profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autokross Vecpilī noslēdzas ar vairākām avārijām un kūleņiem (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 01.07.2012 - 10:07 Autokross Vecpilī noslēdzas ar vairākām avārijām un kūleņiem (FOTO)
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sestdien Vecpils autotrasē tika dots starts trešajam Latvijas autokrosa čempionāta posmam. Šī bija pirmā reize, kad autokrosisti sanāca Vecpilī, tāpēc jau pirms šī posma starta bija grūti pateikt, kurš ir pieskaitāms favorītu pulkam, bet - kurš nē. Kā atzina Viesturs Saukāns, tad līdz šim folkreisa sacīkstēs šajā trasē ik pa laikam parādījies kāds jauns favorīts.

Sacensības sākās ar laika kontroli. Ja visās klasēs braucieni noritēja samērā mierīgi, tad 2000 Super klasē tā nebija. Kā ziņo portāls autocross.lv, tad vienam no līderiem Jurim Spīķim bija nopietns dzinēja defekts, bet Toms Ziedāns bija tuvu tam, lai piedzīvotu iespaidīgu kūleni. Beigās no desmit sportistiem laiku uzrādīja tikai pieci.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Pirmajā kvalifikācijas kārtā, trāpot pa iekšmalu, 1600 klasē vairākus kūleņus uzmeta Kaspars Silenieks. 2000 Super klasē startā Gints Astrauskis un Sandis Indriksons nesadalīja trasi, kas beidzās ar to, ka Indriksons gandrīz piedzīvoja avāriju. Neveiksmīgi pirmā kvalifikācijas kārta beidzās Open klases braucējam Jānim Kozlovskim, kurš sagriezās un finišēja pēdējais.

Arī otrajā kvalifikācijas kārtā 1600 klasē tika uzmests kūlenis - šoreiz nepaveicās Jānim Grīnvaldam. Uz starta šajā kārtā 2000 Super klasē izgāja Juris Spīķis, kurš paspēja savu spēkratu (sportistam tika atvestas šāles) sagatavot tā, lai ar to varētu iziet uz starta. Open klasē no starta pirmais aizgāja Roberts Ansons, taču kļūda pirmajā līkumā un beigās tikai piektais rezultāts. B600 klasē Valters Zīverts no līderpozīcijas izstājās pēdējā aplī, atdodot uzvaru Jānim Baumanim.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Arī trešajā kārtā nepaveicās Kozlovskim, kurš atkal sagriezās un palika pēdējais. B1600 klasē notika incidents starp Ervīnu Grenci un Jāni Ščerbicki, kas beidzās ar tiesnešu iejaukšanos un protesta rakstīšanu. 2000 Super klasē sadūrās Oskars Troika ar Gintu Astrauski, kā rezultātā Oskars rezultātos tika nolikts aiz Ginta. Tāpat D12 klasē trešā kvalifikācijas kārta ar kūleni beidzās igaunim Tāvi Pindisam.

Sekoja finālbraucieni. B1600 klasē finālbrauciens bija mierīgs. Pirmais Dāvis Aupe, otrais lietuvietis Vitauts Kurs, bet trešais, apdzenot Kristjanu Rajamē, Grencis, kamēr Oskars Eglītis izlidoja no trases un izstājās. Open klasē no starta vadībā izvirzījās Jeršovs un Ansons, kuri arī savas pozīcijas nosargāja līdz beigām. Trešais palika Jerāns, kamēr Kozlovskis kādā līkumā aizbrauca taisni, mašīnai nosprūstot ar pilnu gāzi.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

VAZ klasē uz starta nevarēja iziet kvalifikācijas otrās vietas ieguvējs Kristaps Maševskis, savukārt no trešās vietas izstājās Edijs Zimza. Līdz ar to pirmais trijnieks Imants Kolomenskis, Arnis Odiņš un Jānis Rakuzovs. 2000 Super klasē pirmajā aplī Astrauskis, Joseps Narusks un Ainārs Kenigsbergs, savā starpā grūstoties, palika trases malā ar defektiem. Nepaveicās arī Spīķim, kurš riņķoja pa trasi, tomēr vēlāk bija spiests izstāties motora defekta dēļ. Beigās pirmais Jānis Miščenko, otrais Toms Ziedāns, bet trešais - Lauris Roberts.

D12 klasē bija vienmuļš fināls ar prognozētiem rezultātiem - Pindiss, Leimanis un Grantiņš. B600 klasē Valters Zīverts guva pārliecinošu uzvaru, pārspējot Jāni Baumani un Kasparu Bumbieru. 1600 klasē galvenā cīņa bija par otro vietu - visu braucienu Ritvars Zobens uzbruka Andim Skolmeistaram, līdz pēdējā brīdī atrada izšķirošo iespēju. Beigās pirmais Reinis Lilienšteins, otrais Zobens, bet trešais - Skolmeistars.

Pilni sacensību rezultāti atrodami šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png