profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar dalībnieku rekordskaitu noslēgsies Latvijas autokrosa čempionāts

Go4speed 05.09.2018 - 11:40 Ar dalībnieku rekordskaitu noslēgsies Latvijas autokrosa čempionāts
Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Svētdien 9. septembrī Bauskā, Mūsa Raceland trasē noslēgsies Latvijas autokrosa čempionāts, kā arī tiks aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa un Baltijas bagiju kausa priekšpēdējais posms. “Latvijas Nafta Grand Prix” sacīkstei pieteikts dalībnieku rekordskaits – gandrīz 140 sportistu.

Latvijas autokrosa čempionātā pirms pēdējā posma priekšlaicīgi zināms tikai viens šā gada čempions – iepriekšējā posmā Smiltenē 2000 Super klasē titulu nodrošināja cēsinieks Ritvars Kārkliņš. Pārējās klasēs uzvarētāji vēl jānoskaidro. Tikmēr folkreisam šis būs piektais no sešiem vasaras sezonas posmiem, kas vai nu atslābinās, vai saasinās kopvērtējuma situāciju pirms pēdējā posma Brenguļu autotrasē.


Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Čempionāta 2000 Super klasē svētdien uz starta stāsies 20 dalībnieki, kuri sadalīs pēdējā posma uzvaru. Favorīts ir 2017. un 2018. gada šīs klases čempions Kārkliņš, taču milzīgā konkurence klasi padara neprognozējamu. Klases uzdevums ir noskaidrot pārējos medaļniekus. Pašlaik reālākie medaļu pretendenti ir Māris Mardoks, Pēteris Āboliņš un Juris Zembergs.
Čempionu jānoskaidro Open 2500 klasē. Pirms pēdējā posma, gluži kā pērn, galvenie titula dalītāji ir Ints Jeršovs un Jānis Kozlovskis. Starp abiem ir tikai trīs kopvērtējuma punkti par labu pērnajam čempionam Jeršovam, lai gan sasniedzamais maksimums vienā posmā ir 16 punktu. Var teikt – kurš labāks pēdējā posmā, tas, visticamāk, kļūs par čempionu. Tikmēr Jānis Dreimanis un Lauris Unāms cīnīsies par bronzas medaļu.

Pavisam sarežģīta situācija VAZ Klasika klasē, kurā diviem čempiontitula dalītājiem pirms šī posma ir vienāds punktu skaits – iepriekšējo divu gadu čempions Kalvis Tēts un viņa principiālākais konkurents Jānis Linde visu izspēlēs tieši svētdien. Duelis neprognozējams, jo visos četros iepriekšējos posmos abiem ir pa divām uzvarām un divām otrajām vietām! Bronza jāsadala pieredzējušā Edija Zimzas un otro sezonu čempionātā aizvadošā Armanda Ķēniņa starpā.


Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Čempions jāuzzina arī bērnu Mini bagiju klasē. Pašlaik labs pārsvars pār sekotājiem ir 2016. gada čempionam Linardam Jasonam, taču konkurence bērnu klasē ir ļoti nopietna, tāpēc visu izšķirs svētdienas finālbrauciens. Viņa galvenie konkurenti būs lietuvietis Daugirds Dungveckis un iepriekšējā posmā Smiltenē pirmo Latvijas čempionāta uzvaru guvusī Baiba Sileniece.
Izcila cīņa gaidāma jaudīgākajā Open 4500 klasē, kurā pulcēsies desmit pilnpiedziņas automašīnas. Daļu no sastāva veido Lietuvas sportisti, taču kopvērtējuma kontekstā šis būs duelis par uzvaru Latvijas kausa izcīņā starp Jāni Veģeri un Guntaru Bružu.

Svētdien uz starta stāsies arī 12 Baltijas Buggy 1600 braucēji, lai aizvadītu seriāla priekšpēdējo posmu. Četru sacīkšu kausa izcīņā pirmie divi posmi Latvijas sportistiem nav bijuši veiksmīgi, tāpēc tiek gaidīts revanšs pār Igaunijas un Lietuvas sportistiem. Mūsu vadošie klases speciālisti būs Eiropas čempionātu pieredzējušais, bijušais Baltijas kausa ieguvējs Māris Līcis, kā arī Intars Grandāns, un Jānis Ščerbickis. Bagiju cīņas vērosim arī Latvijas čempionāta B600 klasē, kurai gan šogad čempiona tituls kritēriju neizpildīšanas dēļ netiks izspēlēts.

Tuvu folkreisam rekordam (60 braucēju) Mūsas posmam pieteikušies arī LAF Folkreisa Vasaras kausa dalībnieki. Par vienīgo uzvaru cīnīsies 55 sportisti. Uzvarētāju prognozēt gandrīz neiespējami, jo par panākumiem regulāri cīnās aptuveni desmit sportistu, un šogad iepriekšējos četros posmos uzvaras guvuši četri dažādi braucēji. Tautas seriālam šis būs priekšpēdējais posms, pirms kura par galvenajiem kopvērtējuma uzvaras favorītiem izveidojušies Kalvis Buģis, Ivo Gabrāns un Māris Zālītis. Taču viena viņu kļūda un kāda cita sportista uzvara, un pirms pēdējā posma Brenguļos viss var sagriezties pavisam citādi.

Sestdienas sacīkste piedāvās pilnus starta laukumus praktiski visās klasēs. Šī būs viena no aizraujošākajām autokrosa sacīkstēm pēdējo gadu laikā. Sacensību sākums pl.10:30.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png