profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris 'Porsche Sprint Challenge NEZ' seriālā Somijā debitē ar otro vietu

Go4speed 23.05.2023 - 00:18 Zviedris 'Porsche Sprint Challenge NEZ' seriālā Somijā debitē ar otro vietu
Foto: Porsche Sprint Challenge NEZ

Pagājušajā nedēļas nogalē Somijas Alastaro trasē jūrmalnieks Valters Zviedris veiksmīgi debitēja prestižajā Porsche Sprint Challenge NEZ seriālā, pirmajā braucienā izcīnot otro vietu absolūti un uzvaru Junior ieskaitē. Otrā brauciena startā latviešu pilotam sanāca aizķerties aiz konkurenta, kas lika pazaudēt vietas un braucienā finišēt kā piektajam absolūti un trešajam Junior ieskaitē.

Pēc pagājušajos gados izcīnītajiem Baltijas autošosejas tituliem TCR un 325 Cup klasēs, šosezon Zviedris spēris soli uz priekšu un kā pirmais latvietis vēsturē startē Somijā bāzētajā Porsche Sprint Challenge NEZ seriālā. Zviedris uz starta iziet leģendārā lietuvieša Ramūna Čapkauska komandā, pilotējot jaunākās paaudzes ''Porsche 911 GT3 CUP'' automašīnu.


Foto: Porsche Sprint Challenge NEZ

Piektdienas oficiālajos treniņos latviešu pilots aizvadīja savus pirmos kilometrus pie jaunā Porsche stūres, ar katru sesiju arvien kāpinot ātrumu. Dienas beigās jau izdevās būt starp ātrākajiem, kas ļāva ar pārliecību doties sestdienas rīta kvalifikācijā. Tajā izdevās uzrādīt labu apļa laiku, kvalificējoties ceturtajā pozīcijā, vien 0,2 sekundes no pirmās starta rindas.

Sestdienas pirmajā braucienā Zviedrim padevās lielisks starts, kas uzreiz ļāva pacelties uz trešo vietu. Tālākajā brauciena gaitā latviešu pilots turpināja demonstrēt izcilu ātrumu un pāris apļus pirms beigām apdzina pieredzējušo somu Henri Tuomala, savā debijā pie Porsche 911 GT3 CUP stūres finišējot otrajā vietā absolūti un izcīnot uzvaru Junior ieskaitē.

Arī svētdienas braucienā starts bija no ceturtās pozīcijas, tomēr pirmajā pagriezienā konkurenti nedaudz izspieda no trases, kas lika atkrist uz piekto vietu. Lai arī visa brauciena garumā Zviedris sēdējā astē lietuvietim Robertas Kupčikas un bija gatavs izmantot kaut mazāko konkurenta kļūdu, lietuvietis nekļūdījās un Zviedrim finišā piektā vieta absolūti un trešais rezultāts Junior klasē.


Foto: Porsche Sprint Challenge NEZ

''Kvalifikācija izdevās samērā veiksmīga un rezultāti bija ļoti tuvi, pirmais piecinieks uzrādīja laikus vienā sekundē. Pirmo braucienu sāku no ceturtās vietas un pēc laba starta pakāpos uz trešo vietu. Ar labu ātrumu spēju arī dažus apļus pirms beigām apdzīt vietējo somu un finišēt otrajā vietā. Iespaidīgs brauciens ar daudz apdzīšanām un lielisku ātrumu. Otrajā braucienā atkal startēju no ceturtās vietas, jo starta pozīcijas nosaka pēc pirmā brauciena ātrākajiem apļiem. Starta moments veiksmīgs, bet pirmajā līkumā tiku izspiests no trases un nokritu uz piekto pozīciju. Visa brauciena garumā bija cīņa ar pirmā brauciena uzvarētāju Robertas Kupčikas, bet diemžēl neizdevās viņu apdzīt un finišēju piektais,” tā par sacensību nedēļas nogali izsakās Valters Zviedris.

Nākamais Porsche Sprint Challenge NEZ posms norisināsies 9.-10. jūnijā Biķernieku trasē Baltijas autošosejas čempionāta “DeWALT Grand Prix” sacensību ietvaros. Savās mājas sacensībās Zviedris ir gatavs cīnīties par pašām augstākajām pozīcijām, tādēļ laipni aicinām Latvijas autosporta fanus nākt atbalstīt Zviedri klātienē Biķernieku trasē!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png