profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ABC Race sezonas noslēgumā otro vietu izcīna rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs (VIDEO)

Go4speed 21.10.2019 - 16:06 ABC Race sezonas noslēgumā otro vietu izcīna rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs (VIDEO)
Foto: ABC Race

Biķernieku trasē ar spraigām cīņām sarežģītos apstākļos noslēgusies autošosejas budžeta klases “ABC Race” debijas sezona. Par sestā posma uzvarētāju kļuva Reinis Trūps, otrā vieta rallijkrosa pilotam Reinim Nitišam, savukārt trešā pozīcija Arnim Baumanim.

Sezonas pēdējā posmā uz starta stājās 10 automašīnas ar kopskaitā 12 dalībniekiem, kuru starpā bija arī divkārtējais Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs. Viņš sacensībās startēja ar Kristapa Laipnieka Honda Civic, jo pats Laipnieks sezonas kopvērtējuma titulu bija sev nodrošinājis jau iepriekšējā posmā Igaunijā. Jāatzīmē, ka debiju ar tikko uzbūvēto automobili piedzīvoja arī Helvijs Plaudis.

Sacensības šoreiz tika aizvadītas nevis klasiskajā auto aplī, bet gan kalnainajā moto aplī. Lai arī pa dienu lietus nebija lijis un ārā valdīja samērā silti laika apstākļi, trase sausa bija tikai klasiskā auto apļa ietvaros. Meža ielokā esošā moto trases daļa pilnībā nožuvuši nebija, kas no braucējiem attiecīgi prasīja papildus uzmanību un filigrānāku automašīnas kontroli.


Foto: ABC Race

Pirmajā braucienā, startējot no otrās vietas, līdera pozīciju jau pirmajā aplī pārņēma Reinis Nitišs. Pāris apļu laikā viņam izdevās izveidot nelielu pārsvaru un beigās izcīnīt arī brauciena uzvaru, kamēr aiz viņa norisinājās spraigas cīņas starp Regnāru Mozgu-Kļaviņu (Honda Civic), Gintu Pabērzu (Opel Corsa), Arni Baumani (Honda Civic) un Viesturu Ozolu (Renault Clio). Kā uzvarētājs no šīs cīņas grupas iznāca Baumanis, aiz sevis atstājot Ozolu un Pabērzu, kamēr Mozga-Kļaviņš trīs apļus pirms beigām pieļāva kļūdu un pilsētas līkumā ieslīdēja taisni riepās.

Otrajā braucienā, startējot no trešās vietas, jau pēc pirmā līkuma līdera pozīcijā izvirzījās Reinis Trūps, kurš šajā posmā ar Arni Baumani dalīja Baumaņa Honda Civic. Tomēr jau otrajā aplī viņu apsteidza Gints Pabērzs, pārņemot sacensību vadību. Pēc pāris apļiem gan Pabērzs pieļāva nelielu kļūdu, kas Trūpam ļāva atgriezties līdera statusā. To Trūps arī spēja nosargāt līdz finišam, kamēr Pabērzs mainīgajos apstākļos pazaudēja pāris pozīcijas un finišēja piektajā vietā. Kā otrais finišēja no beigām startējošais Mozga-Kļaviņš, bet trešais braucienā Nitišs. Jāpiezīmē, ka otrajā braucienā apstākļi trasē bija kā liels izaicinājums – brauciens tika aizvadīts tumsas aizsegā un tā vidū vēl sāka līt lietus.


Foto: ABC Race

Posma ietvaros uzvaru izcīnīja Reinis Trūps, otrais Reinis Nitišs, kamēr uz trešā goda pjedestāla pakāpiena Arnis Baumanis. Sezonas kopvērtējumā pirmais Kristaps Laipnieks, otrais Gints Pabērzs, bet trešais Regnārs Mozga-Kļaviņš. “ABC Race” debijas sezona vērtējama ar pamatīgu plus zīmi, jo sešu posmu laikā uz starta izgāja 16 dažādi automobiļi ar kopskaitā 28 pilotiem.

2020. gada sezonā paredzams, ka uz starta izies vairāk kā 20 automašīnas. Jau šobrīd ir zināms, ka drošības karkasi drīzumā tiks ielikti vēl pieciem jauniem “ABC Race” klases automobiļiem, kamēr gatavošanas stadijā ir vēl vismaz pieci spēkrati. Sīkāku informāciju par autošosejas budžeta klasi var iegūt www.abcrace.lv un seriāla FB vietnē - https://www.facebook.com/abcrace/.



Informāciju sagatavoja:
Kārlis Priedītis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png