profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs debitēs DTM čempionātā

Go4speed 04.04.2022 - 13:26 Lēbs debitēs DTM čempionātā
Sebastjans Lēbs. Foto: Red Bull Content Pool

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs šosezon aizvadīs debiju Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), startējot ar ''Ferrari 488 GT3'' sacīkšu mašīnu. Pagaidām apstiprināta viņa dalība sezonas pirmajā posmā, taču pastāv iespēja, ka Lēbs varētu startēt vēl kādā posmā. Lēbs, kurš aizvietos Niku Kesidiju, kuram jāpiedalās “Formula E” sacensībās, DTM debitēs 30. aprīlī un 1. maijā, kad startēs čempionāta pirmais posms.

Pagājušajā nedēļā Lēbs Spā-Frakošamps trasē veica testus ar ''AF Corse'' komandas ''Ferrari 488 GT3” automašīnu. Zināms, ka Lēbs piedalīsies šonedēļ notiekošajos oficiālajos DTM pirmssezonas testos Hokenheimā. Lēbs savā karjerā DTM nav startējis, taču viņš ir startējis citās autošosejas sacīkstēs.


Foto: Red Bull Content Pool

''Savā karjerā man vienmēr paticis mainīt autosporta disciplīnas,” iesāk Sebastjans Lēbs. ''DTM ir slavens čempionāts un, kad man šāda iespēja pavērās, protams, to uzreiz pieņēmu. Tas būs aizraujošs izaicinājums, jo braukšanas stils te būtiski atšķiras. Tagad pienācis laiks strādāt. Man pretī stāsies šo sacīkšu speciālisti, bet savas pēdējās sacensības GT3 klasē aizvadīju ļoti sen. Plāns ir iespējami labāk atrast savu ritmu un dot komandai savu ieguldījumu mašīnas regulējumu meklēšanā. Zinu, ka būs grūti, bet ar šīm mašīnām ir aizraujoši braukt. Tās ir patiešām ātras un interesantas. Ar nepacietību gaidu startu.''

Atgādināsim, ka Lēbs šogad jau paspējis piedalīties Dakāras rallijreidā, kur tika izcīnīta otrā vieta, kā ari Montekarlo WRC, kur tika izcīnīta uzvara. Tāpat Lēbs startē arī “Extreme E” čempionātā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png