profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti Latvijas 2022. gada autokrosa čempioni

Go4speed 30.08.2022 - 14:54 Noskaidroti Latvijas 2022. gada autokrosa čempioni
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 28. augustā, sporta un atpūtas kompleksā “Teperis” noslēgusies Latvijas autokrosa čempionāta un kausa sezona. Noskaidroti labākie Smiltenes posmā, kā arī šī gada sezonas čempioni un kausa ieguvēji. Dalībniekus atbalstīja un līdzi juta ne tikai viņu komandas, bet arī liels skaits skatītāju trases malā.

Visas sezonas garumā sīvākās cīņas bija vērojamas 2000 Super klasē, arī noslēguma sacensības nebija izņēmums. Pirms fināla brauciena starp klases favorītiem un kopvērtējuma līderiem Ivo Gabrānu un Ritvaru Kārkliņu bija trīs punkti, tāpēc izšķirošās cīņas tika atliktas uz fināla braucienu.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

2000 Super finālā šķita, ka Ivo Gabrāns svinēs uzvaru posmā un sezonā, tomēr brauciens tika apturēts pēc Artūra Mūrnieka kūleņa, kā rezultātā sekoja atkārtots starts. Jauns brauciens, jaunas iespējas, kur šoreiz pirmo pozīciju līdz pirmajam līkumam izcīnīja Ritvars Kārkliņš. Ivo Gabrāns mina uz papēžiem līdz brīdim, kad automašīnu piemeklēja tehnisks defekts. Kārkliņš finālā svinēja uzvaru, otrais Miks Gabrāns, bet trešais Aigars Kļaviņš. Čempions šajā sezonā Ritvars Kārkliņš, aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu un Miku Gabrānu. Jāpiebilst, ka Kārkliņš ir pieckārtējs Latvijas autokrosa čempions.

Ritvars Kārkliņš, posma uzvarētājs, 2022. gada čempions 2000 Super klasē: ''Labās emocijas šķiet, ka sabruka trešajā kvalifikācijā, kur saņēmu triecienu pa ratu, salūza stūres reika, līdz ar to, izstāšanās braucienā. Ceturto braucienu uzvarēju un izcīnīju otro rindu finālā. Abi fināla iebraucieni bija smagi, stress, arī automašīna sāka uzkarst, bet aptuveni ceturtajā aplī pamanīju, ka tuvu neviena vairs nav, atlika veiksmīgi finišēt! Prieks atgriezties sev mīļajā Smiltenes trasē, uzvarēt sacīksti un uzvarēt čempionātu. Milzīgs paldies manai komandai un mehāniķiem par ieguldīto darbu un pūlēm!”

1600 klasē par čempionu kļuva Andis Kļava. Uzvaru svinēja Dāvis Ūdris, bet Andis Kļava, pēdējā aplī apdzenot Juri Narubinu un gūstot trešo vietu, viņam ļāva sezonu noslēgt ar vienu punktu priekšā Dāvim! Otrais finišā Ģirts Kuzmanis, sasniedzot čempionāta bronzu, kas ir viņa augstākais rezultāts karjerā!


Foto: Autokross Latvia

Open 2500 klasē čempions Ints Jeršovs pārliecinoši izcīnīja uzvaru, apstiprinot savu pārākumu šajā sezonā. Otrais Aigars Bajārs, bet trešais - Jānis Gustāns. Junior Xtreme bagiju klasē pēdējā posmā uzvarēja Matas Zavarskis, kurš kļuva par Latvijas kausa ieguvēju! Otrais un trešais gan posmā, gan sezonā - Markuss Ūtēns un Raivo-Jānis Beierbahs! B1600 klasē pēdējā posmā ātrākais bija Edgars Zīverts, Modris Lešinskis otrais, Tēts Vare pēc Kolosovska izstāšanās trešais. Kopvērtējumā Lešinskis Latvijas kausa ieguvējs, Zīverts otrais, bet Kolosovskis trešais. Leģendārais Jānis Kozlovskis B6000 klasē, iespējams, savās pēdējās sacīkstēs karjerā, izcīnīja uzvaru. Marts Henings otrais, Haidbergs trešais. Kopvērtējumā Latvijas kausa ieguvējs ir Ots Kevais. Dinārs Ramats otrais, bet Ainārs Ramats trešais. VAZ Klasika klasē par čempionu kļuva Jānis Balodis

Labākie Latvijas autokrosa un kausa piektajā posmā, sezonas čempioni, kausa ieguvēji:
Xtreme bagiji
1. Mikus Neško / 2022. gada čempions, 2. Jānis Geisters, 3. Keivo Koivs (Igaunija)
MINI bagiji
1. Kristupas Pilipavičius (Lietuva), 2. Ažuolas Dungveckis (Lietuva) / 2022. gada čempions , 3. Patrikas Dungveckis (Lietuva)
B1600 bagiji
1. Edgars Zīverts, 2. Modris Lešinskis / 2022. gada kausa ieguvējs, 3. Tēts Vare (Igaunija)
Junior Xtreme bagiji
1. Matas Zavarskis (Lietuva) / 2022. gada kausa ieguvējs, 2. Markuss Ūtēns, 3. Raivo Jānis Beierbahs
VAZ Klasika
1. Kalvis Tēts, 2. Jānis Logins, 3. Jānis Balodis / 2022. gada čempions
1600 salonauto
1. Dāvis Ūdris, 2. Ģirts Kuzmanis, 3. Andis Kļava / 2022. gada čempions
OPEN 2500
1. Ints Jeršovs / 2022. gada čempions, 2. Jānis Gustāns, 3. Aigars Bajārs
B6000
1.Jānis Kozlovskis, 2.Mart Hennings (Igaunija), 3.Markus Haidbergs (Igaunija). 2022. gada kausa ieguvējs Ots Kevai (Igaunija)
2000 Super
1. Ritvars Kārkliņš / 2022. gada čempions, 2. Miks Gabrāns, 3. Aigars Kļaviņš

Igaunijas autokrosa čempionāta posma Smiltenē labākie:
D12 smagie auto
1.Bruno Leimanis, 2.Veiko Hirsniks (Igaunija), 3.Andre Motus (Igaunija)
D13 smagie auto
1.Tauri Toime (Igaunija), 2.Tajo Asarohts (Igaunija), 3.Heigo Ojasars (Igaunija)

Jaunumiem seko līdzi oficiālajā mājaslapā www.axlatvia.lv. Informāciju meklē arī sociālajos tīklos Facebook.com/ @axlatvia.lv un Instagram.com / @axlatvia.lv

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja-Gerika / AX Latvia

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png