profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemeļeiropas un Baltijas TCR seriālā startēs pirmais latviešu sportists

Go4speed 07.08.2019 - 19:07 Ziemeļeiropas un Baltijas TCR seriālā startēs pirmais latviešu sportists
Foto: batcc.eu

No 17. līdz 18. augustam Biķernieku trasē jau astoto gadu norisināsies autošosejas festivāls “Riga Summer Race”. Pirmo reizi Ziemeļeiropas zonas un Baltijas 6H izturības (NEZ6H) čempionāta TCR klasē startēs latviešu autosportists Valters Zviedris.

Jaunā TCR klase NEZ un Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros savu debiju piedzīvoja šīs sezonas sākumā un guvusi plašu Lietuvas un Igaunijas sportistu atsaucību. Valters Zviedris būs pirmais latvietis, kurš startēs TCR sacīkstēs.

Savas pirmās sacensības pie TCR automašīnas stūres jaunais latviešu autosportists aizvadīs kopā ar “DHL Racing Team” komandu no Lietuvas pie “Cupra TCR-DSG” stūres, kuras vadītājs ir titulētais lietuviešu autosportists Ramūns Čapkausks. Komanda pēc diviem aizvadītajiem sezonas posmiem šobrīd kopvērtējumā atrodas 6. pozīcijā un 5. vietā TCR klasē.

Valters Zviedris Legend Car World Finals Lasvegasā 2018. gadā. Foto no personīgā arhīva

"TCR ir moderns un strauji augošs vispasaules seriāls, kas Valteram varētu būt nākamais solis autosportā pēc “Legend Car” sacīkstēm, kurās viņš jau startē trešo sezonu. Pirms "Riga Summer Race” Valteram būs iespēja aizvadīt divus treniņus un divas stundas pie stūres izturības sacīkstēs, kas ļaus aprast un iepazīt TCR automašīnas specifiku. Nākamajā sezonā mērķis ir pilnvērtīgi startēt Baltijas TCR sprinta seriālā. Šis starts ir iespējams pateicoties sponsoram SIA “Optibet”, kas tic Valtera izaugsmei un talantam,” pastāstīja jaunā sportista menedžeris un tēvs Aigars Zviedris.

NEZ6H čempionāts Valteram Zviedrim būs jauns izaicinājums, jo iepriekš 18 gadus vecais sportists startējis tikai sprinta sacensībās. Ziemeļeiropas izturības čempionātā vienam braucējam vienā reizē pie stūres jāpavada līdz 70 minūtēm, un šeit svarīgākais ir maksimāli liels un noturīgs vidējais ātrums.

Talantīgais latviešu sportists jau 3 gadus startē Legend Car seriālā. Foto: batcc.eu

Izturības čempionāta brauciena starts “Riga Summer Race” ietvaros norisināsies sestdienā, 17. augusta pēcpusdienā, no plkst. 15:00 līdz 21:00. Sacīkstes varēs vērot arī tiešraidē mājaslapā www.batcc.eu vai Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship”.

Valters Zviedris ir pieckārtējs Latvijas čempions kartingā, LAF Sporta meistars. 2018. gadā izcīnījis 3. vietu Ziemeļeiropas zonas čempionātā “Legend Car” klasē un 2. vietu “Legends World Finals” Semi Pro klasē Amerikā. 2017. gadā 4. vieta “Legends World Finals” Somijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png