profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas 'Legend Cars' braucējiem labi rezultāti Ziemeļeiropas čempionāta 2. posmā

Go4speed 13.06.2019 - 10:53 Latvijas 'Legend Cars' braucējiem labi rezultāti Ziemeļeiropas čempionāta 2. posmā
Foto: Märt Painter Lauks

8. - 9. jūnijā leģendārajā un sarežģītajā Ahvenisto sacīkšu trasē, kurā braukt mācījušās tādas Somu autošosejas zvaigznes kā Mika Hakkinens, Mikas Salo, Kimi Raikkonens, Keke Rosbergs, JJ Lehto un citi, un kurā vienlaikus norisinājās gan Ziemeļeiropas zonas, gan Somijas čempionāta 2. posmi, bija ieradušies 42 Legend Car klases braucēji pārsvarā no Somijas, kā arī trīs Latvijas sportisti. Jūrmala/Papa’s Racing komandu šajās sacensībās pārstāvēja divi sportisti: Valters Zviedris un Uldis Timaks, kuri startēja profesionāļu jeb “Pro” ieskaitē. Trešais no latviešiem bija Latvijas autosporta leģenda Jānis Horeliks, kurš startēja “Masters” ieskaitē, sportistiem vecumā virs 40 gadiem.

Ļoti stabilu sacensību aizvadīja jaunākais Latvijas pārstāvis šajā čempionātā - Valters Zviedris, kurš 42 sportistu konkurencē trijos sacīkšu braucienos attiecīgi izcīnīja 8., 6. un 7. vietu. Valters visu nedēļas nogali bija diezgan ātrs un visos brīvajos treniņos uzrādīja labus apļa laikus Top 10 robežās, dienas pēdējā braucienā uzrādot otro ātrāko apļa laiku savā grupā, savukārt Uldis Timaks bija trešais savā grupā. Kvalifikācijas braucienā Valters uzrādīja tikai 5. apļa laiku savā grupā, kas deva 9. starta vietu uz starta. 1. braucienā. Kā jau minēts augstāk, Valters aizvadīja trīs labus braucienus, visu laiku cīnoties ar vadošajiem somu sportistiem, un labākais rezultāts tika saniegts otrajā braucienā, finišejot 6.vietā. Valtera auto visu nedēļas nogali mazliet trūka ātrums trases taisnēs, lai varētu veiksmīgi cīnīties par vietu uz goda pjedestāla šajās sacīkstēs, bet ticam, ka mēneša beigās, NEZ čempionāta 3.posmā, kurš 29.- 30. jūnijā norisināsies Pernavā, Igaunijā, Valters varēs cīnīties par vietu Top 3.


Foto: Märt Painter Lauks

Savukārt Ulda Timaka nedēļas nogali sabojāja tehnisks defekts pirmā brauciena startā, kad uz pusēm pārlūza viena no viņa Leģendas pusasīm. Izstāšanās pirmajā braucienā nozīmēja, ka jāstartē no pēdējās vietas 2. braucienā. Uldim šajā braucienā bija lielisks ātrums un viņš finišēja 15. vietā. Trešais brauciens bija vēl labāks un Uldis vairākus apļus cīnījās par 7. un 8. vietu ar savu komandas biedru Valteru, bet jaunība uzvarēja – Valers finišēja 7. vietā un Uldis 8. vietā. Abiem iekrāti labi punkti NEZ čempionāta kopvērtējumā.

Jānis Horeliks aizvadīja labu sacīksti. Visi 42 sportisti startē kopā, bet, rēķinot rezultātus, tie tiek vērtēti trīs atsevišķās kategorijās – “Semi Pro” iesācēju klase, “Pro” sportisti ar divu un vairāk gadu pieredzi, kā arī “Masters” ieskaitē, sportistiem vecumā virs 40 gadiem, kurā startē Jānis. Pirmo braucienu Jānis noslēdza 15.vietā, bet bija viens no ātrākajiem “Masters” klases braucējiem un apbalvošanā viņš kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Diemžēl otrajā braucienā viena no Jāņa auto riepām nolaida gaisu un nācās doties neplānotā “Pit stopā”, kur Latvijas mehāniķi Agris Maļuckis un Normuds Šubeckis zibens ātrumā nomainīja šo tukšo riepu, bet finišā tas Jānim deva tikai 26. vietu. Trešais brauciens atkal bija ļoti labs un Jānis finišu sasniedza 20.vietā, bet bija trešais savā “Masters” ieskaitē un jau otro reizi šīs nedēļas nogalē kāpa uz goda pjedestāla.

Nākamās “Legend Cars” sacīkstes Latvijas sportistiem jūnija beigās “Estonian Grand Prix 2019”, Pērnavā, Igaunijā, bet Valters jau šonedēļ “Birel ART Baltics” komandas sastāvā startēs ar DD2 klases kartingu lielākā mūsu reģiona kartinga seriāla – “Rotax Nordic Challenge 2019” pirmajā posmā, kurš piektdien un sestdien norisināsies “333” trasē, tepat Ropažos.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris
Jūrmala/Papa's RT pārstāvis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png