profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svētdien Smiltenē lielais Latvijas autokrosa fināls

Go4speed 21.08.2015 - 13:01 Svētdien Smiltenē lielais Latvijas autokrosa fināls
Foto: Autocross.lv

Svētdien, 23. augustā pl. 10:00 Smiltenē, Tepera trasē sāksies Latvijas autokrosa čempionāta 5., pēdējais, izšķirošais posms vieglo automašīnu klasēm un B600 bagijiem. Sacīkstē, kas būs Baltijas čempionāta ieskaite arī smago automašīnu cīņās un Buggy 1600, jānoskaidro vēl nezināmie Latvijas čempioni un medaļnieki.

Pirms pēdējā posma zināms tikai viens šā gada Latvijas čempions – priekšlaicīgi titulu nodrošinājis 1600 klases līderis Rūdolfs Bogens. Pārējo četru klašu čempioni vēl nav zināmi.

1600 klasē jāsadala vicečempiona tituls un bronzas medaļa – uz to pretendē Raimonds Mūrnieks, Andis Kļava un Kaspars Silenieks. Interesanti, ka līdz ar titula sagrābšanu Bogens pamet 1600 klasi, jo Smiltenē izmēģinās spēkus 2000 Super konkurencē.

2000 Super klasē tuvu čempiontitulam ir Ainārs Kenigsbergs, kuram pēdējā posmā pietiek ar devīto vietu, lai sasniegtu savu otro čempiontitulu karjerā (pirmais – 2009. gadā). Vienīgais, kurš vismaz teorētiski var atņemt Kenigsbergam čempiontitulu, ir Rihards Dainis. Taču Rihardam pašam jābūt perfektam, bet Aināram jāpiedzīvo nopietna neveiksme, lai notiktu kopvērtējuma līdera maiņa. Drīzāk Dainim jāvēro kopvērtējuma sekotāji Jānis Miščenko un Mārtiņš Starks – trijotnei jāsadala vēl reāli pieejamās medaļas.

Open klasē duelis cīņā par Latvijas čempiona titulu. Sezonas debitantam Jānim Borševskim jāaizstāv līderpozīcija no iepriekšējo divu gadu čempiona Agra Bredika uzbrukumiem. Borševskis duelī ir favorīts, jo, pat ja Brediks izcīna uzvaru un gūst maksimālo punktu skaitu, Jānim pietiek ar otro vietu, lai kļūtu par čempionu. Reālākais bronzas medaļas pretendents ir Ints Jeršovs – ja Ints nepieļaus kļūdas vai tehniskas neveiksmes, viņam būs grūti sasniegt ko vairāk par trešo vietu kopvērtējumā, taču arī zaudēt pozīciju sekotājiem nevajadzētu.

B600 bagiju klasē iepriekšējais posms Vecpilī izraisīja drāmu, jo kļūdījās abi līderi Beate Klipa un Kaspars Meņģelis. Tas ļāva kopvērtējuma vadībā nonākt Valteram Zīvertam. Visi trīs līderi ir divu punktu robežās, kas nozīmē, ka, tas, kurš uzvar, tas kļūst par Latvijas čempionu. Tiesa, trio nav vienīgie posma uzvaras pretendenti – iepriekšējā posmā Jānis Geisters ar uzvaru nodemonstrēja, ka vadošie braucēji nav neuzveicami.

VAZ Klasika klasē tuvu čempiona titulam ir Arnis Odiņš. Viņa pārsvars ir šķietami drošs – ja otrs čempiontitula pretendents Edijs Zimza izcīna punktu maksimumu (tas gan vēl nekad Edija izpildījumā nav izdevies), Odiņam pietiek ar septīto vietu, lai tik un tā būtu čempions. Uzvaras pretendentu gan būs daudz – pēc gadu ilgas pauzes uz pēdējo posmu atgriežas pērnais čempions Kristaps Maševskis, pēc avārijas trešajā posmā ierindā plāno būt viens no sezonas līderiem igaunis Heinars Lehtsārs, uzvaras sadali var ietekmēt arī citi.

Latvijas autokrosa Junioru kausā pārliecinošā vadībā atrodas 2000 Super klases braucēja Monta Beierbaha. Viņas tuvākie sekotāji ir B600 braucēji Jānis Geisters un Liene Sproģe.

Smiltenē vēl bez Latvijas čempionāta cīņām jāaizvada Baltijas čempionāta posms smago automašīnu klasēm D12 un B6000, kā arī Buggy 1600 ieskaitē. Arī šajās kategorijās daudz dalībnieku un sportiskā saspringuma. Visām klasēm šis būs trešais no četriem posmiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png