profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autokrosa čempionāts noslēdzas ar kūleņiem, avārijām un skaistām cīņām

Mārtiņš Jankovskis 09.09.2012 - 21:02 Baltijas autokrosa čempionāts noslēdzas ar kūleņiem, avārijām un skaistām cīņām
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sestdien un svētdien Mūsas trasē norisinājās Baltijas autokrosa čempionāts, Latvijas čempionāta pēdējais posms un Baltijas kausa posms un LAF Folkreisa Vasaras kausa posms. Pavisam kopā startam pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - 143 dalībnieki, kuri kopā aizvadīja 62 braucienus!

Vispirms sestdien tika aizvadītas pirmās kvalifikācijas (finālus aizvadīja tikai CK 125 un Beta bagiji), bet svētdien viss noslēdzās ar fināliem. Pēc laika kontroles sekoja pirmā kvalifikācija, kura bija notikumiem bagāta (kūleņi, šovi, avārijas).


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Kā ziņo atocross.lv, tad VAZ klasē lietuvietis Nešvidis cīņā par otro vietu cītīgi dauzīja Kristapa Maševska automašīnu, taču Kristaps varonīgi noturēja pozīciju. 1600 cīņā Oskars Troika no starta izrāvās vadībā, taču jau pirmajā līkumā sportists apmeta kūleni. Open klasē pirmajā aplī pamatīga avārija Jānim Sproģim un lietuvietim Valiukam, pēc kā abi sportisti palika pirmstramplīna betonā.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Dramatiski notikumi risinājās B1600 klasē, jo no 12 dalībniekiem pēc otrā apļa brauca tikai seši! Aiz tramplīna sagriezās Ervīns Grencis, bet viņam virsū uzskrēja Vallo Nūters. Tāpat vēlāk ar nolauztu riteņa disku izstājas Jānis Boks. Arī B6000 klasē neiztika bez kūleņa - to šoreiz uzmeta igaunis Marguss Vainumetss, taču finišā sportistam sestais laiks. Pirmās dienas izskaņā tika noskaidrots vēl viens čempions - par CK 125 čempionu kļuva Emīls Misiņš.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Svētdien sacensības Bauskā turpinājās. 2.kvalifikācijas sērija aizritēja bez dramatiskiem notikumiem, bet ar skaistām cīņām. B600 klasē nepārspēts palika Jānis Baumanis, tādējādi pietuvojoties čempiontitulam. VAZ klasē startā sagrieza Maševska automašīnu, bet 1600 klasē Adrianam Pūgam nācās ielidot taisnes apmalē, izvairoties no lēnā Ritvara Zobena mašīnas. Diemžēl 2000 Super klasē spiests izstāties bija Juris Spīķis, savukārt Open klasē Intam Jeršovam bija tehnikas problēmas. Pēc šīs kārtas noskaidrojās, ka B600 klasē Jānis Baumanis ir nodrošinājis sev Latvijas čempiontitulu! Arī trešā kārta noritēja mierīgi, vienīgi 2000 Super klasē motora defekta dēļ spiests izstāties bija spēcīgais lietuvietis Gaudiešus.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Pēc tam sekoja finālbraucieni. Open klasē fināla sākumā Jeršovs brauca otrais aiz Kestuta Giļa, taču nedaudz vēlāk neveiksmīgā uzbrukumā abi uz brīdi nosprūda apmalē. To izmantoja Raimonds Jerāns, kurš aizspruka garām un beigās, piekāpjoties tikai Dariusam Tamašauskam, kļuva par čempionu. VAZ klasē pirmajā trijniekā Daiņus Pilipavičus, Nešvidis un Maševskis. B600 klasē finālā uzvarēja jau pirms tam par čempionu kļuvušais Baumanis. Otrais palika Kaspars Bumbiers, bet trešais Aigars Liškovskis.

B6000 bagijos trijniekā iebrauca Audrius Pilipavičs, Vidmantas Stadalius un Andris Ramanis. 2000 Super drāmā uzvaru izcīnīja Laurinas Diržininkas, aiz sevis atstājot Spīķi un Andi Ūtēnu! 1600 klasē uzvarēja Lilienšteinam, kuram sekoja Kļava un Ričardas Lepšis. Buggy 1600 klasē uzvarēja Līcis, kamēr Ronalds Baldiņš un Vitauts Kurs avarēja jau pirmajā līkumā. Finālā Baltijas kausu izcīnīja Dāvis Aupe.
Komentāri
SPIKISMARTINS 09.09.2012 23:15
Rakstā kādu sakarīgāku bildi varējāt ielikt! :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png