profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrim 3. vieta Ziemeļeiropas Porsche kvalifikācijā, sestdien izšķirošās cīņas par titulu

Go4speed 01.09.2023 - 23:13 Zviedrim 3. vieta Ziemeļeiropas Porsche kvalifikācijā, sestdien izšķirošās cīņas par titulu
Foto: Porsche Sprint Challenge NEZ

Piektdienas vakarā Alastaro trasē Somijā norisinājās “Porsche Sprint Challenge NEZ” noslēdzošā posma kvalifikācija, kurā autošosejas pilots Valters Zviedris izcīnīja trešo vietu, kvalificējoties tieši aiz uzvarētāja Henri Tuomalas un galvenā kopvērtējuma sāncenša Matiasa Salonena. Jāatzīmē, ka Zviedris pirms izšķirošajiem braucieniem ir kopvērtējuma līderis, par 13 punktiem apsteidzot jau minēto Salonenu.

Sagatavošanās process kvalifikācijai nebija vienkāršs, jo visas ceturtdienas garumā, kā arī tieši pirms abiem piektdienas treniņiem uzlija lietus, līdz ar to visi “Porsche Sprint Challenge NEZ” dalībnieki Alastaro visu sesiju garumā bija braukuši vien ar slapjā laika riepām. Pirmā piektdienas treniņa laiki nebija pieejami, tomēr otrajā oficiālajā treniņā Zviedris no sesijas līderiem - lietuvieša Roberta Kupčika un soma Matiasa Salonena - atpalika par 0,7 sekundēm, piekāpjoties arī trases saimniekam Henri Tuomālam.

Tomēr uz kvalifikāciju pirmo reizi visas nedēļas nogales laikā trase nožuva un bija laiks beidzot uzlikt sausā laika slika riepas. Tas nozīmēja pilnīgi jaunus un vēl nepieredzētus apstākļus jaunajā Alastaro trases konfigurācijā, kas noteikti nenāca par sliktu Zviedrim. Viņš nožuvušajā trasē ātri pielāgojās jaunajiem apstākļiem un spēja uzreiz uzrādīt kvalifikācijas ātrāko apli. Turpinājumā gan arī konkurenti atrada ātrumu un sesijas vidusdaļā viņam aizsteidzās garām somi Tuomala un Salonens. Kvalifikācijas noslēgumā gan latviešu autosportists bija ceļā uz ātrāko apli, tomēr priekšpēdējā pagriezienā trāpījās ceļā lēnāks pilots, kuru nācās apbraukt un zaudēt pussekundi.


Foto: Porsche Sprint Challenge NEZ

''Pirmo reizi šajā sacensību nedēļas nogalē braucām pa sausu trasi, bija interesanti. Ar rezultātu gan pilnībā apmierināts neesmu, jo, protams, ka gribējās uzvarēt kvalifikāciju. Vienai riepai pēc pirmajiem apļiem parādījās vibrācija, tādēļ sesijas vidū nācās iebraukt boksos un to nomainīt. Pēc tam atgriezos trasē, bet pēc riepu uzsildīšanas bija palicis vairs tikai viens aplis, kurā nesanāca uzlabot laiku. No trešās vietas startējot, gan arī ir iespējams cīnīties par uzvaru, ātrums tam mums ir,” aizvadīto kvalifikāciju komentē Valters Zviedris.

Sacensības turpināsies jau sestdien ar abiem izšķirošajiem un noslēdzošajiem šīs sezonas braucieniem. Pirmā brauciena starts paredzēts 12:20, bet otrā brauciena starts noteikts uz 17:20. Sacensību tiešraidi sestdien būs iespējams vērot ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png