profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilskalnu krosa un folkreisa posms solās būt ļoti intriģējošs

Go4speed 14.02.2019 - 19:38 Pilskalnu krosa un folkreisa posms solās būt ļoti intriģējošs
Foto: autocross.lv

Sestdienas Folkreisa Ziemas kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmam dalībnieku sastāvi nokomplektēti, turklāt intriģējoši abās ieskaitēs, ziņo autocross.lv.

Krosa komisijas kausa posmā startam gatavi deviņi braucēji. Šobrīd šķiet neticami, ka ar sestdienas prognozēm kross varētu tikt aizvadīts ar radžu riepām, taču gala lēmums joprojām nav pieņemts, tas notiks sestdien no rīta. Trase ir gatavota tā, lai pēc iespējas ilgāk darbībā paliktu ledus un, attiecīgi, radžu riepas. Pilskalnu specifika allaž arī bijusi tāda, kas ļauj aizvadīt ziemas sacīkstes arī situācijā, kad pārējā valsts jau gaida narcises. Tāpēc sestdien pārsteigumi var būt visdažādākie!

Kaujas gatavībā ir visi trīs kopvērtējuma pirmās vietas dalītāji Viesturs Plētiens, Aigars Kļaviņš un Andrejs Freimanis. Tiesa, sarakstā šobrīd nav ceturtajā vietā esošais un allaž pjedestālam gatavais Arno Upenieks. Ierindā arī regulārais sezonas dalībnieks Juris Mesters.

Uz starta arī Dainis Krūmiņš, kurš Brenguļos aizvadīja pirmo sezonas cīņu, gūstot otro vietu. Tiesa, Dainim smaga dilemma – viņš bija otrais bezradžu sacīkstē, dalot mašīnu ar Folkreisā braukušo Kalvi Buģi. Taču Krūmiņa īstā kaujas mašīna ir viņa Golf II. No otras puses, protams, Plētiens un Freimanis pierādīja, ka Brenguļos arī ledus trasē var gūt panākumus ar jaudīgām mašīnām, pat braucot ar bezradžu riepām.

Pilskalnu sarakstos arī pirms Brenguļiem bezradžu riepu priekšā kapitulējušie Kristaps Grunte, Jānis Kozlovskis, Māris Mardoks un Artūrs Šimins. Būtu patīkami visus redzēt ierindā, jo vairāk tāpēc, ka daļa no viņiem ir pjedestāla pozīciju pretendenti.

Folkreisā uz starta ir visi līderi – no kopvērtējuma vadošā desmitnieka nav vienīgi Sanda Džeriņa, visi pārējie pirmo divu posmu līderi ir sarakstos. Startam beidzot gatavs varētu būt Kaspars Cikmačs, kurš gatavojās jau sezonas sākumam, taču pagaidām vēl nav ticis līdz dalībnieku parkam. Cīņās pašmāju sacīkstē gatavs atgriezties arī Arvils Bērziņš. Pērn viņš mēģināja spēkus Krosa komisijas kausā, taču šoreiz atgriezies Folkreisā. Uz starta ar Opel Astra stāsies Vecpilī ar Mazda MX3 braukušais Andis Dreimanis. Savukārt par dalībnieku pulka lielāko pārsteigumu varētu uzskatīt Edija Varnas plānoto startu. Savulaik Edijs bija 2000 Super klases Latvijas vicečempions, tiesa, vēlāk krosa karjera bojājās saimniecisku un tehnisku problēmu dēļ. Patīkami redzēt meistarīgu braucēju atgriešanos.

Pilskalnu posms būs ļoti intriģējoša sacīkste – gan sportisko spēku samēru dēļ, gan neprognozējamo trases apstākļu ziņā!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png