profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas lielākais autosacīkšu notikums - Igaunijas lielās balvas izcīņa

Go4speed 27.06.2017 - 09:10 Baltijas lielākais autosacīkšu notikums - Igaunijas lielās balvas izcīņa
Foto: Indrek Allik

Igaunijas lielās balvas izcīņa (Suur Võidusõit) norisināsies no 1.-2.jūlijam Pērnavas auto24ring trasē. Igaunijas lielās balvas izcīņa ir starptautiska mēroga autosacīkstes, kurās šogad pirmo reizi notiks Ziemeļeiropas čempionāta posms Formula 4 seriālam un sporta automašīnām. Turklāt Igaunijas lielā balva ir Igaunijas, Somijas un NEZ čempionāta posms, kā arī Latvijas čempionāts Legend Cars un Formula Mondial klasēs. Kopumā pasākums pulcēs vairāk nekā 150 automašīnas.

Toivo Asmers, Suur Võidusõit direktors: ''Kad mēs sākām 2014. gadā, mums kopā bija pieteikušies 96 dalībnieki. Šogad mēs sagaidam vairāk nekā 150 automašīnas, kas ir patiešām liels dalībnieku skaits, kas piesaistīs lielu līdzjutēju skaitu. Tas padara Igaunijas lielo balvu par svarīgāko autosacīkšu notikumu Baltijā. Esam ļoti pagodināti un pirmo reizi mēs uzņemsim Formula 4 seriāla Ziemeļeiropas čempionāta posmu. Šī ir ļoti izaicinoša disciplīna jaunajiem pilotiem un šogad starp daudziem ātriem braucējiem ir divi Igaunijas pārstāvji. Ārpus tā mums būs arī citas klases, kas cīnīsies par Ziemeļeiropas čempionāta ieskaites punktiem, piemēram BMW Xtreme, V1600, Legends, HRX V8 Thunder, Porsche un GT3 izaicinājuma kausa dalībnieki. Ļoti interesanta kalse būs GT Open, kurā mēs redzēsim ļoti jaudīgas sporta automašīnas Lamborghini, Ferrari un Dodge Viper un citas.''


Foto: Karola Koopuu

Mika Salo, bijušais F1 pilots, NEZ SMP F4: ''Ziemeļeiropas Formula 4 čempionāts ir ļoti attīstījies pēdējos gados. Mūsu mērķis ir dot iespēju noklūt no kartinga uz starptautisku sacīkšu sēriju. Dalībnieku starpā sāncesība ir ļoti sīva, jo formulas un to regulējumi ir ļoti līdzīgi, tādēļ visu izšķir pilotu prasmes un iemaņas. Mums piedalās braucēji no visas Eiropas, turklām daudzi uzvarētāji ir noslēguši līgumu par jauniešu attīstības programmu ar Red Bull. Daži mūsu Formula 4 posmi ir notikuši F1 posmu ietvaros. Šī gada Formula 4 seriāla uzvarētājs saņems 300 000 eur, kurus varēs izmantot turpmākajos startos Formula 3 seriālā nākošgad. Mēs ļoti gaidam Igaunijas lielās balvas izcīņas posmu, jo šis ir ļoti labi noorganizēts pasākums.

Igaunijas lielās balvas sacensību laikā, būs izklaides dažādām gaumēm divu dienu garumā. Koncerti, gadatirgus, rotaļu laukumi ar dažādām izklaidēm bērniem, VIP zona. Igaunijas lielās balvas izcīņa ir aizraujošu autosacensību pasākums ar izklaidi visai ģimenei.

Papildus informācija: www.suurvoidusoit.ee
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png