profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc konflikta dalībnieku parkā Zēbergs saņem diskvalifikāciju

Go4speed 30.05.2014 - 14:53 Pēc konflikta dalībnieku parkā Zēbergs saņem diskvalifikāciju
Aldis Zēbergs (pa labi). Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Portāls jau ziņoja, ka Sporta kompleksā Mūsa notikušajā Eiropas čempionāta posmā tuvu finālam bija TouringAuocross klases braucējs Aldis Zēbergs, kurš atradās B fināla otrajā pozīcijā līdz brīdim, kad viņu trasē sagrieza igaunis Andri Ouns. Lai gan igauņa rezultāts tika anulēts par šo incidentu, tas neatgrieza Zēbergu augstajā pozīcijā, tāpēc ventspilnieks tika klasificēts 15. vietā.

Kā piektdien ziņo autocross.lv, tad Aldim Zēbergam Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms noslēdzās ar izslēgšanu no B fināla brauciena. Lai gan ne vietu, ne iegūto punktu skaitu tas nemaina, formāli visai kuriozs notikums.


Aldis Zēbergs un Andri Ouns. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šāds sods saņemts par rīcību dalībnieku parkā pēc B fināla, kad Aldis visai uzskatāmi centās paskaidrot igaunim Andri Ounam savu viedokli par nodevīgo sagriešanu B finālā, kad Zēbergs atradās ar vienu kāju A finālā. Tomēr Zēberga reakcija ir cilvēciski saprotama, ko nevar teikt par ziemeļu kaimiņa rīcību. Arī tribīnes vēlāk pateica savu, jo, kad kļuva skaidrs, ka Ouna vietā B finālā startēs Jans Brožeks, līdzjutēji nekautrējās par to paust sajūsmu.

Starp incidentu dalībnieku parkā un vizīti pie komisāriem Zēbergam tika jautāts, kā igauņu sportists pats komentēja notikušo. Aldis bija vienkāršs: ''Es nezinu, es viņam tikko visu paskaidroju un vairāk neplānoju ar viņu runāt.''


Aldis Zēbergs un Andri Ouns. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Interesanti, ka pie komisāriem Ouns meklēja iespēju aizstāvēties ar uzbrukumu, mēģinot pierādīt, ka Zēbergs otro vietu B fināla laikā esot ieguvis ar pamatīgu sitienu pa igauņa mašīnas sāniem. Tiesa, ne video, ne posteņa tiesneši to neuzrādīja, turklāt komisāriem bijis visai sarežģīti arī atrast kādu īpašu švīku uz Fiestas sāniem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png