profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejas čempionāta viduspunkts tiks sasniegts Kauņā

Go4speed 29.06.2023 - 09:04 Baltijas autošosejas čempionāta viduspunkts tiks sasniegts Kauņā
Foto: batcc.eu

Ar sacensībām aizraujošajā “Nemuno Žiedas” trasē Lietuvā 8. jūlijā tiks aizvadīts trešais Baltijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta posms, kurā skaidri tiks iezīmēti jau čempionāta favorīti vairākās ieskaites klasēs.

Lietuvas trases sarežģītā konfigurācija ar lielu vidējo ātrumu ir īsts izaicinājums pilotiem un nereti dod arī lielākas iespējas lietuviešu braucējiem, kam šīs sacensības ir vienīgais māju posms kalendārā. Šobrīd turpinās dalībnieku reģistrācija sacensībām, bet prognozējamais skaits visās ieskaites klasēs – BMW 325 CUP, Baltic Touring Cars, ABC Race un Nankang 2h Endurance - gaidāms ap 100 dalībniekiem, tajā skaitā arī sportisti no Latvijas.

“BMW 325 CUP” klases kopvērtējumā 45 dalībnieku konkurencē otro vietu ar 152 punktiem ieņem jaunais latviešu pilots Ričards Šubeckis, čempionāta līderim Leo Messenger no Francijas piekāpjoties par 78 punktiem. Trešā vieta kopvērtējumā lietuvietim Julius Kirsis.

Kopvērtējuma ceturtās vietas pašreizējais īpašnieks Krišjānis Oskerko Kauņas posmā nepiedalīsies, bet iespēja pakāpties būs Artjomam Kočlazmazašvili, kurš ieņem 10. vietu ar 72 punktiem.

“BMW 325 Rookie” pirmo vietu kopvērtējumā un četru punktu deficītu līdz līderim centīsies atkarot Vadims Ozols. “BMW 325 Masters” 60 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju ir Julius Kirsis, kuram seko Latvijas autobraucēji Andris Čats un Artjoms Kočlamazašvili. “BMW 325 CUP” dāmu konkurencē pārliecinošā vadībā ir Emilija Ulvidaite no Lietuvas, bet jaunizveidotajā kategorijā džentlmeņiem pagaidām pirmais ir francūzis Olivier Villeneuve, kuram seko trīs pārstāvji no Latvijas – Vilnis Batraks, Normunds Dobums un Atis Veismanis.


Foto: batcc.eu

V1600 klasē šogad ļoti aizraujošas cīņas trasē, bet pirmā vieta joprojām pieder pērnā gada sudraba godalgas ieguvējam Ernestam Eglītim, kuram cieši seko Kaspars Rudmiezis un Raivis Meilands. Elvim Turānam 1. vieta kopvērtējumā pēc diviem posmiem “BMW 116 Trophy” klasē.

“BTC3” jeb trīslitru klases kopvērtējumā lietuviešu dominance – pirmo trijnieku veido Gediminas Bilinskas, Tomas Jatkevicius un Arturas Kliobavicius, “BTC2” ātrākie igauņi – Simo Lind, Antti Jartsev un Kairo Kallas, bet “BTC1” ieskaitē – lietuvieši Dovydas Akstinas un Vidmantas Pociunas.

“ABC Race” sacensībās uz starta gaidāmi 12-15 dalībnieki, tajā skaitā arī čempionāta līderi Kristaps Laipnieks (80 punkti) un Jānis Hāns, kura kontā šobrīd 70 punkti. Čempionāta trešo vietu ieņemošajam Danielam Unguram 50 punkti. Rookie klasē pagaidām līderis Kristaps Stikuts ar 83 punktiem.

Piektdien, 7. jūlijā norisināsies treniņu un kvalifikācijas braucieni, bet 8. jūlijā sacensību braucieni. Ieejas maksa dalībnieku parkā sacensību dienā būs 10 EUR. Sacensības būs iespēja vērot tiešraidē “Baltic Touring Car Championship” sociālajos tīklos.

Baltijas autošosejas čempionāts(Baltic Touring Car Championship) zem viena sacīkšu seriāla karoga apvieno Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālos čempionātus pulcējot ievērojamu dalībnieku skaitu no Baltijas valstīm un Somijas. Sacensībās iespējams startēt ar dažādām sportam sagatavotām automašīnām vairākās ieskaites klasēs – sākot no 1600 ccm dzinēju tilpuma līdz pat Lamborghini rūpnīcas automašīnām.

Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands, BaTCC direktors
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png