profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viesturs Plētiens no pēdējās starta vietas izcīna uzvaru Brenguļos 2000 Super klasē

Go4speed 16.05.2022 - 12:05 Viesturs Plētiens no pēdējās starta vietas izcīna uzvaru Brenguļos 2000 Super klasē
2000 Super klases pjedestāls. Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē, startēja Latvijas autokrosa čempionāts. Cīņu par medaļām uzsāka aptuveni septiņi desmiti dalībnieku.

Kā vēsta autocross.lv, tad mini bagiju klasē uz uzvaru pretendēja kvalifikācijas uzvarētājs un pagājušā gada čempions Emīls Mirošņiks, taču finālā viņš izstājas tehnikas problēmu dēļ. Līdz ar to pirmās trīs vietas izcīnīja Lietuvas braucēji – Kristupas Pilipavičs, Ažuolas Dungevickis un Patrikas Dungveckis.


Foto: AX Latvia

Burvīgs fināls Junior Xtreme klasē. No stsrta vadībā izvirzījās lietuvietis Matas Zavarskis, taču ar džokeriem viņu apspēlēja Raivo Jānis Beierbahs. Beierbaham finišā uzvara, Zavarskis otrais, bet trešais Markuss Ūtēns, kurš pēc sagriešanās pēdējā aplī atkrita uz trešo vietu.

Xtreme klasē pārliecinoši ātrākais bija Mikus Neško, kurš, uzvarējis visās trijās kvalifikācijās, arī finālā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Droša otrā vieta Jānim Geisteram. Par trešo vietu noritēja smaga cīņa starp pārējiem braucējiem, kur šoreiz labākais izrādījās igaunis Keivo Koivs. B1600 klasē debijas sacīkstēs uzvaru izcīnīja Modris Lešinskis, aiz sevis atstājot Edgaru Zīvertu un Dinu Kolosovski.


Foto: Jānis Klāks

Open klasē ļoti pārliecinoša uzvara Intam Jeršovam. Aigars Bajārs ar Jāni Gustānu aizvadīja cīņu savā starpā, ļaujot Intam aizmukt no viņiem. Bajārs finišēja otrais, bet Gustāns – trešais. Ceturtā vieta Kitijai Jeršovai. Vaz Klasika klasē droša uzvara Armandam Ķēniņam. Otrais Raitis Gusevs, bet trešais Jānis Logins.

Fantastiska cīņa par uzvaru starp Dāvi Ūdri un Ģirtu Kuzmani 1600 klasē. Ģirts vinnēja startā, bet Dāvis viņu apspēlēja ar džokeri. Brauciena turpinājumā Ūdris pārgāja uz aizsardzību, bet Kuzmanis meklēja ceļu garām līdz pat pēdējam metram. Ūdrim uzvara, Kuzmanim otrā vieta, bet trešais – Andis Klava.


Foto: AX Latvia

Pārsteigumiem bagāts izvērtās 2000 Super klases fināls. No starta vadībā izvirzījās Jānis Orbidāns, bet vēlāk viņam priekšā tika Viesturs Plētiens, kurš startēja no pēdējās starta vietas. Trešais - Toms Lielais. Jāpiebilst, ka Viesturs pēc izstāšanās pirmajā kvalifikācijā otrajā izcīnīja trešo vietu, bet trešajā kvalifikācijā pirmo, kas par mata tiesu ar Gabrāna palīdzību (skaitot punktus, sekretariāts pieļāva kļūdu) ļāva iekļūt finālā. Jāpiebilst, ka brauciena laikā vairāki sportisti piedzīvoja izstāšanos. Dīvainu avāriju piedzīvoja Ivo, kurš ietriecās apmalē pirms starta laukuma. Kā vēlāk noskaidrojās, tad bedrē sitienā pārlūza stūres mehānisms, kā rezultātā sportista mašīna aizbrauca taisni apmalē.


Foto: AX Latvia

Tāpat trešajā kvalifikācijā nepaveicās vienam no līderiem Ritvaram Kārkliņam. Uzvarējis pirmajās divās kvalifikācijā, trešajā Kārkliņa Opel Astra automašīnai aizdegās motora telpa. Kā vēlāk noskaidrojās, tad iemesls tam bija caurums motora blokā.

Latvijas autokrosa čempionāta 2.posms 16.jūlijā tiks aizvadīts Pilskalnos.

Visi rezultāti ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png