profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Dzintara aplī' un Draudzības kausā latviešu braucējiem spēcīgu konkurenci sagādā Lietuvas un Krievijas sportisti

Go4speed 21.08.2017 - 17:55 'Dzintara aplī' un Draudzības kausā latviešu braucējiem spēcīgu konkurenci sagādā Lietuvas un Krievijas sportisti
Foto: Raimonds Volonts

Svētdien, 20. augustā, "ENEOS Riga Summer Race" ietvaros Biķernieku trasē startēja arī "Dzintara aplis" 4. posms un Starptautiskā Draudzības kausa 2. posms.

Vēsturisko automašīnu ieskaites klasēs šoreiz kuplā skaitā bija ieradušies ārzemju braucēji no Lietuvas, Krievijas, Igaunijas un Ukrainas. Kopumā “Dzintara aplī” un Starptautiskajā Draudzība kausā piedalījās gandrīz 48 sportisti.  


Daniels Mančinskis. Foto: Mihael Nikolaev

Volga klasē uz starta stājās 12 automašīnas un pārliecinošu uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja sezonas līderis Ainars Šēnfelds. Diemžēl otrajā braucienā viņam nācās izstāties un uzvaru otrajā braucienā un posma kopvērtējumā izcīnīja Normunds Dobums. Otrais Jānis Tomsons, bet trešais Ervīns Kreicbergs. Volga 406 klasē uzvaru svinēja Modris Feodorovs, bet Moskich klasē uzvara Alvim Staskēvičam.

Vislīdzvērtīgākās un aizraujošākās cīņas norisinājās VAZ klasē, kurā uz starta izgāja lielākais dalībnieku skaits šogad - 24 braucēji. Spēcīgu konkurenci mūsu braucējiem sastādīja viesi no Krievijas un Lietuvas. Pirmajā braucienā uzvaru VAZ1600 klases ieskaitē svinēja Krievijas sportists Andejs Kozlovs, bet ātrākais no latviešu braucējiem Matīss Mežaks bija trešais. Otrais brauciens vēlā pēcpusdienā tika aizvadīts slapjā trasē un bija aizraujošs gan skatītājiem, gan pašiem braucējiem. Uzvaru braucienā un kopvērtējumā izcīnīja Adoms Petrovs no Lietuvas, bet otrais braucienā pa slapju trasi bija Ivo Ķilpis. Kopvērtējumā gan otro vietu izcīnīja krievu braucējs Andejs Kozlovs, bet trešo vietu izcīnīja Matīss Mežaks. 


Ivo Ķilpis. Foto: Raimonds Volonts

VAZ1300 klasē uzvaras laurus plūca Harijs Ulpe, jo sezonas līderis Ģirts Vecvanags otrajā braucienā piedzīvoja izstāšanos. Otrajā vietā Latvijas čempionāta ieskaitē finišēja Aivars Laipnieks, bet trešajā vietā Guntis Mucenieks. 


Foto: Mihael Nikolaev

Trasē devās arī vēsturiskās formulas, kas šoreiz trasē bija ļoti kuplā skaitā – 11. Arī formulas vienu braucienu aizvadīja pa sausu, bet otru jau pa slapju segumu. Pārliecinošu uzvaru jau 4. posmu pēc kārtas izcīnīja Andris Griķis (Formula Mondial), otrais šajā klasē bija igaunis Jāks Kūls un trešais Indulis Rukuts. Roberts Toms bija ātrākais Formula Easter klasē. Viņam sekoja Itālo Alsiņš un igauņu braucējs Toivo Ninnas. 

Visus sacensību braucienus var noskatīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png