profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejas čempionāts turpināsies ar 'Parnu Summer Race' Igaunijā

Go4speed 27.07.2022 - 15:07 Baltijas autošosejas čempionāts turpināsies ar 'Parnu Summer Race' Igaunijā
Foto: BaTCC

Pēc vasaras pārtraukuma 12. un 14. augustā atsāksies Baltijas autošosejas čempionāts(BaTCC) ar trešo posmu Igaunijas “Porsche Ring” trasē, kur vissaistošākās cīņas gaidāmas “BMW 325 CUP” un “NEZ Porsche Sprint Challenge” klasēs.

Sacīkstes Igaunijā būs Baltijas un Latvijas čempionāta trešais posms, Ziemeļeiropas “Porsche GT3 CUP” seriāla piektais posms, kā arī “ABC Race” seriāla ceturtais posms. Prognozējams, ka sacīkstēs piedalīsies ap 150 dalībniekiem dažādās ieskaites klasēs.

Andis Meilands, BaTCC čempionāta organizators: ''Vienmēr ir liels prieks gan sacensību organizatoriem, gan dalībniekiem atgriezties modernajā “Porsche Ring” trasē Pērnavā, kur šīs sacensības iezīmē sezonas viduspunktu, kuram sekos vēl divi sacensību posmi, bet cīņa par čempionu tituliem vairākās klasēs pa īstam sāksies tieši šeit. Tā kā sacensības būs gan Baltijas, gan arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālo čempionātu posmi, sagaidām plašu dalībnieku skaitu visās ieskaites klasēs. Aktīvi strādājam un ceram, ka arī sešu stundu izturības sacīkstēs būs daudz komandu. Ceram uz saulainu laiku – tiekamies Pērnavā!”.

Piesātinātā dienaskārtība, lielais dalībnieku skaits un vairākas ieskaites klases liek aizvadīt arī trīs sacensību braucienus piektdienā, kad norisināsies pirmie “BTC/V1600”, “NEZ Porsche Sprint Challenge” un “BMW 325 CUP” priekšfināls.


Foto: BaTCC

Sacensības būs vērojamas tiešraidē “Baltic Touring Car Championship” Facebook un Youtube kontos.

Baltijas sešu stundu izturības sacensībās ugunskristības sacensību režīmā piedzīvos “LV Racing” komanda ar savu jauno “TCR” klases spēkratu – otrās paaudzes Audi “RS3 LMS TCR”, konkurentos būs vairākas igauņu, lietuviešu un somu komandas šajā klasē.

Īstu uzplaukumu piedzīvo Ziemeļeiropas “Porsche Sprint Challenge” seriāls, kurā šosezon uz starta stājušies jau 22 dažādi dalībnieki ar dažādu paaudžu Porsche “GT3 CUP” automašīnām. Pagaidām čempionātā gan bez latviešu sportistiem. Pirmo vietu pēc četriem posmiem ieņem francūzis Thomas Padovani, otrais igaunis Tomas Kangro, bet trešais Tommi Haru no Somijas. Prognozējams, ka Pērnavas sacīkstēs uz starta šajā klasē stāsies 16-18 sacīkšu braucēji.

Līdzjutējiem visaizraujošākās cīņas tradicionāli gaidāmas “BMW 325 CUP” sacensībās, kur dalītā čempionāta līderpozīcijā ar 152 punktiem ir “LV Racing” pilots Valters Zviedris. Tikpat punktu ir arī pērnā gada čempionam Karolim Jovaišam no Lietuvas. Krišjānis Oskerko ar 130 punktiem ir trešais kopvērtējumā. “Masters” ieskaitē pirmā vieta šobrīd ir Matīsam Mežakam ar 88 punktiem, otrais Toms Bērziņš ar 37. “Rookie” jeb iesācēju vērtējumā pārliecinoša līderpozīcija Krišjānim Oskerko, bet trešais šobrīd ir Jānis Ūbelis ar 31 punktu.

“BMW 325 CUP” šogad ir arī komandu vērtējums, kurā skaita kopā komandas abu pilotu izcīnītos punktus. Pirmās trīs vietas pēc diviem sacensību posmiem Latvijas komandām. Pirmie “Spins/Rode Racing”, otrie “LV Racing”, bet trešajā vietā “Foxtail Racing”.


Foto: BaTCC

“V1600” klasē, kur sacenšas automobiļi ar dzinēju kubatūru līdz 1600 ccm, pirmās divas vietas ieņēmuši somu sportisti – Matias Nuoramo un Bendžamin Silvestersons. Tuvākais sekotājs – Ernests Eglītis no Latvijas ar 33 punktiem. “BMW 116 Trophy” pirmais šobrīd Raivis Meilands, aiz sevis turot Elvi Turānu un Artūru Brunavu.

“BTC2” klasē trešais kopvērtējumā ir Atis Veismanis ar 48 punktiem. Čempionāta līderis Simo Linds ar 88 punktiem gan ir krietni atrāvies, bet atlikušajos trīs posmos viss vēl var notikt. Klasē sagaidāms plašs dalībnieku skaita pieaugums, jo dalību apstiprinājuši vairāki jauni Lietuvas un Igaunijas sportisti.

“TCR” klasē latviešu līdzjutēju cerības saistās ar “LV Racing” komandas pilotu Ivaru Valleru, kurš ir čempionāta vadībā ar 80 punktiem, otrais Kasparas Vaškelis ar 50 punktiem, bet trešais Kestutis Stasionis ar 36.

Liela konkurence un spraigas sacensības gaidāmas arī divu stundu “Nankang Endurance Academy” braucienā, kur dažādās klasēs uz starta stāsies 25-30 komandas. “BMW 325 CUP” ieskaitē pēc divām uzvarām divās sacīkstēs pārliecinošu līderu godu ieņem “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda. Tuvākie konkurenti ir četras igauņu komandas. “LV Racing” – pagaidām septītā vietā.

Vēsturisko formulu “Mondial” klasē vadību čempionāta galvgalī centīsies atgūt Raitis Mūrnieks un Indulis Rukuts, kuru ar četru punktu pārsvaru apsteidz igaunis Taavi Kroon.

Autošosejas “ABC Race” klasē uz starta sagaidāmi ap 15 sportistiem. Čempionāta vadībā ir Jānis Hāns ar 117 punktiem, otrais Artūrs Daņilevskis, bet trešais Daniels Ungurs.

Nāciju kausa vērtējumā vadībā ir Lietuva ar 370 punktiem, Igaunijai 263, Latvijai 248, Somijai 155.

Biļetes uz sacensībām būs iespējams iegādāties trasē. Cena – 20 EUR. Ieeja uz abām dienām ar piekļuvi dalībnieku parkam.

Dalībnieku saraksts atrodams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png