profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autošosejas čempionāts turpināsies Kauņas unikālajā sacīkšu trasē

Go4speed 02.09.2021 - 09:37 Autošosejas čempionāts turpināsies Kauņas unikālajā sacīkšu trasē
Foto: Baltic Touring Car Championship

Jau 4. septembrī Lietuvā, Kauņā, “Nemuno Žiedas” sacīkšu trasē, tiks aizvadīts Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta ceturtais posms vairākas sacensību ieskaites klasēs, tajā skaitā arī ļoti populārajā “BMW 325 CUP”, kur uz starta vienlaicīgi stāsies 30 dalībnieki.

Latvijas lielākās cerības šajā klasē saistās ar Krišjāni Oskerko un Mārtiņu Lapiņu, kuri respektīvi ieņem trešo un ceturto vietu čempionāta kopvērtējumā, kur vadībā ir divi lietuviešu sportisti. “Nemuno Žiedas” trase ir ļoti interesanta, ar ātrām līkumu sekcijām, tomēr reizē arī bīstama vairākās vietās, kas vēl vairāk izceļ braucēju meistarību un drosmi.

Tieši lietuviešu sportistu plašo pieredzi māju trasē Mārtiņš Lapiņš min kā konkurentu galveno trumpi: ''Kauņā ir ļoti īpatnēja trase, kur nobrauktie km treniņos dod lielu priekšrocību. Prognozēju, ka lietuviešu sportisti būs spēcīgāki kā citās sacīkšu trasēs, tomēr arī es esmu jau aizvadījis garu testu dienu trasē un esmu gatavs cīnīties par visaugstākajām vietām. Sacensībās ar tik lielu dalībnieku skaitu var notikt jebkas un ir jābūt gatavam izmantot situācijas!”

“BMW 325 CUP” pēc aizvadītiem trim posmiem ir startējis 51 dalībnieks, un tik liela konkurence ne autošosejā, ne citos autosporta veidos nav novērota pēdējos gados.

Baltijas čempionāta ieskaitē norisināsies sacensības arī salonautomašīnu klasēs BTC1, BTC2 un BTC3. Vienīgais Latvijas pārstāvis ir Atis Veismanis, kurš kopvērtējumā BTC2 klasē ieņem otro vietu.

“Nankang Endurance Academy” divu stundu sacensībās starp 27 komandu pieteikumiem ir atrodamas arī vairākas Latvijas komandas – BMW 325 CUP klasē sacentīsies “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda”, “RS Motorsport”, “Rode Racing” un “Meilands Racing Team”, bet ABC klasē “Yaris Boyz”, “Degviela Motorsport” un “No Name”. ABC Race ieskaites klasē uz starta stāsies 12 dalībnieki, tajā skaitā arī visi čempionāta līderi.

Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta sezona noslēgsies 25. un 26. septembrī Rīgā ar “Motul” lielās balvas izcīņu.

Vairāk informācijas:
www.batcc.eu.
Andis Meilands, BaTCC direktors
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png