profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Flash Racing Latvia' uzvar Baltijas izturības čempionāta posmā Pērnavā (VIDEO)

Go4speed 17.08.2020 - 10:18 'Flash Racing Latvia' uzvar Baltijas izturības čempionāta posmā Pērnavā (VIDEO)
Foto: Egidijus Babelis

Ar Latvijas komandas „Flash Racing Latvia” uzvaru absolūtajā vērtējumā un „LV Racing” komandas uzvaru „TCR” klasē noslēdzies Baltijas čempionāta trešais posms Pērnavā, kur pulcējās 115 sportisti no sešām valstīm. Latvijas sportistiem vairākas uzvaras arī citās klasēs.

„Flash Racing Latvia” ar Lamborghini „Huracan ST” automobili jau kvalifikācijā nodemonstrēja savu pārākumu, ieņemot pirmo starta vietu 22 komandu konkurencē. Otrai latviešu komandai „LV Racing” pirmā starta vieta „TCR” klasē.

Sešu stundu izturības sacensības ir liels pārbaudījums ne tikai sportistiem, bet arī visai komandai un tehnikai. „Flash Racing Latvia” sacīksti aizvadīja bez kļūdām un svinēja drošu uzvaru absolūtajā vērtējumā un savā klasē, veicot 288 apļus un apsteidzot tuvākos konkurentus par 3 apļiem. Labs sezonas sākums komandai, stingrs pieteikums uz uzvaru čempionāta kopvērtējumā.

Foto: Egidijus Babelis

Prestižajā „TCR” klasē septiņu komandu konkurencē uzvaru svinēja „LV Racing” komanda ar pilotiem Konstantīnu Calko, Martinu Rumpu un Anti Rantalu. Otro vietu ieņēma „IGORIOLANKAI”, bet trešā vieta „Energizer Racing” komandām no Lietuvas.

„BMW 325 CUP” klasē 13 dalībnieku konkurencē neapturams bija Toms Bērziņš, svinot uzvaras abos braucienos. Viss goda pjedestāls piederēja latviešiem, jo otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Matīss Mežaks, bet trešajā vietā Andris Čats. Čempionāta kopvērtējumā vadību pārņēmis Mežaks, par diviem punktiem apsteidzot lietuvieti Ramūnas Čapkauskas.


Foto: Egidijus Babelis

„BTC1” klasē savu pārākumu vēlreiz apliecināja Ģirts Krūzmanis – uzvaras gan abos sacīkšu braucienos, gan arī nodrošināts čempiona tituls klasē. „BTC2” klasē uzvara lietuviešu sportistam Tadas Petukauskas. Atis Veismanis šoreiz 7. Vietā. „BTC3” ieskaitē ātrākais bija lietuvietis Aurimas Mistautas, arī priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru kopvērtējumā. BTC/BGT + TCR klasē uzvarēja Edvinas Einiķis, aiz sevis atstājot Ģirtu Krūzmani, kurš pirmo reizi startēja ar ''AUDI RS3 LMS TCR'' automašīnu. TCR klasē Ģirtam 1.vieta.

Noslēdzošais Baltijas autošosejas čempionāta posms norisināsies Rīgā no 10. līdz 11. oktobrim.

Pilni sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.





Informāciju sagatavoja:
Jānis Straupe, BaTCC pārstāvis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png