profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejā jaunums - divu stundu izturības sacīkstes 'Nankang Endurance Academy'

Go4speed 10.07.2019 - 15:34 Baltijas autošosejā jaunums - divu stundu izturības sacīkstes 'Nankang Endurance Academy'
Publicitātes foto

Augusta vidū gaidāmajā "Riga Summer Race" autošosejas festivālā norisināsies "Nankang Endurance Academy" seriāla pirmais posms. Divu stundu izturības sacensības ir izveidotas kā starta platforma autošosejā ar maksimāli zemām izmaksām.

Izturības sacīkstes pēdējo desmit gadu laikā ir piedzīvojušas strauju attīstību gan pasaulē, gan vietēja mēroga sacensību seriālos. Ziemeļeiropas izturības čempionāta un Baltijas autošosejas organizatori ir radījuši jaunu platformu, kas izturības sacīkstēs ļaus izmēģināt spēkus jauniem dalībniekiem. Jaunajā sacensību seriālā dalībnieki, veicot automašīnas pielāgošanu, var startēt ar automašīnām, kas gatavotas citiem sacensību seriāliem, piemēram, rallijam, rallijkrosam vai driftam.

"Pašreizējais Baltijas sešu stundu izturības sacensību līmenis ir sasniedzis ļoti augstu sportisko līmeni gan no sacīkšu auto kvalitātes, gan no braucēju meistarības viedokļa. Tāpēc, lai iedrošinātu potenciālus braucējus, izveidojām šo budžeta iespēju izmēģināt savus spēkus īstās izturības sacensībās. Priecē, ka jau šobrīd vairākas komandas no visām Baltijas valstīm ir uzsākušas gatavošanos dalībai "Nankang Endurance Academy"," stāsta Baltijas autošosejas čempionāta rīkotājs Andis Meilands.

Divu stundu sacensību seriāls notiks trīs ieskaites klasēs - A2000, A3000 un A3000+. Katrai komandai, kuras sastāvā drīkst būt viens vai divi piloti, būs obligāts piecu minūšu ilgs pitstops, kura laikā varēs veikt braucēju maiņu, degvielas uzpildi vai sīkus remontdarbus. Visiem "Nankang Endurance Academy" dalībniekiem būs jāizmanto Nankang AR1 riepu modelis.


Publicitātes foto

Šogad jaunajam seriālam ir paredzēti divi posmi – “Riga Summer Race” ietvaros un sezonas nolēguma posmā auto24ring trasē Pērnavā 21. un 22. septembrī.

Jau par tradīciju kļuvušās “Riga Summer Race” sacīkstes norisināsies 17. un 18. augustā Biķernieku trasē, pulcējot ap 150 dalībniekus no Polijas un Ziemeļeiropas.

Pieteikšanās sacensībām ir jau sākusies mājaslapā www.batcc.eu. Ar sacensību nolikumu var iepazīties šeit.
Tehniskie noteikumi - šeit.

Sīkāk par "Nankang Endurance Academy" var uzzināt, zvanot pa tālruni 28644446 vai uzdodot jautājumus mūsu epastā - info@batcc.eu.

Informāciju sagatavoja:
Evita Tīdmane
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png