profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris Palangas 1006 km izcīna divus pjedestālus

Go4speed 26.07.2023 - 11:22 Zviedris Palangas 1006 km izcīna divus pjedestālus
Foto: Aurum 1006 km

Sestdien, 22. jūlijā, Lietuvā, Palangā, aizvadītajās vērienīgajās sacīkstēs “Aurum 1006 km” sīvā konkurencē otro vietu absolūti “TDS group – TOKS Racing Team” komandas sastāvā izcīnīja Latvijas vadošais autošosejas pilots Valters Zviedris, piekāpjoties vien komandai, kurā startēja bijušais F1 pilots Jans Magnusens.

Pārāk daudz laika priecāties par šo grandiozo sasniegumu gan jaunajam sportistam nav, jo jau 29.-30.jūlijā latviešu pilotam ir nākamās sacensības pie “Porsche 911 GT3 CUP” stūres. Pateicoties “Porsche Latvija” atbalstam, Zviedris dosies uz Somiju, lai startētu “Porsche Sprint Challenge NEZ” 4. posmā.

''Esmu ļoti priecīgs par “Porsche Latvija” atbalstu, kas man ļaus turpināt cīņu par Ziemeļeiropas “Porsche” čempiona titulu,” motivēts pirms gaidāmajām sacensībām ir latviešu pilots. Pēc pirmajiem trim posmiem viņš ar 106 punktiem atrodas otrajā vietā, vien septiņus punktus aiz līdera. Valtera Zviedra startiem un gaitām var sekot līdzi sociālajos tīklos – Facebook un Instagram.


Foto: Aurum 1006 km

Pēc veiksmīga sezonas sākuma “Porsche Sprint Challenge NEZ” čempionātā, kurā Valters Zviedris pēc pirmajiem trim posmiem ierindojas otrajā vietā kopvērtējumā, latviešu autosportists pagājušajā nedēļas nogalē devās uz Lietuvas kūrortpilsētu Palangu, lai ar to pašu jaunākās paaudzes “Porsche 911 GT3 CUP” spēkratu cīnītos par pašām augstākajām pozīcijām prestižajās izturības sacensībās. Līdztekus Zviedra “TDS group – TOKS Racing Team” komandā uz starta stājās arī komandas īpašnieks Ramūnas Čapkauskas un pieredzējušais Nemunas Dagilis.

''Jau trešdien, 19.jūlijā, ieradāmies Palangā, izgājām visas pārbaudes, satikāmies ar komandu, tās vadītājiem, braucējiem un inženieriem. Komandā jau no pirmās dienas valdīja ļoti pozitīva gaisotne, kas vēl uzlabojās brīdī, kad Ramūnas ieguva otro vietu “Super Sprint” šova sacensībās. Ceturtdien, 20. jūlija, vakarā sākās treniņi, nobraucu divas sesijas, kam sekoja vēl viena sesija piektdienā. Tālāk jau devāmies kvalifikācijā, kurā mums izdevās labs pirmais aplis un bijām ceturtie. Otrajā kvalifikācijā uzrādījām līdzīgu apļa laiku, tomēr konkurentiem izdevās savus laikus uzlabot, tāpēc mums kvalifikācijā septītā vieta,” tā par pirmajām sacensību dienām izsakās Valters Zviedris.

Sestdien, 22. jūlijā, 12.00 tika dots starts “Aurum 1006 km” sacīkstēm, kas solījās būt aizraujošas un notikumiem bagātas, jo uz pjedestālu pretendēja desmit komandas. ''Pēc tam, kad vieni no konkurentiem saņēma sodu, startējām no sestās vietas un sacensību sākums bija diezgan sarežģīts. Ar sausā laika sliku riepām braucām pa mitru trasi, kas prasīja lielu koncentrēšanos. Prieks par to, ka mēs visi trīs braucēji uzrādījām labu ātrumu un tieši slapjajos, slidenajos apstākļos izdevās iegūt daudz laika, pietuvoties līderiem un atrauties no pārējām komandām,” sacensību sākumu komentē Zviedris.


Foto: Aurum 1006 km

Valters Zviedris arī skaidroja, ka dažādu starpgadījumu dēļ bija daudz dzelteno karogu un “Code 60” zonas, kurās nedrīkst pārsniegt 60 km/h ātrumu, un šajos brīžos bija svarīgi stratēģiski pareizi lēmumi.

''Zinājām, lai būtu augstu finišā, tad bija jābūt ļoti labai stratēģijai un tās izpildījumam. Tas arī izdevās, sacensībās nepieļāvām nevienu lielu kļūdu, kā arī kā braucēji grūtās situācijās pieņēmām pareizos lēmumus. Cīņas bija interesantas, daudzas apdzīšanas un beigās izcils rezultāts! Finišējām priekšā daudz ātrākiem GT3 klases auto, kas ir kaut kas brīnumains un parādīja lielisko komandas darbu. Fantastiska nedēļas nogale, izcīnīt otro vietu absolūti un pirmo vietu klasē Palangā noteikti ir viens no maniem lielākajiem sasniegumiem līdzšinējā karjerā,” uzsvēra Valters Zviedris.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png