profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ABC Race, Dzintara apļa un Superlaps piloti mainīgos apstākļos aizvada karstas cīņas

Go4speed 03.06.2022 - 00:43 ABC Race, Dzintara apļa un Superlaps piloti mainīgos apstākļos aizvada karstas cīņas
Foto: Raimonds Volonts

Ar aizraujošām cīņām un lielisku atmosfēru Biķernieku trasē tika aizvadīts “MANO Events CUP” pasākums. Tā ietvaros “Superlaps” disciplīnā absolūti ātrākais bija Rolands Upatnieks, “ABC Race” seriālā triumfēja Daniels Ungurs, savukārt “Dzintara aplī” uzvaras izcīnīja Pēteris Laipnieks, Jānis Grope un Andrejs Kuzņecovs.

Lai arī sākotnēji prognozēs liecināja par to, ka lietus līs teju visas dienas garumā, beigās tas uznāca vien epizodiski. Tas gan nozīmēja, ka apstākļi trasē dienas laikā mainījās vairākas reizes un visu trīs sacensību seriālu dalībnieki tika pie startiem sausā, slapjā un arī žūstošā trasē. Tas pašu braukšanu un cīņas trasē padarīja ievērojami interesantākas, jo pilotiem bija jāpielāgojas mainīgajiem apstākļiem un jāmēģina nepieļaut kļūdas.

Karstākās cīņas un lielākās drāmas norisinājās “ABC Race” klasē, jo pirmā brauciena izskaņā Biķernieku trases bīstamajā tiltiņa pagriezienā negaidīti saslīdēja brauciena līderis Juris Jaunciems ar Toyota Yaris, izraisot sadursmi ar otrajā un trešajā pozīcijā esošajiem Dmitriju Gorņevu (Honda Civic) un Edvīnu Vansoviču (Honda Civic). Visi trīs bija spiesti izstāties, kas nozīmēja, ka pirmo trijnieku pirmajā braucienā beigās veidoja Daniels Ungurs (Honda Civic), Artūrs Daņiļevskis (Peugeot 206) un Jānis Hāns (Toyota Yaris).

Otrajā braucienā cīņas bija tikpat ciešas, tomēr šoreiz sportistiem izdevās iztikt bez lielām sadursmēm. No pirmās starta rindas startējušais Hāns izcīnīja pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Unguru un Daņiļevski. Posma ietvaros uz goda pjedestāla kāpa iepriekš minētie, Danielam Unguram izcīnot savu pirmo “ABC Race” uzvaru, Jānim Hānam otrā vieta un otrais pjedestāls šosezon, savukārt Artūrs Daņiļevskis kā trešais varēja priecāties par savu pirmo pjedestālu šajā seriālā.


Foto: Raimonds Volonts

“Dzintara apļa” sezonas atklāšanas posmā par skaistākajām cīņām parūpējās VAZ ieskaites līderi. Abu braucienu garumā par pirmajām trim vietām savstarpēji cīnījās Pēteris Laipnieks, Ģirts Vecvanags un Vilnis Batraks. Ātruma ziņā ar viņiem sacensties varēja arī Kristaps Stepiņš, tomēr pirmajā braucienā viņa auto piemeklēja tehnisks defekts, savukārt otrajā braucienā tika piedzīvota sagriešanās.

Otrajā braucienā tehniskas likstas piemeklēja arī Vecvanaga žiguli, tādējādi viņš aiz sevis vairs nespēja noturēt Pēteri Laipnieku, kuram attiecīgi uzvaras abos braucienos un arī uzvara posma ietvaros. Ģirtam Vecvanagam otrā brauciena izskaņā garām aizgāja arī Vilnis Batraks, kuram tādējādi otrā vieta posmā, bet Vecvanagam trešais rezultāts.

Tāpat kā iepriekšējos gados arī šajā sezonā “Dzintara apļa” ietvaros uz starta iziet divas Volgu ieskaites – klasiskā Volga un Volga406, kas apveltītas ar jaunāka tipa dzinēju. Klasiskajā klasē pārliecinošu uzvaru svinēja 2020. gada čempions Jānis Grope, aiz sevis atstājot Didzi Dobumu, savukārt Volga406 ieskaitē tikpat pārliecinoša pirmā vieta Andrejam Kuzņecovam, kurš pārspēja Ivaru Kazāku un Edgaru Tomsonu.

“Superlaps” sacensības, kurās dalībniekiem ar ielas un sporta automašīnām bija jāmēģina uzstādīt pēc iespējas ātrāki apļa laiki, tika aizvadītas četrās ieskaitēs, kas šoreiz tika sadalītas nevis pēc auto parametriem, bet gan pēc apļa laikiem. Ātrākajā Super PRO klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Rolands Upatnieks ar Mitsubishi Lancer Evo X, aiz sevis atstājot Arni Baumani (Honda Civic) un Arni Alksni (BMW M3). PRO ieskaitē rezultāti bija blīvi, jo divu apļu summā pirmo trijnieku šķīra vien 4 sekundes. Uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Jānis Straupe (Subaru Impreza), otrais Mārtiņš Zirnītis (BMW 325), bet trešajā vietā šoreiz Renārs Lepiksons (Renault Clio).


Foto: Raimonds Volonts

Semi PRO klasē uzvaru izcīnīja Artūrs Virbulis (Mitsubishi Lancer Evo X), otrā vieta Robertam Bēčam (BMW 330), bet trešais rezultāts Kristapam Ķirsonam (BMW 328). Jāatzīmē, ka Bēču un Ķirsonu divu apļu summā šķīra vien nieka 0,2 sekundes. Street ieskaitē uzvara Danielam Zaukam (Renault Clio), kurš aiz sevis atstāja Staņislavu Silovu (VW Golf III) un Aini Kļavu (VW Golf IV).

Organizatori vēlas pateikties gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kas bija ieradušies uz pirmajām šīs sezonas “MANO Motorsport Events” rīkotajām sacensībām un kopā ļāva aizvadīt skaistas sacensības draudzīgā un patīkamā gaisotnē. Nākamās sacensības, kurās kopā redzēsim “ABC Race” un “Dzintara apļa” seriālus, būs “Rīgas Motormuzeja kauss” 17. jūlijā, savukārt ielas automašīnām tuvākā mēneša laikā plānoti pat veseli trīs darbadienu vakara treniņi – 9. jūnijā, 16. jūnijā un 4. jūlijā. Plašāka informācija par minētajiem pasākumiem atrodama gan www.manoevents.lv mājaslapā, gan arī Facebook vietnē https://www.facebook.com/manomotorsportevents.

MANO Motorsport Events kalendārs 2022. gadam:
9. jūnijs, treniņš (Biķernieku trase)
16. jūnijs, treniņš (Biķernieku trase)
4. jūlijs, treniņš (Biķernieku trase)
17. jūlijs, Rīgas Motormuzeja kauss (Biķernieku trase)
4. augusts, treniņš (Biķernieku trase)
13. augusts, Track day Biķernieku trase)
15. septembris, treniņš (Biķernieku trase)
17. septembris, 100 Min RACE (Biķernieku trase)
27. septembris, treniņš (Biķernieku trase)

Informāciju sagatavoja:
MANO Motorsport events
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png