profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos uzstādīts jauns trases rekords salonmašīnām

Go4speed 13.06.2023 - 09:23 Biķerniekos uzstādīts jauns trases rekords salonmašīnām
Foto: batcc.eu

Ar vairākiem uzvarētājiem no Latvijas, iespaidīgām avārijām un lielu dalībnieku skaitu Biķernieku trasē noslēgušās ''DeWALT Grand Prix'' sacensības, kas bija Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms.

Pagājušajā piektdienā ar treniņu un kvalifikācijas braucieniem Biķernieku trasē tika atklātas Baltijas autošosejas čempionāta otrā posma sacensības “DeWALT Grand Prix”. Prestižajā “Porsche GT3 CUP” tika uzstādīts jauns trases rekords - 01:17.539, ko sasniedza somu pilots Matias Salonens.

Prestižajā ''NEZ Porsche Sprint Challenge'' sacensībās Valters Zviedris pirmajā braucienā ilgu laiku spēja izrādīt pretestību brauciena līderim Matiasam Salonenam, tomēr iespējas apdzīšanas manevram neradās. Otrajā braucienā Zviedrim pēc lieliska starta un pakāpšanās no piektās uz trešo starta vietu sanāca izslīdēt no trases paralēli ar igauņu sportistu Tomasu Kangro, kā rezultātā sacensību brauciens tika apturēts. Pēc sacensību atsākšanas Zviedrim brauciens bija jāuzsāk no boksiem, bet tomēr ar lielu ātrumu izdevās aizcīnīties līdz piektajai pozīcijai. Uzvara otrajā braucienā somu sportistam Jani Kakelam, otrais Tomas Kangro, bet trešā vieta Salonenam.


Foto: batcc.eu

Trīs sarkanie karogi divos sacensību braucienos tika piedzīvoti 38 dalībnieku kuplajā “BMW 325 CUP” klasē, kur karstas cīņas par katru pozīciju norit no pirmā līdz pēdējam aplim. Savu ātrumu arī sacensību braucienos spēja apliecināt viesis no Francijas, “Rode Racing” komandas braucējs Leo Mesengers – uzvara abos braucienos un arī sacensību posmā, aiz sevis atstājot lietuviešus Paulius Urbonavičius un Julius Kirsis.

V1600 skaista uzvara abos braucienos Ernestam Eglītim, pārspējot Kasparu Rudmiezi un Raivi Meilandu. BTC1 klasē ātrākais Dovidas Akstinas no Lietuvas, BTC2 igaunis Simo Linds, bet BTC3 klasē lietuvietis Arturas Kliobavicius. BMW 116 Trophy ieskaitē uzvara Edgaram Karlsonam.

BTC4 klasē lielisku sniegumu demonstrēja Arturs Šimins, uzvarot pirmajā braucienā un aiz sevis atstājot daudz jaudīgāku spēkratu pilotus, trešā vieta otrajā braucienā dod otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties tikai lietuviešu autošosejas meistaram Ramunasam Čapkauskam. Ātrākajā BGT PRO klasē uzvara lietuvietim Ignasam Jomantam ar jaudīgo Mercedes “AMG GT3 EVO” automobili, aiz sevis atstājot savu tautieti Tautvidasu Rudoku un somu pilotu Jirki Peltola. BGT AM klasē uzvara britam Drjū Hollandam.


Foto: batcc.eu

BMW 325 CUP brauciena “Masters” klasē uzvara Julius Kirsis, aiz sevis atstājot Kristapu Blušu un Uldi Timaku. “Rookie” ieskaitē uzvara lietuvietim Eividas Sitavičius, bet pjedestāla zemākie pakāpieni latviešiem – Vadimam Ozolam un Artūram Sarmam. “Ladies” klasē ātrākā Emilija Ulvidaite no Lietuvas, bet džentlmeņu vērtējumā uzvara Olivieram Vilenēvam.

Nankang 2h izturības sacīkstēs 21 komandas konkurencē uzvara Lietuvas komandai “Soderus Racing” ar SEAT Leon automobili, otrā vieta “Orlen Lietuva Mazeikiu ASK” komandai, kur viens no pilotiem ir Artūrs Šimins, bet trešā vieta igauņu ekipāžai “Lind Racing”.

ABC Race ieskaitē 12 braucēju konkurencē uzvara Kristapam Laipniekam. Otrā vieta Danielam Unguram, bet trešā – Artūram Daņilevskim.

Baltijas autošosejas čempionāta nākamais posms norisināsies no 7. līdz 8. jūlijam, Lietuvā “Nemuno Žiedas” trasē.



Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands, BaTCC direktors

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png