profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autošosejas čempionātā nepārspējami Vanks, Pūsts un Timaks

Go4speed 21.08.2017 - 17:52 Latvijas autošosejas čempionātā nepārspējami Vanks, Pūsts un Timaks
Foto: Raimonds Volonts

Mainīgos laika apstākļos 19. un 20. augustā Biķernieku trasē aizvadīts ENEOS Riga Summer Race autošosejas festivāls. Nedēļas nogalē uz starta stājās 150 sportisti no 9 valstīm, sadalot goda pjedestālus 13 dažādās ieskaites klasēs. Kopā ar pārējiem festivāla dalībniekiem tika aizvadīts arī Latvijas autošosejas čempionāta 4. posms. 

Kā pirmie svētdien startēja Latvijas čempionāta "Legend Cars" klases dalībnieki, kuri otrajā dienā aizvadīja vēl divus sacensību braucienus. Viss goda pjedestāls šoreiz tika sadalīts starp latviešu braucējiem, neskatoties uz kuplo viesu braucēju pulku. 


Baltic Touring Cars klasē debiju Biķernieku trasē piedzīvoja gan lietuvietis, gan dāņu braucējs. Foto: Raimonds Volonts

Pirmajā dienā sīvā cīņā ar Uldi Timaku uzvarēja Johans Ahokas, bet diemžēl otrajā dienā uz starta somu sportists vairs neizgāja un sbos otrās dienas braucienos uzvaru svinēja Uldis Timaks līdz ar to izcīnot arī uzvaru posma kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja Jānis Horeliks, bet trešais Henrijs Grūbe. Otrā brauciena laikā notika vairākas sadursmes, tostarp trasē palika Garijs Rožkalns, kura Legend Car automašīna sadūrās ar gruzīna Shota Abhazava spēkratu.   


Uldis Timaks. Foto: Raimonds Volonts

Latvijas un Baltijas čempionātā Kumho Tyre Challenge S1600 klasē kārtējo uzvaru svinēja igaunis Stīvens Pūsts, otro vietu izcīnīja LMT Autosporta Akadēmijas braucējs Ingus Beļakovs, kurš guva savu pirmo uzvaru 2. sacensību braucienā. Trešajā vietā Kristaps Mietulis, kurš gan tehnisku iemeslu dēļ izstājās otrā brauciena 1. aplī. 

Nacionālajā klasē arī šoreiz nepārspēts palika Jānis Vanks, kuram piekāpās gan Gatis Drēviņš, gan Aldis Fokrots.

Vankam šī bija jau 4. uzvara pēc kārtas. Foto: Raimonds Volonts  

Baltijas čempionāta Baltic Touring Cars klasē, neskatoties uz kuplo latviešu pulku, pārāki bija ārzemju sportisti. Biķernieku trasē debiju piedzīvoja Arūnas Gečiausks no Lietuvas un Frederiks Holms no Dānijas. Abos braucienos 20 dalībnieku konkurencē pārliecinoši uzvarēja Geričausks ar Mitsubishi Evo VIII automašīnu, otro vietu izcīnīja Marius Dijokas (BMW 316 GTR), bet trešais absolūti bija Frederiks Holms no Dānijas ar Renault Megane V6 spēkratu.

Vislabāk no latviešiem šajā posmā veicās Pāvelam Ščapovam, kurš izcīnīja 2. vietu BGT klasē, Batraks izcīnīja 4. vietu BTC2 klasē, piekāpjoties lietuviešu sportistiem. Diemžēl tehniskas ķibeles vajāja Robertu Rodi, kurš iepriekšējā posmā bija absolūti otrais labākais. 

Sezonas pēdējais posms tiks aizvadīts Pērnavas trasē 23. un 24. septembrī, kur braucēji varēs cīnīties par dubultiem čempionātu ieskaites punktiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png