profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sākas cīņa par uzvaru Baltijas autošosejas čempionātā

Go4speed 27.04.2023 - 23:35 Sākas cīņa par uzvaru Baltijas autošosejas čempionātā
Foto: batcc.eu

Ar sezonas atklāšanas sacīkstēm Pērnavā “Porsche Ring” trasē 6. maijā sāksies Baltijas autošosejas čempionāta sezona, kurā sagaidāms kupls dalībnieku skaits, tajā skaitā arī no Latvijas.

''Katra jaunā sezona autošoseja tiek gaidīta ar milzīgu entuziasma devu, plānotu gatavošanos un patīkamām emocijām par jauniem dalībniekiem, čempioniem un notikumiem. Ticu, ka apvienotā Baltijas autošosejas čempionāta atklāšanas sacīkstes neliks vilties ne dalībniekiem, ne līdzjutējiem. Kā Latvijas pārstāvis vēlētos redzēt komandas no Latvijas izturības sacensībās, bet priecē plašais Latvijas dalībnieki skaits citās klasēs. Virzāmies tālāk un gaidām jauno sezonu ar nepacietību!,” saka autošosejas čempionāta organizators Andis Meilands.

Autosporta līdzjutējiem visiecienītākajā “BMW 325 CUP” klasē reģistrējušies jau 42 dalībnieki, bet sagaidāms, ka līdz sacīkstēm saraksts tikai paplašināsies. Tā ir arī klase, kur gaidāma vislielākā intriga par čempiona titulu, jo pēdējo divu gadu čempioni Valters Zviedris un Karolis Jovaiša šosezon sacensībās šajā klasē nepiedalīsies. Bet intriga ar to nemazinās – jo kandidātu uz uzvaru ir daudz, tajā skaitā arī latviešu sportisti – Krišjānis Oskerko, Matīss Mežaks, Ričards Šubeckis un citi.


Foto: batcc.eu

14 komandas reģistrējušās sešu stundu izturības sacensībās. Kvantitāti šoreiz aizstāj kvalitāte – uz starta stāsies vairāki Porsche GT3 CUP, GT4, TCR un citu klašu rūpnīcu automobiļi. Favorītu pulkā pieskaitāma Lietuvas komanda “ES Motorsport by AMG Customer Racing Team” ar Mercedes-Benz GT3 klases automobili. Lai arī komandas no Latvijas nav pieteiktas, komandu sastāvos atrodami vairāki labi zināmi autošosejas piloti – Valters Zviedris, Arturs Batraks un Artūrs Šimins.

“Touring Cars” sacensību braucienā, kur sacenšas automobiļi ar tilpumu no 1,6l līdz 3l, “V1600” klasē pieteikušies vairāki piloti no Latvijas – Ernests Eglītis, Raivis Meilands, Elvis Turāns, Arvīds Rumbēns. Pērnā gada čempions “BTC2” klasē Atis Veismanis šogad piedalīsies “BMW 325 CUP” klasē.

Iespaidīgi spēkrati būs sagaidāmi “GT” klases sacensībās – viesi no Somijas ar Chevrolet “Corvette”, Chevrolet “Camaro”, Porsche “GT3 CUP”, kā arī dalībnieki no Baltijas valstīm ar tādām sporta automašīnām kā Nissan “180 SX”, Porsche, Mercedes “GT3 AMG”.

“ABC Race” klasē pieteikušies jau 16 dalībnieki no Latvijas, tajā skaitā pērnā gada čempions Jānis Hāns.

Baltijas autošosejas čempionāta nākamais, otrais posms notiks Rīgā, Biķernieku trasē “DeWALT” Grand Prix sacensību laikā no 9. līdz 11. jūnijam.

Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands, BaTCC direktors
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png