profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļos startējis Latvijas autokrosa čempionāts, 2000 Super klasē uzvar Plētiens

Go4speed 15.05.2023 - 10:15 Brenguļos startējis Latvijas autokrosa čempionāts, 2000 Super klasē uzvar Plētiens
Viesturs Plētiens. Foto: Olafs Ezertēvs

Svētdien Brenguļu autotrasē sākas Latvijas autokrosa čempionāts.

2000 Super klasē kvalifikācijā ātrākais bija Artūrs Mūrnieks, kuram sekoja Viesturs Plētiens un Sandris Vigulis. Finālā labs starts padevās Viesturam, kurš pēc pirmā līkuma spēja izvirzīties vadībā. Turpinājumā Plētiens demonstrēja ātru un stabilu braukšanu, palielinot pārsvaru pār konkurentiem, kas finišā vainagojās ar uzvaru. Tikmēr sīva cīņa norisinājās par pārējām pozīcijām. Pēdējā līkumā lēns palika otrās vietas turētājs Miks Gabrāns, palaižot priekšā Mūrnieku, kuram līdz ar to finišā otrā vieta, bet Miks – trešais.

1600 klases finālā pēc Kristapa Savicka kūleņa brauciens tika apturēts. Atkārtotajā braucienā uzvaru svinēja kvalifikācijas uzvarētājs Jānis Nagla, bet pēdējā aplī otro vietu izrāva Pēteris Āboliņš, apsteidzot Andri Krivenkovu. Mārtiņš Korņējevs ceturtais, bet Juris Narubins izstājās.


Foto: Olafs Ezertēvs

Open klasē pārliecinoši ātrākais bija kvalifikācijas uzvarētājs Ints Jeršovs. Sīvas cīņas notika par pārējām pozīcijām. Artis Radionovs ar pārsistu riteni darīja visu, lai viņam garām netiktu Aigars Bajārs. Viņiem abiem pietuvojās gan Uldis Megnis, gan Jānis Gustāns. Kad Radionovs devās džokerī, Bajāram pēkšņi uzbruka Gustāns, izraujot negaidītu otro vietu.

Sensācija VAZ klasē. Finišā pirmais Ivo Žilde, sasniedzot savu pirmo uzvaru Latvijas čempionātā! Otrais Armands Ķēniņš, bet trešais Raitis Gusevs. Mini bagiju finālā pārliecinoši uzvarēja lietuvietis Pilipavičs. Pārējās pjedestāla vietas sensacionāli sasniedza debitanti – Patrīcija Neikšāne un Gustavs Kārlis Rudzājs.

Foto: Olafs Ezertēvs

B1600 klasē pirmajā līkumā sagriezās Māris Riekstiņš, kuram trāpīja Intars Grandāns, kā rezultātā abi bija spiesti izstāties. Pārliecinoši ātrākais bija Zīverts, Kristiāns Grencis otrais, bet formāli trešais - Riekstiņš.

Junior Xtreme finālā uzvarēja Marsels Romanovskis, aiz viņa kvalifikācijas uzvarētājs Roberts Čākurs, kurš meklēja iespējas apdzīt Marselu, taču tas viņam neizdevās. Trešo vietu nosargāja Agnijus Pilipavičius, lai gan viņam cītīgi uzbruka Jānis Kozlovskis. Visbeidzot Xtreme klasē jauns līderis. Roberts Rumbenieks izturēja Neško spiedienu un izcīnīja savu pirmo uzvaru Latvijas čempionātā! Neško otrais, bet trešais – Markuss Ūtēns.

Čempionāta 2.posms notiks 3. - 4.jūnijā Mūsas trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png