profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štolcermanis vēlreiz piedalīsies 'Ferrari' jauno braucēju nometnē

Go4speed 22.09.2023 - 22:12 Štolcermanis vēlreiz piedalīsies 'Ferrari' jauno braucēju nometnē
Foto: Ferrari.com

Latvijas jaunais autosportists Tomass Štolcermanis arī šogad kā viens no četriem talantiem uzaicināts uz “Ferrari” vienības organizētu nometni Itālijā, vēsta ferrari.com.

Nometnes laikā “Ferrari” komandas mītnes vietā Maranello jaunie talanti aizvadīs nodarbības, kurās tiks apskatīti visi pilotu dzīves aspekti, tajā skaitā tiks dots ieskaits fiziskajā un teorētiskajā sagatavotībā, kā arī stresa vadībā. Tāpat jaunie piloti sēdīsies pie “Formula 4” automašīnas stūres.

Pēc nometnes tiks vērtēts, vai kāds no šiem četriem pilotiem varēs piedalīties finālsacensībās un būs pelnījis doties uz fināla nometni, kurā būs iespēja kļūt par pilntiesīgu "Ferrari" jauno braucēju akadēmijas pilotu. Šobrīd "Ferrari" akadēmijā ir seši zēni un divas meitenes. Pašlaik "Ferrari Driver Academy" sastāvā ir Arturs Leklērs ("Formula 2"), Olivers Bīrmens ("Formula 2"), Dino Beganovičs ("Formula 3"), Rafaels Kamara ("Formula Regional Europe"), Džeimss Vartons ("Formula 4 UAE") un Tūkka Taponens ("Formula 4 Italia"), kā arī divas jaunās dāmas - Aurēlija Nobelsa ("Formula 4 Italia") un Maja Veuga ("Formula Regional Europe").

Bez Štolcermaņa, kurš jau 2022. gadā esot atstājis spilgtu iespaidu uz "Ferrari" pārstāvjiem šajā nometnē, piedalīsies vēl trīs 2007. un 2008.gadā dzimuši piloti - itāļi Emanuele Olivjēri, Matija Kolnagi, un nīderlandietis Renē Lammers.

Šāda veida nometnes tiek organizētas katru gadu, lai atlasītu daudzsološus censoņus, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē varētu arī startēt F-1 sacensībās.

Caur "Ferrari" braucēju akadēmiju iespēju braukt "Formula 1" čempionātā nodrošināja Serhio Peress, Žils Bjanki, Šarls Leklērs un Miks Šūmahers, bet Lenss Strols un Guanju Žou bijuši akadēmijas sastāvā pirms nonākšanas F1.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png