profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejas čempionāts Kauņā startēs ar jaunu ieskaites klasi

Go4speed 23.06.2020 - 07:51 Baltijas autošosejas čempionāts Kauņā startēs ar jaunu ieskaites klasi
Foto: Raimonds Volonts

Baltijas valstu autošosejas virtuvē pēdējos gados aizvien populārāks kļūst izturības sacensību formāts, kas braucējiem sniedz ilgu braukšanas laiku sacensību režīmā un izmaksas dalīt vairākās daļās. Šogad paralēli Baltijas sešu stundu izturības sacensībām norisināsies arī divu stundu izturības sacīkšu seriāls, kas paredzēta kā budžeta platforma spēku iemēģināšanai izturības sacensību pasaulē.

Jau aizvadītajā sezonā šāds seriāls norisinājās divos Baltijas autošosejas čempionāta posmos kā pilotprojekts un guva lielu atzinību no dalībnieku puses. Šogad seriālam ir pilnvērtīgs Baltijas čempionāta statuss un kalendārs ar četriem sacensību posmiem visās Baltijas valstīs. Pirmas sacensību posms jau 27. jūnijā Kauņā, bet Rīgā pirmās sacensības paredzētas 26. jūlijā.
Divu stundu sacensībās jeb „Nankang Endurance Academy” var braukt viens vai divi piloti, kas noteiktā logā var veikt braucēju maiņu, degvielas uzpildi vai riepu maiņu. Divu stundu formāts panākumu gūšanai apvieno braucēju meistaribu, koncentrēšanās spēju ilgākam laikam, sacensību azartu un tehnikas sagatavotības līmeni, kā arī komandas stratēģiju.


Foto: Raimonds Volonts

Bez lielas papildu sagatavošanas sacensībās konkurētspējīgi var startēt arī automašīnas, kas sagatavotas rallija, rallijsprinta, rallijkrosa vai citām autosporta disciplīnām.

Katrai komandai ir obligāts 5 minūšu ilgs pitstops, kura laikā var veikt nelielus remontdarbus. Lai radītu līdzvērtīgākus apstākļus visi dalībnieki izmanto Nankang „AR-1” riepas, ar vienu komplektu pilnīgi pietiek visai sacensību nogalei.

Nankang Endurace Academy ir piecas ieskaites klases – līdz 2 litru dzinējiem, līdz 3 litru dzinējiem, līdz 3,5 litru dzinējiem, kā arī BMW 325 CUP un BMW „Masters” klasēs.

Tehniskie noteikumi ŠEIT.

Nankang Endurance Academy kalendārs 2020:
Kauņa, 27. jūnijs,
Rīga, 26. jūlijs,
Pērnava, 16. augusts,
Rīga, 11. oktobris.

Informāciju sagatavoja:
Baltic Touring Car Championship
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png