profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mareks Dainis pārdevis savu autokrosa 'VW Golf II', taču autosportam punktu vēl neliek

Go4speed 03.10.2022 - 18:52 Mareks Dainis pārdevis savu autokrosa 'VW Golf II', taču autosportam punktu vēl neliek
Rihards un Mareks Daiņi

Autokrosa braucējs Mareks Dainis jeb dīdžejs [Ex] da Bass šķīries no savas ilggadējās autokrosa automašīnas 'VW Golf II'. Sarunā ar portālu Go4speed Mareks atklāj, kāpēc nolēmis pārdot šo auto un ko viņš plāno darīt tālāk.

Foto: No sportista personīgā arhīva

Marek, kāpēc nolēmi pārdot savu ilggadējo autokrosa mašīnu un cik ilgi viņa bija tavā rīcībā?
Šis konkrētais auto mūsu ģimenē ienāca 2014.gadā, kad bijām ciemos boksos pie Ziedānu ģimenes. Tikām uzreiz pie diviem auto - abi nonāca brāļa Riharda rīcībā. Golf III (kādreizējais Reiņa Nitiša auto) tika izmantots vairāk taisnajās un seguma ziņā saudzīgajās Baltijas krosa trasēs, bet Golf II bija kārtīgs "darba zirgs" Smiltenei, Brenguļiem un tāda tipa smagajām trasēm. Šis auto, acīmredzot, tieši šādam trasēm savulaik tika būvēts. Bet vispār tādas baigās vēlmes pārdot šo Golf II jeb Omi (tā Mareks sauc savu autokrosa mašīnu) īsti nebija, bet, reiz satiekot nu jau jauno mašīnas īpašnieku, uz jautājumu - vai mēs negribētu šo auto viņam pārdot, pajokoju, ka, ja viņš būs gatavs uzreiz uz galda nolikt tik un tik naudiņas, tad lai iet. Un nolika arī. Neko darīt, nācās turēt savu vārdu. Bet vispār - otrie golfi sāk iet uz beigām un izskatās, ka jau drīz tos būs grūti atrast. Domāju, ka brāļa Riharda 1600 klases Golf II arī samērā drīz nonāks pārdošanā.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kurš ir mašīnas jaunais saimnieks?
Auto palika tepat, kā saka "rajonā", jo to iegādājās Uģis Zvaignītis, kurš ir pabraucis gan folkreisā, gan Krosa komisijas kausā un citur. Foršs čalis ar nopietnu pieeju lietām, tāpēc nav šaubu, ka Ome būs labās rokās. Turklāt, Uģis man apsolīja izīrēt šo auto dalībai nākamā gada Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas un Lietuvas posmos. Tā kā pāris randiņu ar šo man tik mīļo auto man vēl nākotnē būs.

Auto jau ieguvis citas krāsas. Foto: Jānis Klāks

Kādi bija skaļākie panākumi ar šo auto?
Šis konkrētais 2000 Super klases krosa auto par spīti tam, ka salīdzinoši grūti vadāms un bremzējams, toties gana jaudīgs un stiprs kontaktos, mūsu ģimenei ir bijis ļoti uzticams, bet man personīgi - visu laiku mīļākais sporta auto. Brālis ar šo auto izcīnīja daudz pjedestālu Latvijas un Baltijas autokrosa čempionātos, savukārt es, pēdējos gados pamatā startējot vietējos Eiropas autokrosa čempionāta posmos Nacionālajā klasē, esmu izcīnījis vairākus skaistus top3 kausus. Zinot to, kādas pārbūves šo krosa auto sagaida - auto kļūs vēl konkurētspējīgāks. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu to atkal pilotēt, bet jau jaunā kvalitātē.

Ko tagad plāno darīt tālāk?
Autosportam punktu nelieku, bet lieku daudzpunkti. Pirmkārt, jau Eiropas autokrosa čempionāta māju posmos noteikti startēšu salonauto Nacionālajā klasē, ja tāda būs, bet vispār iekšā sēž velniņš, ka beidzot vajadzētu pamēģināt bagijus. Reiz Intars Grandāns man iedeva pamēģināt savu 1600 bagiju, un man ļoti patika. Varbūt ir vērts paskatīties šajā virzienā. Lai vai kā - autosports būs. Kādā līmenī un cik daudz - dzīvosim, redzēsim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png