profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sīvās un dramatiskās cīņās noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni (FOTO)

Go4speed 23.08.2015 - 19:31 Sīvās un dramatiskās cīņās noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni (FOTO)
Beate Klipa līksmo. Foto: Artūrs Igaveņš

B600 klasē Beate Klipa, kura trīs kvalifikācijas braucienos izcīnīja trīs uzvaras, finālā pārliecinoši kontrolēja situāciju, sasniedzot uzvaru posmā un arī visā sezonā. Posmā uz pjedestāla nonāca abi brāļi Geisteri – Jānis otrais, bet Gatis trešais. Čempionāta līderis pirms šī posma Zīverts izcīnīja ceturto vietu, bet trešais titula pretendents Kaspars Meņģelis palika tikai sestais. Kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas par čempioni kļuva Klipa. Otrais palika Zīverts, bet trešais - Meņģelis.

VAZ klasē uzvaru izcīnīja Edijs Zimza, kurš visu finālu brauca pirmais. Kopvērtējumā par čempionu tika kronēts Arnis Odiņš, Zimza palika otrais, bet trešais – Kalvis Tēts.


Foto: Artūrs Igaveņš

1600 klasē finālā pirmajā pagriezienā pēc Raimonda Mūrnieka un Anda Kļavas stumdīšanās vadībā nonāca Balodis. Drīz vien Kļava bija spiests izstāties tehnisku defektu dēļ, kamēr Mūrnieks, cīnoties par otro vietu, sagrieza Jāni Grīnvaldu. Brauciena turpinājumā Mūrnieks apdzina Balodi, tomēr par Grīnvalda sagriešanu tika aizlikts aiz Jāņa, un sportists nonāca trešajā vietā. Līdz ar to par posma uzvarētāju kļuva Balodis, otrais palika Grīnvalds, bet trešais – Mūrnieks. Čempionātā kopvērtējumā pirmais Rūdolfs Bogens, otrais Mūrnieks, bet Kļava trešais.


Foto: Artūrs Igaveņš

Open klasē
jau laika kontrolē no cīņas dzinēja defekta dēļ spiests izstāties bija Agris Brediks, kas nozīmēja to, ka par čempionu priekšlaicīgi kļūst Jānis Borševskis, kuram šī autokrosā ir tikai pirmā sezona. Finālā no starta vadībā izvirzījās Ints Jeršovs, bet Borševskis mēģināja turēt līdzi un pat uzbrukt. Taču cīņa nebija ilga, jo tālajā trases galā Borševskis apgāza savu Evo uz sāniem un izstājās. Līdz ar to uzvaru izcīnīja Jeršovs, otrajā vietā nonāca un finišēja Jānis Dreimanis, bet trešais – Jānis Kozlovskis. Līdz ar to par čempionu kļuva Borševskis, Jeršovs otrais, bet Brediks atkrita uz trešo pozīciju.


Lai arī Borševskim sacīkstes beidzās šādi, viņš kļuva par Open klases čempionu. Foto: Vorobjovs Racing

2000 Super klasē no starta vadībā aizbrauca Jānis Miščenko, taču Bogens drīz viņu apdzina un sasniedza pārliecinošu uzvaru. Ainārs Kenigsbergs, jau nodrošinājis čempiona titulu, finālā sasniedza trešo vietu. Ceturtais sākotnēji finišēja Ritvars Zobens, kurš brauciena beigās agresīvi sagrieza Starku, taču vēlāk Starks atguva ceturto vietu, bet Zobens tika nobīdīts uz piekto vietu. Tikmēr Rihards Dainis izstājās brauciena otrajā daļā, zaudējot kopvērtējuma otro vietu. Sezonas kopvērtējumā pirmais Kenigsbergs, otrais Miščenko, bet trešais Dainis.


Foto: Artūrs Igaveņš

Buggy 1600 klase
Finālā startu vinnēja Māris Līcis, taču drīz vien tehnisku problēmu dēļ viņš sagriezās, palaižot garām vairākus braucējus. Zavarskis noturēja Urbas uzbrukumus, izcīnot uzvaru. Līdz ar to Urba palika otrais, bet Sults - trešais.

B6000 klasē smagā cīņā uzvaru sasniedza Kozlovskis, kurš noturēja nopietnus Heninga uzbrukumus. Trešais palika Marguss Erins. D12 klasē Bruno Leimanis apdzina Kevvai, noturot līderpozīciju līdz pat finišam. Trešais palika Erins. D13 klasē trijniekā Alliks, Tammemagi un Āsarohts.

Līdz ar to Latvijas čempionāts ir noslēdzies, bet Baltijas cīņām vēl turpinājums kaimiņvalstīs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png