profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tobiasam uzvara Igaunijā, citi latvieši kāpj uz pjedestāla (VIDEO)

Go4speed 26.05.2020 - 08:17 Tobiasam uzvara Igaunijā, citi latvieši kāpj uz pjedestāla (VIDEO)
Foto: Pille Russi

Igaunijā, Laitses trasē, aizvadīts Superkrosa posms. Pirmo sacensību Baltijā kopš Covid-19 krīzes sākuma apmeklēja arī vairāki Latvijas sportisti, gūstot panākumus. Kroskartu klasē uzvara Dāvim Tobiasam, ziņo autocross.lv.

Kroskartu cīņā uz starta stājās desmit dalībnieki – deviņi CK 650 klasē plus viens ar CK 125 klases tehniku. Starp braucējiem arī Tobiass un Marta Starka. Dāvis uzvarēja šo posmu bez reālas pretestības – pirmā vieta visos trīs kvalifikācijas braucienos, bet finālā tuvākais sekotājs Karls Martins Miliste pārspēts par vairāk nekā septiņām sekundēm.

Starkai šī sacīkste sarežģīta. Jau ziņojām par viņas kūleņošanu salonauto klasē, arī kroskartos bez spožiem panākumiem. Sacīksti bojāja jaunais kroskarta motors – starti izdevās cienījami, taču brauciena laikā motora darbība nebija pareiza. Martai sacīkstē devītā vieta.


Foto: Pille Russi

Latvijas sportisti kāpa uz pjedestāla brīvajā klasē, kurā startēja deviņi dažādu veidu automašīnu braucēji. Jānis Veģeris, startējot ar savu Citroen DS3, pirmo kvalifikācijas braucienu izlaida, bet nākamajos divos guva otro vietu, piekāpjoties vienīgi Martam Tikerbaram. Garā deviņu apļu finālā Jānis piekāpās igaunim par trīsarpus sekundēm.

Cienījamu sniegumu demonstrēja Latvijas rallijkrosa BMW RX3000 braucējs Dainis Valeinis, kurš pēc kvalifikācijas bija trešais, un arī finālā guva trešo pozīciju aiz Tikerbara un Veģera. Piektajā vietā Edgars Valeinis, bet septītais, finālā nefinišējot, vēl viens RX3000 klases braucējs Miķelis Stengrēvics.

Savā aizmugures piedziņas klasē sesto vietu septiņu dalībnieku konkurencē guva pieredzējušais autošosejas braucējs Itālo Alsiņš. Savukārt 12 dalībnieku konkurencē priekšpiedziņas klasē Starkai un arī Reinim Trūpam posms neveiksmīgs – Martai avārijas dēļ, bet Reinim – ātrumkārbas defekts. Viņš savu MG ZR automašīnu šim gadam sagatavojis atbilstošu rallijkrosa prasībām, plānojot startēt Igaunijas Superkrosā, kā arī cer aizvadīt fragmentāras cīņas Latvijas rallijkrosa čempionātā.

Superkrosa rīkotāji uz atvieglotajiem pandēmijas noteikumiem Igaunijā reaģējuši ļoti ātri, bez kavēšanās sarīkojot cienījamu sacīksti. Tas arvien vairāk liek domāt, ka pavisam drīz kross iekustēsies visās Baltijas valstīs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png