profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF šosejas komisiju turpinās vadīt Jānis Ducmanis

Go4speed 21.03.2019 - 18:13 LAF šosejas komisiju turpinās vadīt Jānis Ducmanis
Jānis Ducmanis

20.martā BKSB administrācijas ēkā notika LAF Šosejas komisijas biedru sapulce, kuras darba kārtībā viens no svarīgākajiem punktiem bija komisijas padomes priekšsēdētāja vēlēšanas. Šoreiz uz amatu kandidēja līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Ducmanis un Kārlis Priedītis. Ar pārliecinošu balsu vairākumu (65 no 75 balsīm) uzvarēja Jānis Ducmanis.

“Pirmkārt, gribu pateikties visiem, kas bija ieradušies uz sapulci. Man ir liels prieks, ka šosejas saime spēja mobilizēties un nodrošināt pārliecinošu kvorumu, lai biedru sapulce būtu lemttiesīga. Tas nozīmē to, ka šosejas braucēji jūtas piederīgi šai saimei, vēlas paust savu viedokli un viņiem rūp tas, kādā virzienā arī turpmāk attīstīsies autošosejas disciplīna gan Latvijā gan arī reģionā,” tā Jānis Ducmanis, komentējot notikušo sapulcē, piebilstot,”balsojuma rezultāti norāda uz to, ka LAF Šosejas komisijas kurss, kas tika uzņemts četrus gadus atpakaļ man stājoties komisijas vadītāja amatā, ir bijis pareizs un tāpēc tika pārliecinoši atbalstīts arī šoreiz.”

Ņemot vērā, ka Latvija viena pati autosporta (konkrēti autošosejas) kontekstā ir neliela valsts, ir pilnīgi skaidrs, ka LAF Šosejas komisijas galvenajam fokusam arī turpmāk, sadarbībā ar kaimiņzemju federācijām un sacensību seriāliem, būs veidot stabilu, spēcīgu un vienotu reģionālu autošosejas platformu. “Šāda stratēģija nodrošinātu sportistus un komandas ar iespēju izveidot autosporta akadēmisko trepi. Piemēram, jaunajiem kartingistiem, turpinot savas sporta gaitas būtu iespēja izmēģināt savu roku tieši autošosejā. Arī nule kā noslēgtā vienošanās ar TCR vadību (kas ir FIA World TCR pasaules čempionāta līdzīpašnieki) par TCR seriāla izveidi Baltijā un NEZ reģionā, dod iespējas jebkuram auto šosejas braucējam, pilnveidojot savas braukšanas prasmes Baltijā vai NEZ ar pasaules līmeņa tehniku, uz ļoti pieņemamiem nosacījumiem aizcīnīties līdz pat pasaules čempionātam,” tā Jānis, ieskicējot nākamos attīstības soļus komisijas ietvaros.

Runājot par padomes sastāvu, Jānis Ducmanis izsakās sekojoši: “LAF Šosejas komisijai ir jādomā kā piesaistīt un iesaistīt arvien vairāk vietējos sportistus, līdz ar to ir tikai loģiski, ka jaunajā komisijas sastāvā ir iekļauts arī Kārlis Priedītis, kurš ir 2018.gadā izveidotā iesācēju/amatieru autošosejas seriāla “ABC Race” viens no dibinātājiem. Domāju, ka šādu klubu sacensību seriāli iespēju robežās ir jāatbalsta un ceru, ka Kārļa iekļaušana komisijas sastāvā palīdzēs sasniegt nosprausto mērķi un palielinās auto šosejas entuziastu rindas.”

Arī pārējie komisijas locekļi ir gana kompetenti – katrs no viņiem ir īsts lietpratējs savā jomā:

Andris Griķis – turpmāk pārraudzīs tiešu “Formula” klašu attīstību gan Latvijā, gan arī reģionā,
Mārtiņš Lagzdiņš, Matīss Mežaks un Ainars Šēnfelds – turpinās pārraudzīt “Dzintara Apļa” un aktuālās Latvijas čempionāta klases,
Andis Meilands – Baltijas un NEZ Čempionāta rīkošanu, kā arī viņam piešķirts reģionālā TCR pārstāvja statuss ,
Aigars Zviedris ir iekļauts komisijas sastāvā, lai stiprinātu sadarbību starp šosejas un kartinga komisiju,
Gunārs Ķeipāns – iekļauts komisijas sastāvā, ar mērķi uzlabot sadarbību ar tiesnešiem.

LAF sveic ievēlētos komisijas padomes locekļus un priekšsēdētāju, vēlot veiksmi un daudz pozitīvas enerģijas, uzstādīto mērķu sasniegšanai!

Informāciju sagatavoja:
www.laf.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png