profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artūrs Šimins atgriežas autosportā

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2020 - 21:06 Artūrs Šimins atgriežas autosportā
Artūrs Šimins testos. Foto: No sportista privātā arhīva

2016.gada Eiropas rallija čempionātā (ERČ) Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins izcīnīja augsto 3.vietu ERČ ieskaitē. Arī gadu vēlāk ekipāža vēl kopā aizvadīja pāris rallijus, taču turpinājumā ekipāža finansiālu apstākļu dēļ pārtrauca braukt rallijā. Ja Ralfs periodiski piedalās atsevišķās rallija sacensībās, tad Artūrs divus gadus pagāja nost no autosporta.


Foto: Tomasz Kalinski

Pagājušajā nedēļā Igaunijā, Pērnavā, tika aizvadīti divu dienu autošosejas testi, kuros kuplā skaitā startēja lietuviešu braucēji. Testi aizritēja gan pa sausu, gan arī slapju trasi, kas braucējiem ļāva izmēģināt dažādus regulējumus un risinājumus. Uz starta izgāja vairāki GT Porsche un TCR automobiļi. Starp visiem dalībniekiem testos piedalījās arī Artūrs Šimins, kurš šosezon startēs vienā komandā ar Vitalijusu Plastininu un citiem lietuviešu braucējiem.


Foto: No sportista privātā arhīva

Sarunā ar portālu Go4speed Artūrs pastāstīja, ka šogad nolēmis atgriezties autosportā, kur viņš plāno startēt gan autošosejā, gan arī rallijā.

Artūr, pēdējos gados tu nedaudz biji pagājis nost no profesionālā autosporta. Vai tā tiesa, ka šogad tevi redzēsim gan autošosejas, gan rallija sacensībās?
Jā, tā ir taisnība, jo šogad plānoju ar trīs lietuviešiem startēt autošosejas izturības sacensībās, gan rallijā, kur braukšu kopā ar lietuviešu braucēju Vitalijusu Plastininu.

Ar ko brauksiet autošosejā?
Šogad startēsim sešu stundu izturības sacensībās, kur mūsu rīcībā būs ''Peugeot'' rūpnīcas komandas ''Peugeot 308 Sport Cup'' automašīna. Uzreiz varu teikt, ka auto ir ļoti kvalitatīvs un īsts sporta auto. Šis auto ir aprīkots ar 1.6 litru turbo dzinēju, kura jauda ir 340 Zs (400 Nm), kamēr pārējo lietuviešu braucēju VW un Seat TCR automašīnas aprīkotas ar 2.0 turbo dzinējiem.


Foto: No sportista privātā arhīva

Bet, cik noprotu, sacensībās brauksiet vienā klasē?
Jā. Skatoties tagad pēc rezultātiem testos Igaunijā, jāsaka, ka viss ir kārtībā, jo rezultāti visiem TCR klases braucējiem bija ļoti līdzīgi. Tas vieš cerības, ka sacensībās varēsim cīnīties ar pārējiem braucējiem kā līdzīgs ar līdzīgu.

Kādi pašam bija rezultāti, salīdzinot ar pārējiem braucējiem?
Protams, šie bija testi un tikai sacensībās varēs saprast, kas ir kas, bet vismaz testos mani uzrādītie apļa laiki bija vienā līmenī ar pārējiem braucējiem. Bija reizes, kad biju ātrāks par komandas biedriem, bija reizes, kad nedaudz zaudēju. Bet, ņemot vērā, ka šī bija mana pirmā pieredze ar šādu auto, uzskatu, ka rezultāts ir ļoti labs.


Foto: No sportista privātā arhīva

Kā bija šajos testos izbraukt ar rūpnīcas komandas automašīnu?
Sajūtas bija ļoti labas. Kopā nobraucu apmēram 200 kilometrus, kurus izbaudīju no sākuma līdz pat beigām. Pirmo reizi pašam bija iespēja sēsties pie stūres šādam auto. Iepriekš Fast Lap sacensībās biju braucis ar savu ''Mitsubishi Evo'', ko, protams, nevar salīdzināt ar šo ''Peugeot 308 Sport Cup'' automašīnu, kas ir īsta sporta mašīna. Bija interesanta pieredze. Piemēram, ātrumu pārslēgšana pie stūres ar lāpstiņām.


Vitalijus Plastininas DeWalt Grand Prix sacensībās Rīgā. Foto: Raimonds Volons

Testos bija daudz dalībnieku?
Uz starta izgāja ap desmit lietuviešu ekipāžām. Bija gan GT automašīnas, gan TCR spēkrati. Jāsaka, ka autošosejas kultūra lietuviešiem ir augstā līmenī. Nezinu, vai tiešām Lietuvā ir vairāk atbalstītāju un līdzekļu, bet viņi gan šosejas sacensībām, gan testiem pieiet ļoti nopietni, startējot ar augstākā līmeņa tehniku. Arī šajos testos viņi brauca no rīta līdz vakaram. Bija prieks skatīties.

Cik zinu, tad bez šosejas plāno braukt arī rallijā.
Jā. Bijām jau gatavi kopā ar Vitalijusu Plastininu braukt Alūksnes un Sarmas rallijā, bet diemžēl tie ralliji atcēlās. Plānojam šogad braukt ar ''Peugeot 208 N5'' prototipu, kur šo auto diezgan ievērojami gan pārbūvēja, gan uzlaboja Martinas Samsonas, uzstādot gan savu ātrumkārbu, amortizatorus un citas lietas.


Vitalijus Plastininas rallijā. Foto: SG Rally photography

Bez šīm sacensībām vēl kaut ko plānojat braukt?
Ja būs tāda iespēja, tad sezonas beigās plānojam doties uz Franciju, lai aizvadītu testus ar jauno Peugeot TCR automašīnu, kuru Vitalijus plāno iegādāties nākamajai sezonai.

Artūr, novēlu veiksmi jums šajā sezonā un augstvērtīgus rezultātus.
Paldies. Gribētu izmantot izdevību un pateikt paldies ģimenei, draugiem un sponsoriem, kuri atbalsta manas autosporta gaitas jau 12 gadus. Paldies arī tev un portālam Go4speed, kas atspoguļo manas autosporta gaitas. Paldies visiem faniem un tiekamies trasē!

Šimins autošosejas testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png