profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'LV Racing' komanda uzvar Baltijas 6h izturības un sprinta sacensībās

Go4speed 19.08.2020 - 11:05 'LV Racing' komanda uzvar Baltijas 6h izturības un sprinta sacensībās
Foto: 2B Creative

Baltijas autošosejas čempionāta sešu stundu izturības sacensībās aizvadītajā nedēļas nogalē Pērnavas „auto24ring” trasē pārliecinošu uzvaru prestižajā „TCR” klasē svinēja ''LV Racing” komanda, kuras sastāvā brauca Konstantīns Calko, soms Antti Rantala, kā arī Audi rūpnīcas pilots Martins Rumps no Igaunijas. ''LV Racing” komanda ar automašīnu Audi ''RS 3 LMS TCR” savā klasē bija vadībā no pirmā apļa līdz pat finiša karogam.

No 22 dalībniekiem sacensībās septiņi bija „TCR” klasē, kur automašīnu konkurētspēja no organizatoru puses regulāri tiek izlīdzināta. Ar ātrāko apli 1:19.170 ''LV Racing” komanda svinēja uzvaru kvalifikācijas braucienā, par trim desmitdaļām apsteidzot sīvākos konkurentus ''Noker Racing Team”.


Foto: 2B Creative

Sestdien notikušajā sešu stundu izturības sacensībās komandai padevās lielisks starts, saglabājot līderpozīcijas pirmajā aplī un vadība netika atdota līdz pat finiša karogam, veicot 250 apļus, un par četriem apļiem apsteidzot tuvākos konkurentus. Absolūtajā vērtējumā komandai 4. vieta, piekāpjoties vien Porsche un Lamborghini automašīnām. Sekmīgs komandas darbs un labi sagatavots mājasdarbs ļāva visu sacensību braucienu aizvadīt bez tehniskām problēmām un ātru darbību braucēju maiņās, degvielas uzpildē un riepu maiņā.

''Liels prieks pēc ilgāka laika atgriezties sacensībās, turklāt tik profesionālā komandā, kas acīmredzami ir lieliski sagatavojusies visiem iespējamiem scenārijiem. Ar tādu komandas darbu un pilotiem mērķis bija tikai viens – uzvara, ko arī sekmīgi izpildījām. Čempionāta līderpozīcijas tagad jāapliecina arī gaidāmajās sacensībās Rīgā, lai kļūtu par čempioniem. Citu domu mums nav!” pēc sacensībām saka Konstantīns Calko, vienīgais sportists no Baltijas valstīm, kas startējis Lemānas 24h sacensībās.


Foto: 2B Creative

''LV Racing” komanda pēc uzvaras sešu stundu sacensībās startēja arī sprinta sacensībās svētdien, kad pie stūres sēdās titulētais Latvijas sportists Ģirts Krūzmanis. Ar otro vietu pirmajā braucienā un uzvaru otrajā braucienā Krūzmanis kļuva par posma uzvarētāju, vēlreiz apliecinot gan automašīnas ātrumu, gan savu meistarību. Krūzmanis kļuva par pirmo Latvijas pilotu, kas uzvarējis „TCR” klases sacensībās.

Par komandas darbu un automašīnas tehnisko stāvokli atbild Lauris Vīgants: ''Šīm sacensībām gatavojāmies jau no šī gada sākuma – pilnībā izpētījām automašīnu, ieguvām visu nepieciešamo informāciju, kā arī aizvadījām vairākus pilnvērtīgus testus gan Biķernieku trasē, gan Pērnavā. Tehniskais sporta veids ir neparedzams, bet bijām izdarījuši maksimumu, lai sasniegtu rezultātu. Pirmā vieta nopelnīta abās klasēs, bet tagad jau jāgatavojas nākamajām sacensībām.''

''TCR'' automašīnu klase ir viena no prestižākajām autošosejas kategorijām pasaulē. Tieši ar šādām automašīnām FIA Pasaules čempionātā sacenšas sportisti cīņā par pasaules čempiona titulu. ''LV Racing” ir pirmā Latvijas komanda, kas ir iegādājusies šādu automašīnu un jau izcīnījusi arī pirmo uzvaru. Kopumā Baltijas valstīs ir 12 šāda līmeņa automašīnas.

Baltijas autošosejas čempionāta nākamais posms norisināsies no 9. līdz 11. oktobrim Rīgā, Biķernieku trasē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Straupe, LV Racing komandas pārstāvis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png