profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilskalnu ziemas krosā uzvar Kļaviņš, rallija stūrmanis Šimins debitē ar piekto vietu

Go4speed 18.02.2019 - 14:33 Pilskalnu ziemas krosā uzvar Kļaviņš, rallija stūrmanis Šimins debitē ar piekto vietu
Foto: Kaspars Cikmačs

Sestdien Pilskalnu autorasē, Vidsalā, tika aizvadīts Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas kausa trešais posms.

Kā ziņo autocross.lv, tad pirmajā kvalifikācijā krosā stratēģiju cīņā uzvarēja Dainis Krūmiņš, aiz viņa Viesturs Plētiens un Juris Mesters. No starta vadībā droši devās abas aizmugures piedziņas mašīnas – Kristaps Grunte un Jānis Kozlovskis. Taču Kristaps palika stāvam Džokera ielejā, savukārt Jānis izslīdēja un iespaidīgi avarēja jau pirmajā aplī. Braucienu turpināja, finišējot septītais.

Otrajā kvalifikācijā uzvaru sasniedza Krūmiņš, kuram sekoja Plētiens un Andrejs Freimanis. Tikmēr sarežģīta sacīkste izvērtās Kozlovskim, kurš vairākkārt sagriezās. Trešajā kvalifikācijā, kurā varēja startēt ar radžu riepām (arī ceturtajā kvalifikācijas braucienā un finālā sportisti startēja ar radzēm), aizraujošā cīņā uzvaru guva Kļaviņš, kuram sekoja Freimanis, kamēr pēdējā līkumā trešo vietu izrāva Krūmiņš, apdzenot Modestu Baneli. Visbeidzot krosa pēdējā kvalifikācijā uzvaru sasniedza Kozlovskis, izcilā cīņā saglabājot līderpozīciju cīņā ar Krūmiņu.


Viesturs Plētiens. Foto: Kaspars Cikmačs

Aizraujošā krosa finālā no starta vadībā izvirzījās Krūmiņš, taču drīz viņu panāca un apdzina Kļaviņš, gluži kā Vecpils posmā, neatstājot konkurentiem nekādas cerības. Dainis vēl mēģināja agresīvi uzbrukt, taču bez variantiem. Līdz ar to uzvara Kļaviņam, Krūmiņš otrais, bet trešajā pozīcijā Plētiens. Viesturs uz brīdi pretendēja uz Krūmiņa otro vietu, taču šie manevri neizdevās. Jāpiezīmē, ka Kozlovskis no otrās rindas startā pa ārmalu mēģināja apbraukt visus līderus, taču manevrs neizdevās, un viņu atstāja gandrīz pēdējā vietā. Finišā Jānis aizcīnījās līdz ceturtajai vietai. Piekto vietu (no 10 sportistiem) savās debijas sacīkstēs izcīnīja rallija stūrmanis Artūrs Šimins.

Kopvērtējumā līderis ir Aigars Kļaviņš (52), kuram seko Viesturs Plētiens (47) un Andrejs Freimanis (42).


Foto: Kaspars Cikmačs

Folkreisa finālā pārliecinošu uzvaru sasniedz Ermīns Vācietis, kurš finālā neatstāja cerības sekotājiem. Otro vietu sasniedza Artis Biezais, kurš bija uzvarējis iepriekšējos divos posmos. Kopvērtējuma kontekstā gan Artis neko nezaudēs, jo abu kontaktā izstājās Ivo Gabrāns, kurš ir tuvākais Arta sekotājs kopvērtējumā. Uz pjedestāla nonāca arī Raivis Biezais. Raivis savu panākumu sasniedza pēc sīvas, bet korektas cīņas ar Raivi Anopu, kurš bija ceļā uz pirmo pjedestālu.

Pilskalnu posma rezultāti - Šeit, kopvērtējums - Šeit.

Tikmēr oficiāli kļuvis zināms, ka šonedēļ, 23. februārī paredzētais Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas kausa ceturtais posms Mūsa Raceland trasē atcelts. Savukārt Raibenes trases sacīkste šobrīd plānota sākotnējā datumā – 2. martā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png