profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

15. jūlijā Biķerniekos notiks aizraujoši autosporta svētki visai ģimenei

Go4speed 05.07.2023 - 16:23 15. jūlijā Biķerniekos notiks aizraujoši autosporta svētki visai ģimenei
Foto: Biķernieku trase

15. jūlijā Biķernieku trasē notiks aizraujošs auto entuziastu un autosporta pasākums visai ģimenei – Rīgas Motormuzeja kauss 2023. Par skaistu tradīciju un autošosejas svētkiem kļuvušās sacensības šogad notiks jau piekto reizi, uz starta pulcējot “ABC Race”, “Dzintara Apļa” un vēsturisko formulu čempionātus, kā arī jaudīgus un ekskluzīvus ielas auto “MANO Superlaps” seriāla ietvaros.

Rīgas Motormuzeja kausā reizi gadā Biķernieku trasē vēsture saplūst ar nākotni, godājot vēsturisko spēkratu kustības un vienlaikus audzinot jaunos autošosejas pilotus. Vēsturiskos sacīkšu spēkratus uztur un aizraujošas cīņas trasē demonstrē “Dzintara Aplis” un Igaunijas vēsturisko formulu čempionāts, savukārt ārpus trases skatītājus priecēs vēsturisko pedāļauto sacensības bērniem, stilīgo Youngtimer automašīnu izstāde, Restauratoru un kolekcionāru saiets kā arī dažādas aktivitātes bērniem.
Digital Matter icon

Jaunie autošosejas piloti būs redzami “ABC Race” seriālā, kas ir pirmais un pieejamākais solis autošosejā. Ņemot vērā, ka “ABC Race” šogad ieguvis Latvijas čempionāta statusu, cīņas trase solās būt vēl karstākas kā ierasts. Līderu pozīcijās pēc pirmajiem diviem posmiem ir Kristaps Laipnieks un Jānis Hāns, kuri šajā seriālā ir uzvarējuši jau iepriekš, savukārt viņiem seko jaunie talanti Daniels Ungurs un Artūrs Daņiļevskis. Paredzams, ka uz starta stāsies ap 15 braucējiem, kas, ņemot vērā starta vietu izlozi, gādās par daudziem un skaistiem apdzīšanas manevriem abu braucienu garuma.


Foto: Biķernieku trase

Pasākumā redzēsim arī “MANO Superlaps” dalībniekus, kuri trasē dosies ar ļoti dažādām un interesantām ielas automašīnām. Lai arī trasē vienlaikus atrodas vairākas automašīnas, braucēju mērķis ir nevis cīnīties savā starpā par pozīcijām, bet gan uzstādīt pēc iespējas ātrākus apļa laikus. Jāatzīmē, ka šajā disciplīnā piedalīties var ikviens interesents ar savu ielas automašīnu. Plašāka informācija par dalības nosacījumiem atrodama MANO Motorsport Events “MANO Superlaps” auto klāsts aptver gan dažādu paaudžu BMW, Honda un VW modeļus, gan arī tādus jaudīgus un ekskluzīvus sporta auto kā Audi RS, BMW M3, Mitsubishi Lancer Evo un citus.

Rīgas Motormuzeja kauss būs kā aizraujošs pasākums visai ģimenei, tādēļ skatītājiem būs iespējams ne vien vērot cīņas trasē, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs ārpus trases. Tāpat visiem sanākušajiem būs iespēja apmeklēt dalībnieku parku un tuvumā apskatīt dažādos sacīkšu automobiļus, kā arī satikt dažādo klašu braucējus. Darbība trasē sāksies jau 9:15 ar treniņiem un kvalifikācijas braucieniem, savukārt pirmie autošosejas sacīkšu braucieni paredzēti 13:20. Ar visu dienaskārtību var iepazīties ŠEIT.
Digital Matter icon

Ieejas biļetes varēs iegādāties uz vietas sacensību dienā – 10 EUR. Pensionāriem, invalīdiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja būs bez maksas. Tiekamies 15. jūlijā Biķernieku trasē!

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Lagzdiņš
VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija"
Komunikācijas departamenta
Sabiedrisko attiecību speciālists

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png