profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Matīss Mežaks otrajā braucienā no 38.vietas aizcīnās līdz 13.pozīcijai (VIDEO)

Go4speed 24.08.2021 - 10:58 Matīss Mežaks otrajā braucienā no 38.vietas aizcīnās līdz 13.pozīcijai (VIDEO)
Foto: No sportista privātā arhīva

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā, Audruring trasē, norisinājās Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) trešais posms, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas autošosejas čempionāta posms. Pavisam kopā sacensības pulcēja vairāk nekā 120 dalībniekus.

Baltijas 6 stundu izturības čempionātā uzvaru svinēja lietuviešu komanda ''Gera Dovana RD Signs'' komanda, kuras rīcībā bija ''Lamborghini “Huracan ST'''' automobilis. Viens no komandas pilotiem bija lietuviešu rallija braucējs Ramūnas Čapkauskas. Atpaliekot sešus apļus, otrā vieta absolūti un GT Pro klasē ''Audosta Kuusamet Group by Juta'' komandai, kuras rīcībā bija ''Porsche GT3 CUP 991.1'' automašīna. Visbeidzot uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viena lietuviešu komanda - ''Noker Racing'', kurai pirmā vieta TCR klasē. Ekipāžas rīcībā bija ''VW Golf GTI TCR'' automašīna.


Foto: batcc.eu

Diemžēl latviešu komandai LV Racing šoreiz neizdevās pacīnīties par uzvaru TCR klasē, jo ekipāžas ''Audi RS3 LMS'' automašīnai bija problēmas ar ātrumkārbu. Finišā 12.vieta absolūti un sestā vieta klasē, no klases līderiem atpaliekot 23 apļus.

Aizraujošas cīņas bija vērojamas “BMW 325 CUP” klasē, kur uz starta izgāja 42 dalībnieki. Uzvaru svinēja Karolis Jovaiša, kurš uzvarēja abos braucienos. Otrā vieta Mārtiņam Lapiņam, bet trešā vēl vienam latviešu braucējam Krišjānim Oskerko. Piektais palika Ģirts Daugaviņš. Ne tik veiksmīgas sacīkstes vienam no ātrākajiem šīs klases braucējiem Matīsam Mežakam. Vispirms pirmajā braucienā viens no konkurentiem sagrieza Mežaka automašīnu, pēc kuras tā piedzīvoja avāriju, bet otrajā braucienā, startējot no 38.starta pozīcijas, Matīss aizcīnījās līdz 13.vietai!


Mežaka apskādētais auto

BTC2 klasē otro vietu izcīnīja Atis Veismanis (Honda Civic), Jānis Vanks (Opel Astra) finišēja 5.vietā, bet V1600 klasē uzvaru svinēja Dmitrijs Gornevs. BTC4 klasē pirmās divas vietas latviešu sportistiem – uzvaru svinēja Jānis Hāns (Subaru Impreza), bet otrais palika Artūrs Šimins (Peugeot 308 RC). Tikmēr TCR klasē otrā vieta Valteram Zviedrim, kurš pirmajā braucienā finišēja trešais, bet otrajā sīvā cīņā izcīnīja uzvaru. Formula ieskaitē ātrākais bija igaunis Tāvi Kūls, aiz sevis atstājot Itālo Alsiņu (uzvarēja abos braucienos "Formula Easter" klasē) un Andri Griķi.


Foto: batcc.eu

“ABC Race” šoreiz uzvaras laurus plūca Jānis Ūbelis, aiz sevis atstājot Ernestu Skulti un Artūru Virbuli.

Visi rezultāti ŠEIT.

Mežaka lieliskās apdzīšanas:








Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png