profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Odiņš: Rudenī Brenguļu trases segumu sabojāja īpatņi, šobrīd trase ir sapostīta

Go4speed 12.01.2023 - 23:45 Odiņš: Rudenī Brenguļu trases segumu sabojāja īpatņi, šobrīd trase ir sapostīta
Foto: Brenguļu autotrase

Kā vēsta autocross.lv, tad brīnums nenotika, un nesasalusī Mūsa Raceland trase atkušņa apstākļos cietāka nekļuva, tāpēc sestdien paredzētā folkreisa un autokrosa ziemas kausa sacīkste atcelta. Arī Vecpils posma rīkotāji bija spiesti atcelt savas sacīkstes.

Līdz ar to šobrīd atcelta gan 14. janvāra sacīkste Bauskā, gan 21. janvāra sacīkste Vecpilī. Abi posmi atcelti pavisam, nevis pārcelti. Līdz ar to Ziemas kausa kalendārā atliek trīs posmi, kuru norise nepieciešama, lai sanāktu Ziemas kausa kopvērtējuma ieskaite.

Ceturtdien kļuva zināms, ka folkreisa un autokrosa ziemas kausa posms Brenguļu autotrasē no 28. janvāra pārcelts uz 25. februāri. Izmaiņas seko pēc trešdien atceltajiem posmiem Mūsā un Vecpilī. Dramatisko izmaiņu iemesls – janvārī netiek solīts tāds sals, kas ļautu sakopt trases sacensību norisei.

Šīs ziemas scenārijs ir jau pieredzēts – pēc ziemīgā decembra seko pavasarīgs janvāris, kas faktiski izslēdz iespēju sarīkot oficiālās sacensības ar kopēju startu. Brenguļu autotrases rīkotājs Arnis Odiņš skaidro: ''Šobrīd situācija trasē nerada sajūtu par iespējamu sacensību norisi. Jau rudenī trases segumu sabojāja īpatņi, neatļauti iebraucot trasē un iedzenot dziļas rievas, kuras vēlāk sasala. Atkusnī uz trases tikt virsū ar smago tehniku arī nav iespējams. Rezultātā šobrīd trase ir sapostīta. Taču, pat ja šo defektu varētu novērst, zeme ir pilnībā atlaidusies. Lai tā sasaltu, faktiski no šodienas būtu jābūt vismaz mērenam salam, par sniegu pat nesapņojot. Prognozes šobrīd, līdz janvāra beigām, neko tādu nesola. Tāpēc, lai neturētu ne organizatoru komandu, ne sportistu pulku nevajadzīgā spriedzē, lemjam pārcelt sacīksti uz februāri, aiz abiem pārējiem posmiem Aizkrauklē un Pilskalnos. Ceru, ka visi trīs šie posmi varēs notikt.”

Līdz ar šīm kalendāra izmaiņām par pirmo posmu kļūst 4. februāra Aizkraukles sacīkste, par otro – 18. februāra Pilskalni, kam sekotu 25. februāra Brenguļu cīņa.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png