turpināja demonstrēt stabilu progresu, kas atspoguļojās arī apļu laikos. Tāpat kā sestdien, arī šajā braucienā savu personīgi ātrāko apli Štolcermanis uzrādīja pašās beigās, turklāt tas bija ātrāks, piemēram, par otrās un trešās vietas ieguvēju ātrākajiem apļiem.

Otrā brauciena rezultāti:


Trešais brauciens startēja faktiski sausā trasē, lai gan vietām asfalts vēl bija mitrs. “Prema Racing” komandas braucējam Štolcermanim padevās labs starts no 16. pozīcijas, tomēr, kad pirmajā aplī saslīdēja Maksimilians Popovs, viņam nācās izbraukt ārpus trases. Arī citiem braucējiem izdevās izvairīties no saslīdējušās formulas. Pēc tam Štolcermanis piedzīvoja izstāšanos, bet TV kameras šo notikumu nefiksēja. Tobrīd notika vēl vairāki incidenti, kā arī atsākās lietus, līdz ar to nācās trasē sūtīt drošības auto. Tā kā visi brauca ar slikiem, drošības apsvērumu dēļ sacensības tika apturētas. Braucēji atgriezās boksos, bet nokrišņi mitējās. Daļa izvēlējās sacīksti turpināt ar slikiem, ieskaitot pirmā piecinieka pilotus, kamēr citi izlēma uzmontēt slapjai trasei piemērotas riepas.

Trešā brauciena rezultāti:


Jāatzīmē, ka pirms šī posma noskaidrojās, ka Štolcermanis aizvadīs pilnu sezonu itāļu komandas "Prema Racing" sastāvā 2024. gada Itālijas "Formula 4" čempionātā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png